Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ουίλιαμς επανάφερε τον ΠΑΟ στις νίκες στην παράταση - Απίθανο ματς στο ΟΑΚΑ!
Μπάσκετ
| 2022-11-23 23:08:00

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ουίλιαμς επανάφερε τον ΠΑΟ στις νίκες στην παράταση - Απίθανο ματς στο ΟΑΚΑ!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ουίλιαμς επανάφερε τον ΠΑΟ στις νίκες στην παράταση - Απίθανο ματς στο ΟΑΚΑ!

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός είδε έναν Ντέρικ Ουίλιαμς βγαλμένο από το NBA να πετυχαίνει 26 πόντους, δίνοντας πολύ σημαντική νίκη στην παράταση για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς με το τελικό 88-85!

Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια: Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός είδε έναν Ντέρικ Ουίλιαμς βγαλμένο από το NBA να πετυχαίνει 26 πόντους, δίνοντας πολύ σημαντική νίκη στην παράταση για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς με το τελικό 88-85! Καθοριστικοί οι Ουόλτερς και Λι (18 και 15 πόντους αντίστοιχα), κομβικός και ο Γκουντάιτις που πρόσθεσε άλλους 10 πόντους καλύπτοντας, μεταξύ άλλων, το κενό του μέτριου Παπαγιάννη.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα Ουόλτερς, Γ. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός, με τον Νέιτ Ουόλτερς να δίνει σκορ χάρη σε τρίποντο στην πρώτη επίθεση του αγώνα (3-0). Ακολούθησε φοβερή συνεργασία Μπέικον-Παπαγιάννη για alley-oop κάρφωμα του Έλληνα σέντερ (5-2). Ένα τρίποντο του Λούντμπεργκ έφερε το ματς στα ίσια για την Βίρτους (6-6), με τους Ιταλούς να τρέχουν έπειτα σερί 7-0 από εύστοχα σουτ των Τζαϊτέ και Χάκετ για το προσπέρασμά τους με +7 (6-13).

Οι Πράσινοι ήταν πολύ στατικοί στην επίθεση, ενώ η Μπολόνια εφάρμοσε και μια ζώνη 3-2 στην άμυνά της προκειμένου να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους παίκτες του Ράντονιτς. Και τα κατάφερε, με το προβάδισμά της να ανεβαίνει στο +10 (7-17) 2:08 πριν το φινάλε της περιόδου. Μία πρώτη περίοδος, η οποία παρά το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Λι (12-19) έληξε βρίσκοντας τον Παναθηναϊκό κακό και πίσω με 9 (12-21).

Με τον χειρότερο τρόπο άρχισε και το δεύτερο δεκάλεπτο εξίσου, με τον Οτζελέγιε ειδικότερα να σκοράρει για τρεις (15-24). Ο Ουόλτερς απάντησε με το ίδιο "νόμισμα", για να έρθει ο Λι να κερδίσει αντιαθλητικό και με 2/2 βολές να ρίξει κι άλλο τη διαφορά (17-24). Όσο και να προσπαθούσε όμως ο Παναθηναϊκός η Βίρτους συνέχιζε να βρίσκει λύσεις, όπως έκανε χαρακτηριστικά με το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο του Οτζελέγιε για το εκ νέου +10 των Ιταλών (17-27).

Ο Μπέικον πέτυχε ένα εντυπωσιακό τρίποντο και φάουλ (21-28) για ν' αναπτερώσει κάπως το ηθικό του Παναθηναϊκού και να έρθει ο Γκουντάιτις, με δικό του αυτή τη φορά γκολ-φάουλ, να ρίξει μετά από ώρα τη διαφορά στους 4 (24-28). Το Τριφύλλι έβρισκε σταδιακά κάποιο ρυθμό στην επίθεση, μειώνοντας κι άλλο με floater του Ουόλτερς (28-30) και ακολούθως με λέι-απ του Ουίλιαμς (30-32). Ο Λούντμπεργκ είχε εξελιχθεί σε παράγοντα για την Βίρτους, καθώς ήταν ο παίκτης που μεγάλωνε τη διαφορά κάθε φορά που ο Εξάστερος πλησίαζε. Ακριβώς αυτό έκανε με το γκολ-φάουλ που πέτυχε για το 35-41, ενώ πριν και πάλι ο ίδιος είχε ευστοχήσει στο δεύτερό του τρίποντο. Στην τελευταία επίθεση των Πράσινων ο Ντέρικ Ουίλιαμς ευστόχησε από τα 6.75, διαμορφώνοντας έτσι το 38-41 του ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς δεν έμοιαζε να έχει αλλάξει, καθώς η Μπολόνια ήταν αυτή που έβρισκε σκορ στις πρώτες επιθέσεις της (38-45 με δύο σερί καλάθια του Οτζελέγιε) και ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε. Ο Ντέρικ με κάρφωμα στο ανοικτό γήπεδο -από ασίστ του Μπέικον- έδωσε σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό (40-45), για να έρθει ο Ουόλτερς με νέο του τρίποντο να μειώσει στο καλάθι (43-45)! Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τους Ιταλούς, αφού ο Μίκι από τα 6.75 απέσπασε ξανά την ομάδα του με +5 (43-48).

Ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια δυσκολία να επιβάλλει το ρυθμό του. Έπαιζε στο ΟΑΚΑ, αλλά ήταν λες και αγωνιζόταν... εκτός έδρας! Γι' αυτό δεν μπορούσε με τίποτα όχι απλώς να περάσει μπροστά, αλλά ούτε να ισοφαρίσει. Αποτέλεσμα; Όταν πατούσε "γκάζι" η Βίρτους ξέφευγε κι άλλο, όπως έκανε χαρακτηριστικά με το νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Οτζελέγιε για το 45-53. Οι Πράσινοι επιχείρησαν μία από τις τελευταίες αντεπιθέσεις τους για το ροζ φύλλο αγώνα και με πρωταγωνιστή σε άμυνα κι επίθεση τον Ουόλτερς, μείωσαν γι' ακόμα μία φορά στους 2 (53-55 από γκολ-φάουλ του Ντέρικ).

Ο Νέιτ Ουόλτερς έκανε φοβερά πράγματα στο παρκέ, βάζοντας με νέο τρίποντο τον Παναθηναϊκό ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπροστά (56-55)! Ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε την... εμφάνισή του στο παρκέ και με 7 συνεχόμενους δικούς του πόντους κράτησε την Βίρτους σε κοντινή απόσταση (62-59). Ωστόσο, ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν πρωταγωνιστής στην τελευταία φάση της τρίτης περιόδου, καθώς με buzzer beater τρίποντο έκανε το 67-62 μέσα σε πανδαιμόνιο!

Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού έπρεπε να συνεχίσει και στην τέταρτη (αλλά όχι τελευταία όπως αποδείχθηκε) περίοδο, με τους Πράσινους να βρίσκουν άμεσα καλάθι με τον Πονίτκα για το 69-62. Ο Γκουντάιτις με φόλοου πρόσθεσε άλλους δύο πόντους για το Τριφύλλι (71-64) αλλά το ματς δεν είχε κριθεί ακόμη, με συνεχόμενα δίποντα του Τζαϊτέ να ρίχνουν τη διαφορά στους 3 (71-68). Ο Ντέρικ είχε αποφασίσει να... κρίνει ο ίδιος την υπόθεση νίκη, πετυχαίνοντας νέο τρίποντο για να φτάσει εκείνη τη στιγμή στους 21 πόντους (σ.σ. και να κάνει το σκορ 74-68)!

Οι Ιταλοί δεν έλεγαν να τα παρατήσουν, πλησιάζοντας στον πόντο από μεγάλο τρίποντο του Λούντμπεργκ, προσπερνώντας κιόλας με τεράστιο τρίποντο του Τεόντοσιτς 1:22 πριν τη λήξη (74-76)! Ο Λι με λέι-απ ισοφάρισε 11,6 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (76-76), με την Βίρτους να έχει δική της την τελευταία επίθεση. Ο Τεόντοσιτς την πήρε, αστόχησε για τρεις και το ματς οδηγήθηκε μοιραία στην παράταση! Εκεί ξανά ο Ντέρικ Ουίλιαμς με κάρφωμα και φάουλ έδωσε το σύνθημα (78-78), για να δώσει άερα διπόντου στην ομάδα του -με ένα τρομερά δύσκολο καλάθι- ο Γκουντάιτις (80-78).

Το παιχνίδι είχε γίνει κανονικό... ροντέο, με τον Χάκετ να σκοράρει κι αυτός σπουδαίας σημασίας τρίποντο για το 80-83 υπέρ των Ιταλών. Ο Μπέικον εμφανίστηκε στο πιο κρίσιμο σημείο, πέτυχε γκολ-φάουλ και ισοφάρισε σε 83-83, ο Λούντμπεργκ απάντησε άμεσα για δύο, αλλά ο Ντέρικ ήταν ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ για να δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό από το τρίποντο (86-85)! Στην τελευταία επίθεση αυτή τη φορά ο Τεόντοσιτς αστόχησε εκτελώντας σχεδόν από το κέντρο (σ.σ. εξαιρετική η άμυνα που παίκτηκε πάνω του), για να πάρουν έτσι οι Πράσινοι μία πολύ σημαντική νίκη με το τελικό 88-85! Στο 3-6 ανέβηκε πια το ρεκόρ του Τριφυλλιού στην Euroleague.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 38-41, 67-62, 76-76, 88-85.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags