Facebook Pixel Τεράστια ανατροπή στο NBA
Μπάσκετ
NBA
| 2022-11-16 00:35:00

Τεράστια ανατροπή στο NBA

Sportdog Team
Τεράστια ανατροπή στο NBA

Το NBA εξετάζει και το Μεξικό, στο πλαίσιο εισαγωγής νέας ομάδας στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

 

Το Σιάτλ επιθυμεί δεδομένα να επαναφέρει «Σουπερσόνικς» στο ΝΒΑ και το Λας Βέγκας να επιθυμεί να βάλει και στο NBA ομάδα (μετά τις Las Vegas Aces στο WNBA), ωστόσο πλέον έχουν αποκτήσει σοβαρό ανταγωνισμό.

H Πόλη του Μεξικού είναι ανάμεσα στις πόλεις που έχουν στα υπόψιν τους οι ιθύνοντες της λίγκας, προκειμένου να «χτίσει» μία από τις δύο ομάδες που θα εισαχθούν τα επόμενα χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Κι αυτό γιατί η πρωτεύουσα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής είναι η πέμπτη πολυπληθέστερη πόλη στον κόσμο, αριθμώντας 30 εκατ. κατοίκους, κάτι που σημαίνει εγγυημένη βάση θεατών.

Μάλιστα, στη G-League από τη φετινή σεζόν έχει εισχωρήσει μεξικανική ομάδα, οι Καπιτάνες, οι οποίοι διαθέτουν γήπεδο 22 χιλιάδων θεατών, αν και τα εντός έδρας παιχνίδια τους τα δίνουν στις ΗΠΑ, λόγω των περιορισμένων στα ταξίδια εξαιτίας τον COVID-19.

Ο εν λόγω σύλλογος μετρά μόλις πέντε χρόνια ιστορίας, καθώς ιδρύθηκε το 2017, ενώ στη θέση του general manager βρίσκεται ένας Ελληνοαμερικανός, ο Νικ Λάγιος.

Μάλιστα, το NBA έχει προτιμήσει πολλές φορές την Πόλη του Μεξικού για να διεξαχθούν παιχνίδια της λίγκας, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου οι Μαϊάμι Χιτ θα αντιμετωπίσουν τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο «Mexico City Arena».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags