Facebook Pixel Πέρασε δύσκολα από την Γερμανία ο Ολυμπιακός - Πάει ολοταχώς για MVP ο τρομερός Βεζένκοφ
| 2022-11-17 23:18:00

Πέρασε αεράτος από την Γερμανία ο Ολυμπιακός - Πάει ολοταχώς για MVP ο τρομερός Βεζένκοφ

Sportdog Team
Πέρασε αεράτος από την Γερμανία ο Ολυμπιακός - Πάει ολοταχώς για MVP ο τρομερός Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός παρά την κάκιστη δεύτερη περίοδο που έκανε και το κακό τέταρτο δεκάλεπτο, κατάφερε να πάρει τη νίκη ενάντια στην Μπάγερν Μονάχου, με τον Σάσα Βεζένκοφ να τον οδηγεί εκ του ασφαλούς.

Ο Ολυμπιακός έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Σάσα Βεζένκοφ που διέλυσε τα κοντέρ κέρδισε την Μπάγερν Μονάχου με 82-71.

Ο Σάσα Βεζένκοβ έκανε πράγματα και θαύματα τελειώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Μουστάφα Φαλ έκανε ότι ήθελε κάτω από την ρακέτα με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά και ασίστ.

Ο Τόμας Γουόκαπ έκανε ρεκόρ καριέρας με πέντε κλεψίματα, ενώ έδωσε και 7 ασίστ. Από την Μπάγερν Μονάχου έλειψε ο Κόρι Γουόλντεν, ο Πολ Τσίπσερ και οι Σίσκο, Χάρις, Τζορτζ, Βίμπεργκ. Μόνοι διψήφιοι οι Γιάραμαζ και Μπόνγκα με 12 πόντους και 11 αντίστοιχα, με τον Γερμανό να έχει και 6 ριμπάουντ.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έστειλε μήνυμα πως στοχεύει για την πρώτη θέση της κανονικής περίοδου, μιας και αποδίδει εξαιρετικά εκτός έδρας, χωρίς ήττα και πλέον έχει ρεκόρ 6-2, με την Φενέρ να είναι πρώτη στο 6-1. Από την άλλη η Μπάγερν Μονάχου έμεινε στο πενιχρό 2-5 έχοντας κάνει κάκιστο ξεκίνημα μέσα στη χρονιά.

Για την ερχόμενη εβδομάδα που θα έχουμε διαβολοβδομάδα ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Ισραήλ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 22 Νοεμβρίου και υποδέχεται στις 24 Νοεμβρίου την Άλμπα Βερολίνου. Οι Γερμανοί στις 23 Νοεμβρίου θα ταξιδέψουν στην Γαλλία για να παίξουν με την Βιλερμπάν, ενώ στη συνέχεια θα παίξουν και με τη Μονακό, δύο ημέρες μετά.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου, μιας και άνοιξε το σκορ με τον Σάσα Βαζένκοφ, χάρη σε ασίστ του Κάνααν. Μάλιστα, ο Αμερικανός πήρε τη σκυτάλη και με τρίποντο έκανε το 5-0, για να απαντήσει με τρίποντο ο Ομπστ. Κάνααν και Βεζένκοφ συνέχισαν το κρεσέντο τους και έβαλαν τους πρώτους 10 πόντους του Ολυμπιακού, για να σκοράρει και ο Φαλ για το 12-3 με τη συμπλήρωση των 4΄ της πρώτης περιόδου. Μάλιστα οι τρεις τους έβαλαν τους πρώτους 18 πόντους του Ολυμπιακού, για να πάρει τη σκυτάλη ο Γουόκαπ και να κάνει το 23-6 του εντυπωσιακού μέχρι εκείνη τη στιγμή Ολυμπιακού, σε άμυνα και επίθεση. Ο Φαλ έβαλε το τελευταίο καλάθι της πρώτης περιόδου μετά από ασίστ του Παπανικολάου, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με το επιβλητικό 11-27.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πάιζει πολύ καλά και στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου και άντεχε στην πίεση των Γερμανών, με τον Σλούκα να βάζει το πρώτο του τρίποντο πριν 5.36΄ πριν το τέλος του ημιχρόνου, για να κάνει το 20-36. Ο Μακίσικ με τη σειρά του έκανε το 22-38 και ο Μπολομπόι το 24-40 3.49΄ πριν το ημίχρονο για να έρθει στη συνέχεια ένα... blaco out. Είναι ενδεκτικό πως ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Μπάγερν Μονάχου να μετατρέπει το 24-30 σε 34-40, τρέχοντας ένα μίνει σερί σε εκείνο το σημείο. Κομβικοί οι Λούσιτς και Μπαμπ, με δύο τρίποντα, ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το καλάθι του Γουίνστον, ενώ ο Αμερικανός έχασε την συμπληρωματική βολή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού σε εκείνο το σημείο είχε εντοπιστεί στα επιθετικά ριμπάουντ, με τον Γκιλέσπι να παίρνει 3 και τον Γκιφάι 2!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Βαυαρούς να κάνουν λάθος με το... καλημέρα και τον Βεζένκοφ να γίνεται γρήγορα διψήφιος με 2/2 βολές για το 34-42. Εκεί έδωσε μια ανάσα στους Γερμανούς ο Γκιλέσπι που είχε 4 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά και μία τάπα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε όμως, έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Γουόκαπ, ο οποίος στο 7.52 του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε την 5η του ασίστ και έκανε στην αμέσως επόμενη φάση το 4 (!!) του κλέψιμο σε εκείνο το σημείο. Γκιλέσπι και Φαλ συνέχισαν να τροφοδοτούνται σωστά και να νικούν ο ένας τον άλλο για το 40-46, για να έρθει ο Σλούκας με το δεύτερο προσωπικό του τρίποντο και να στείλει ξανά τη διαφορά στους 9 για το 40-49. 

Ο Ολυμπιακός πάτησε εκεί... γκάζει με τον Βεζένκοφ να κάνει ξανά τη διαφορά διψήφια και τον Φαλ να φτάνει τους 12 πόντους στο 44-55.  Ο Βεζένκοφ συνέχισε το σερί του και με ελεύθερο τρίποντο έκανε το 47-62 για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 54-67, μιας και για ένα ακόμη βράδυ οι Γουόκαπ και Βεζένκοφ ήταν σε τρομερή κατάσταση.

Η Μπάγερν Μονάχου προσπάθησε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια απόπειρας στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Μπόνγκα και Μπαμ να κατεβάζουν τη διαφορά σε μονοψήφια διαφορά για το 60-69, 7.15΄ πριν το τέλος. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έπαθε νεό επιθετικό black out, μιας και έμεινε για περισσότερο από 5΄ χωρίς σκορ στην τελευταία περίοδο και το καλάθι του Φαλ 9.40 πριν το τέλος. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει και η Μπάγερν Μονάχου έκανε το 65-69 με δύο βολές του Μπόνγκα από αντιαθλητικό του Βεζένκοφ και τρίποντο του Γουίνστον. Αυτός που έδωσε τέλος στο σερί του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα ήταν ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος πήγε στις βολές στο 3.57, με τον Ολυμπιακό να έχει σχεδόν 6΄ χωρίς σκορ μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Αμερικανός έβαλε 2/2 βολές για το 65-71, με τους Μπαρτζώκα και Τρινκιέρι να δέχονται από μια τεχνική ποινή. Στην επόμενη φάση ο Βεζένκοφ πήρε το 10ο του ριμπάουντ για να κάνει ένα ακόμη double double. Η μεγάλη ανάσα για τον Ολυμπιακό ήρθε δια χειρός Λαρεντζάκη, μιας και κέρδισε τρεις βολές από φάουλ του Γουίνστον 2.30΄ πριν την λήξη του ματς. Ο Λαρεντζακης δεν λάθεψε και έτσι έστειλε ξανά τη διαφορά στους 9, για το 65-74.

Ο Λούσιτς έβαλε με τη σειρά του 3/3 βολές, για να έρθει ο Χάντερ στη συνέχεια να βάλει τρίποντο (!) μετά το εξαιρετικό χουκ του Φαλ για το 71-76, 1.40΄ πριν το τέλος. Ο Βεζένκοφ μπορεί να αστόχησε σε τρίποντο, ωστόσο κέρδισε πανέξυπνα επιθετικό φάουλ από τον Μπόνγκα. Ο Βεζένκοφ πήρε ένα ακόμη κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχο τρίποντο του Σλούκα, έχοντας 48 δεύτερα πριν το τέλος 20 πόντους και 12 ριμπάουντ! Μάλιστα, έβαλε και τις δύο για το 71-78.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τον Κώστα Σλούκα να βάζει 4/4 βολές!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags