Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Ανακάλυψη στην Αμερική, ο... νέος Ντόρσεϊ της Ελλάδας - Καλό τρίποντο, 49 πόντους σε ένα ματς (Vid)
| 2022-11-16 22:41:00

Ανακάλυψη στην Αμερική, ο... νέος Ντόρσεϊ της Ελλάδας - Καλό τρίποντο, 49 πόντους σε ένα ματς (Vid)

του Pick n' Scroll
Ανακάλυψη στην Αμερική, ο... νέος Ντόρσεϊ της Ελλάδας - Καλό τρίποντο, 49 πόντους σε ένα ματς (Vid)

Το όνομα που έχουν ξεχωρίσει στην Εθνική και σε αρκετές ομάδες. Ποιος είναι ο ομογενής που εντυπωσιάζει και μπορεί να ακολουθήσει την καριέρα των Καλάθη και Ντόρσεϊ στην Ευρώπη; Η ΕΟΚ έχει τρεις φακέλους που εξετάζει!

Ο Νίκος Γκάλης είναι αξεπέραστος, ο Νικ Καλάθης διαγράφει εξαιρετική πορεία, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βάζει κι αυτός τις βάσεις για κάτι μεγάλο. Κοινός παρονομαστής αυτών είναι ότι η ομογένεια των ΗΠΑ δίνει σημαντική χείρα βοηθείας στο μπάσκετ της Ελλάδας. 

Και βέβαια η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη, αν βάλει κανείς τον Ντέιβιντ Στεργάκο, τον Τζον Κόρφα, τον Κώστα Κουφό και τόσα άλλα Ελληνόπουλα, που ήρθαν από την Αμερική στη χώρα μας, στη χώρα τους.

Με δεδομένη την έλλειψη πολλών Ελλήνων ποιοτικών παικτών, τόσο οι σύλλογοι, όσο και η ομοσπονδία έχουν αρχίσει και ψάχνουν και πάλι πολύ καλά την αμερικάνικη αγορά. Να βρουν τους νέους Καλάθηδες, τους νέους Ντόρσεϊ.

Δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν ορισμένες αξιόλογες επιλογές. Όπως αυτή του Τζον Πουλακίδα, που είναι στο πανεπιστήμιο του Γιέιλ. Κυρίως το ελληνικό μπάσκετ δεν βγάζει σουτέρ, αλλά ο Πουλακίδας είναι από τους παίκτες, που σκοράρουν από πολύ μακριά.

Ελληνας της ομογένειας, διανύει την δεύτερή του χρονιά στο Γιέιλ και έχει ξεκινήσει δυναμικά. Πιο συγκεκριμένα στα τέσσερα παιχνίδια, που έχει αγωνιστεί, έχει 10.5 πόντους και 2.8 ριμπάουντ ως μέσους όρους. Από το τρίποντο έχει 36.4%, ποσοστό, που δείχνει την ικανότητά του στο μακρινό σουτ.

Και όλα αυτά έχουν βοηθήσει την ομάδα του στο να έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η ΕΟΚ έχει τσεκαρισμένο το όνομα του πιτσιρικά και παρακολουθεί κάθε κίνησή του, όπως το ίδιο ισχύει και για τους Τζον Χριστοφίλη και Κρις Μάντη. Η ομοσπονδία έχει φάκελο για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και ευελπιστεί τουλάχιστον ένας εξ αυτών να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό.

Μπορεί αυτός να είναι και ο Πουλακίδας, που αναφέραμε, ο οποίος μάλιστα σε ένα παιχνίδι στο χάι-σκουλ, όπου έπαιζε, είχε κάνει τρομερά πράγματα, σημειώνοντας 49 πόντους. Το βίντεο που παραθέτουμε μιλάει από μόνο του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags