Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μπασκόνια: Έπαιξε σαν Εξάστερος και κέρδισε - Με Big-3 Μπέικον, Γκριγκόνις, Ουίλιαμς "καθάρισε" την Μπασκόνια!
Μπάσκετ
| 2022-11-11 23:32:00

Έπαιξε σαν Εξάστερος και κέρδισε - Με Big-3 Μπέικον, Γκριγκόνις, Ουίλιαμς "καθάρισε" την Μπασκόνια!

Έπαιξε σαν Εξάστερος και κέρδισε - Με Big-3 Μπέικον, Γκριγκόνις, Ουίλιαμς "καθάρισε" την Μπασκόνια!

Ο Παναθηναϊκός άρεσε απέναντι στην Μπασκόνια, έπαιξε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ και με κορυφαίους τους Μπέικον, Γκριγκόνις και Ουίλιαμς υπέταξε τους Βάσκους στο ΟΑΚΑ με το τελικό 98-83.

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια: Ο Παναθηναϊκός άρεσε απέναντι στην Μπασκόνια, έπαιξε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ και με κορυφαίους τους Μπέικον, Γκριγκόνις και Ουίλιαμς υπέταξε τους Βάσκους στο ΟΑΚΑ -παρουσία και του μεγάλου Ντέγιαν Μποντιρόγκα- με το τελικό 98-83. Καθοριστικοί και οι Παπαγιάννης, Πονίτκα, Λι, ανέβηκαν στο 2-5 πλέον οι Πράσινοι στην Euroleague.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα Ουόλτερς, Μπέικον, Π. Καλαϊτζάκη, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος είδε τον Σεντεκέρσκις να ευστοχεί ελεύθερος για τρεις και να δίνει σκορ στο ματς (0-3). Ο Ντέρικ απάντησε αμέσως μετά από το δίποντο (3-2), με τον Αμερικανό να δίνει και φοβερή alley-oop πάσα για κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη (6-7).

Οι Πράσινοι είχαν θέματα στην άμυνα, επιτρέποντας μεταξύ άλλων στον Χάουαρντ να πετύχει 4 σερί πόντους και να δώσει double score στην ομάδα του (6-12). Όταν πάτησε παρκέ ο Πονίτκα τα αμυντικά επίπεδα του Τριφυλλιού ανέβηκαν αισθητά, με την ομάδα να κάνει ένα επιμέρους 6-0 για την ισοφάριση (12-12). Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε κιόλας την Μπασκόνια με το τρίποντο του Ουίλιαμς (15-12), ενώ με κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο ο Μπέικον έδωσε αέρα 5 πόντων στον Εξάστερο (17-12)! Το δεκάλεπτο έκλεισε με Πράσινο αβαντάζ 4 πόντων (22-18).

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε λίγο πιο νωθρός στην άμυνα σε σχέση με το πως τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο, επιτρέποντας στην Μπασκόνια να πλησιάσει αρχικά στους 3 (25-22) και να ισοφαρίσει λίγο μετά με τρίποντο του Χάουαρντ στον αιφνιδιασμό (25-25). Οι Βάσκοι πέρασαν ξανά μπροστά με λέι απ του Τόμπσον και πάλι στο ανοιχτό γήπεδο, απόρροια των κακών επιστροφών που είχαν στην άμυνα οι Πράσινοι.

Με εντυπωσιακό καλάθι του Μπέικον και 1/2 βολές του Γκουντάιτις το Τριφύλλι ανέκτησε οριακά τα ηνία (30-29), για λίγο όμως καθώς η Μπασκόνια γρήγορα και με ένα επιμέρους 4-0 αποσπάστηκε εκ νέου με +3 (30-33), αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Ράντονιτς 5:02 πριν το ημίχρονο. Οι παίκτες του Εξάστερου δεν έδειξαν να συνέρχονται, μένοντας κι άλλο πίσω από νέο τρίποντου του "καυτού" Ματ Χάουαρντ (30-36). Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δια χειρός Ντέρικ Ουίλιαμς, που με δύο απανωτά καρφώματα ο Αμερικανός έφερε τους Πράσινους σε απόσταση ενός καλαθιού (38-40). Το τελείωμα στο πρώτο μέρος ωστόσο δεν ήταν καλό, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο -5 (38-43).

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε για μία ακόμη φορά κενό διάστημα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μπασκόνια για να βρει δίποντο με τον Κότσαρ (38-45). Ο Ουίλιαμς είχε εκ νέου απάντηση με κάρφωμα για το 40-45, ενώ από 2/2/ βολές του ίδιου και νέο κάρφωμα του Παπαγιάννη από ασίστ του Ουόλτερς, οι Πράσινοι έριξαν τη διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή της (44-45).

Το προσπέρασμα του Τριφυλλιού ήρθε από το δεύτερο τρίποντο του Πονίτκα στη βραδιά (47-45), με τον Μπέικον λίγο μετά να προσθέτει ακόμα ένα εύστοχο σουτ από τα 6.75 για το 50-48 του Εξάστερου! Το γκολ-φάουλ του Ουόλτερς ήρθε να δώσει περαιτέρω αέρα στους Πράσινους (53-48, +5), που για πρώτη φορά στο ματς δεν ήταν απλά μπροστά, αλλά έδειχναν να ελέγχουν κιόλας τον αγώνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Μπασκόνια θα παρέδιδε τα "όπλα", βρίσκοντας άμεσα αντίδραση με καλάθι και φάουλ του Χάουαρντ (53-50).

Ο Λι μπήκε κι αυτός στην εξίσωση με 5 συνεχόμενους δικούς του πόντους (58-52), με τον Ουόλτερς να μοιράζει τρομερή ασίστ για alley-oop κάρφωμα του Παπαγιάννη, να κλέβει και να σκοράρει στο ανοιχτό γήπεδο, δίνοντας για πρώτη φορά διψήφια απόσταση στον Παναθηναϊκό (62-52)! Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με buzzer beater του Γκριγκόνις και με τον Παναθηναϊκό να έχει "προίκα" ένα σημαντικό αβαντάζ 8 πόντων (67-59).

Ο Γκριγκόνις ερχόταν με φόρα και στην τέταρτη περίοδο, πετυχαίνοντας το δεύτερό του τρίποντο για το 70-62! Με το ίδιο "νόμισμα" απάντησε και ο Γκεντράιτις λίγο μετά (71-65), όμως ο Λι από τα 6.75 διατήρησε τον... αέρα 9 πόντων στο Τριφύλλι (74-65). Ο Μάριους Γκριγκόνις είχε εξελιχθεί σε x-factor για τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας εκ νέου για τρεις και το +11 του Εξάστερου (77-66)! Η ομάδα του Ράντονιτς στο πιο κρίσιμο σημείο έμοιαζε να είχε επιβληθεί πλήρως στο παρκέ, φτάνοντας την διαφορά στην υψηλότερη τιμή της από ωραία ατομική προσπάθεια του Μπέικον (85-70, +15). Με το τελικό 98-83 οι Πράσινοι επικράτησαν της Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ -παρουσία και του μεγάλου Ντέγιαν Μποντιρόγκα στα επίσημα- και ανέβηκαν στο 2-5 πλέον στην Euroleague.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 38-43, 67-59, 98-83.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags