Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου: Τα χρειάστηκε αλλά όταν έπρεπε έκανε τη δουλειά - Κέρδισε Άλμπα ο Ολυμπιακός και μένει στα... ψηλά!
Μπάσκετ
| 2022-11-24 22:39:00

Τα χρειάστηκε αλλά όταν έπρεπε έκανε τη δουλειά - Κέρδισε Άλμπα ο Ολυμπιακός και μένει στα... ψηλά!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τα χρειάστηκε αλλά όταν έπρεπε έκανε τη δουλειά - Κέρδισε Άλμπα ο Ολυμπιακός και μένει στα... ψηλά!

Η Άλμπα Βερολίνου ζόρισε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, βάζοντάς του δύσκολα σχεδόν σε όλο τον αγώνα, αλλά όταν έπρεπε στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν πρωταγωνιστές στα πρόσωπα των Παπανικολάου (κυρίως), Λαρεντζάκη (δευτερευόντως), για την τελική τους επικράτηση με 86-76. Στα όρια του ρεκόρ καριέρας με 11 ασίστ ο Σλούκας.

 

Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου: Η Άλμπα ζόρισε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, βάζοντάς του δύσκολα σχεδόν σε όλο τον αγώνα, αλλά όταν έπρεπε στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν πρωταγωνιστές στα πρόσωπα κυρίως των Παπανικολάου (κυρίως), Λαρεντζάκη (δευτερευόντως), για την τελική τους επικράτηση με 86-76. Στα όρια του ρεκόρ καριέρας με 11 ασίστ ο Σλούκας.

Το ματς

Όχι και τόσο καλά ξεκίνησε το ματς με την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, που στο πρώτο δεκάλεπτο εκτελούσε άσχημα με το ενδεικτικό 3/9 εντός πεδιάς ν' αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Την ίδια στιγμή στην άμυνά του είχε δύο σημαντικά προβλήματα. Τον Μπλατ και τον Κουμάντζε, οι οποίοι έκαναν μεγάλη ζημία στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μάλιστα με κάρφωμα του Κουμάντζε οι Γερμανοί αποσπάστηκαν με +3 από τους Πειραιώτες (7-10).

Ο Βεζένκοφ άρχισε να παίρνει μπρος, σκόραρε 4 σερί πόντους για να βάλει ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό (11-9), αλλά εκείνος και μόνο δεν αρκούσε. Μοιραία, λοιπόν, η Άλμπα με ντεμαράζ και τον Σίκμα στον αιφνιδιασμό όχι απλώς πήρε τα ηνία, αλλά προσπέρασε κιόλας με 5 (11-16). Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 21-18 υπέρ των Γερμανών, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν πάρα πολλά ζητήματα να διορθώσουν.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με εύστοχο σουτ δύο πόντων του Ντέλοβ, για να απαντήσει άμεσα με τρίποντο ο Σάσα Βεζένκοφ (21-23). Από το 21-26 και το τρίποντο του Λο ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του με ένα επιμέρους 16-15, που ολοκληρώθηκε με εύστοχο σουτ από τα 6,75 του Μπόλομποϊ για το προσπέρασμα των Ερυθρόλευκων (37-31)!

Οι Βερολινέζοι πάντως κάθε άλλο παρά διάθεση να παραδώσουν τα "όπλα" δεν είχαν. Μείωσαν αμέσως μετά με το δεύτερο τρίποντο του Μπλατ στο ματς, ενώ πέρασαν και μπροστά με 2/2 βολές του Γουέντζελ (37-38). Ο Ολυμπιακός πήγε στο ημίχρονο για την ανάπαυλα με το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα (39-38), το οποίο διαμορφώθηκε από το εύστοχο ζευγάρι βολών του Σλούκα.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος Ολυμπιακός και Άλμπα έκαναν λάθη στις πρώτες επιθέσεις τους, με τον Ουόκαπ όμως να κλέβει ακολούθως από τον Σίκμα, να μοιράζει στο ανοιχτό γήπεδο στον Παπανικολάου και ο τελευταίος να σκοράρει με εύκολο λέι απ (41-38). Οι Ερυθρόλευκοι ανέβαζαν όλο και περισσότερο ρυθμό όσο περνούσε η ώρα, με τον ΜακΚίσικ να πετυχαίνει γκολ-φάουλ για το 44-38 και το +6 της ομάδας του.

Η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο ΜακΚίσικ έδωσε στους Γερμανούς τη δυνατότητα για ένα επιμέρους 6-0 για το 46-44 (σ.σ. έπειτα από τρίποντο του Σίκμα), με την Άλμπα να έχει διάθεση να παλέψει μέχρι τέλους το παιχνίδι. Ο αγώνας, ωστόσο, ήταν στα χέρια του Ολυμπιακού και αν παρουσιαζόταν στοιχειωδώς σοβαρός, θα έπαιρνε εκείνος το ροζ φύλλο. Οι Βερολινέζοι συνέχιζαν πάντως να βάζουν σταθερά δύσκολα στους Πειραιώτες, βρίσκονας συγκεκριμένα νέα τρίποντα με Τζάλεν Σμιθ και Μάοντο Λο για το 61-59 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Άλμπα να ισοφαρίζει από εκτέλεση του Λάμερς και δημιουργία του Λο. Ο Μπόλομποϊ απάντησε άμεσα με γκολ-φάουλ από ασίστ του Σλούκα (64-61), επαναφέροντας έτσι τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Για μία ακόμη φορά, οι Γερμανοί είχαν απάντηση και με πρωταγωνιστή τον Μάοντο Λο πλησίασαν σε απόσταση αναπονοής (70-68). Εκεί ήταν η ώρα του Λαρεντζάκη, ο οποίος με τρίποντο άνοιξε το... χορό για να έρθει ο "Παπ" να φέρει με συνεχόμενα καλάθια, εκ νέου, τον Ολυμπιακό στο +9 (77-68). Τίποτα δεν άλλαξε φυσικά μέχρι τη λήξη, με τους Ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν έστω και δύσκολα τη νίκη με το τελικό 86-76, ανεβαίνοντας στο θετικό ρεκόρ 7-3 στην Euroleague και παραμένοντας στα... ψηλά της βαθμολογίας!

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-38, 61-59, 86-76.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags