Facebook Pixel Euroleague: Εύκολη νίκη της Μπαρτσελόνα με Μπασκόνια - Δείχνει σφυγμό η Εφές πριν τον Ολυμπιακό
Μπάσκετ
| 2022-11-25 23:48:00

Εύκολη νίκη της Μπαρτσελόνα με Μπασκόνια - Δείχνει σφυγμό η Εφές πριν τον Ολυμπιακό

Sportdog Team
Εύκολη νίκη της Μπαρτσελόνα με Μπασκόνια - Δείχνει σφυγμό η Εφές πριν τον Ολυμπιακό

Ανώτερη η Μπαρτσελόνα και πιο αποφασιστική στα κρίσιμα, επικράτησε με 96-84 της Μπασκόνια και ανέβηκε στο 7-3 για να μείνει στο κυνήγι της πρωτοπόρου Φενέρμπαχτσε. Από νίκη σε νίκη η Αναντολού Εφές, που επικράτησε με 85-80 της Βίρτους στη Μπολόνια, μία εβδομάδα πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη.

Euroleague: Ισπανικό ντέρμπι το βράδυ της Παρασκευής (25/11) στο Παλάου Μπλαουγκράνα, με τη Μπαρτσελόνα να στέκεται όρθια και σε ένα απολαυστικό παιχνίδι να παίρνει την νίκη (96-84) για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague.

Στο 7-3 ανέβηκαν οι Καταλανοί (5-1 εντός και 2-2 εκτός έδρας), που έπιασαν Ολυμπιακό, Ρεάλ Μαδρίτης και Μονακό στο group των ομάδων που κυνηγούν την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε.

Ο Γιαν Βέσελι έκανε σπουδαία δουλειά στο δεύτερο μέρος, οι Χίγκινς, Σατοράνσκι, Λαπροβίτολα, Κάλινιτς, Τόμπι ακολούθησαν και οι Καταλανοί πάτησαν το γκάζι για να μετατρέψουν το 78-78 στο 90-80 που έκρινε τον αγώνα.

Στο 5-5 έπεσαν οι Βάσκοι (4-1 εντός και 1-4 εκτός έδρας), που είχαν σε απίθανη κατάσταση τον Μάρκους Χάουαρντ, αλλά από εκεί και πέρα πήραν κάποιες βοήθειες από τους Χένρι - Κοστέλο και ηττήθηκαν δίκαια.

Πλέον ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους περιμένει την ένταξη του Νίκολα Μίροτιτς στο πρόγραμμα, ώστε η Μπαρτσελόνα να ανέβει επίπεδο με τον καλύτερο παίκτη του ρόστερ της υγιή.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπολτάουζερ, Γιόβτσιτς, Μπισάνγκ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-22, 52-48, 76-73, 96-84

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ:

Την τρίτη σερί νίκη της πανηγύρισε το βράδυ της Παρασκευής (25/11) η Αναντολού Εφές, καθώς μετά από το Μιλάνο, πέρασε και από τη Μπολόνια με 85-80 επί της Βίρτους σε αγώνα για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague.

Στο 5-5 ανέβηκε η back-to-back πρωταθλήτρια Ευρώπης του Εργκίν Αταμάν (3-2 εντός και 2-3 εκτός έδρας), πριν από το συναπάντημα με τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη.

Σε μεγάλα κέφια ο Γουίλ Κλάιμπερν, με τον Ροντρίγκ Μπομπουά και τον Αμάτ Εμπαγέ να ακολουθούν. Χαμηλή πτήση για τον Βασίλιε Μίτσιτς, που ελπίζει ότι απέναντι στον Ολυμπιακό θα έχει δίπλα του για πρώτη φορά φέτος τον Σέιν Λάρκιν.

Στο 4-6 έπεσε η Βίρτους Μπολόνια (2-3 εντός και 2-3 εκτός έδρας), που είχε σε καλή βραδιά τους Ίφι Λούντμπεργκ - Σέμι Οτζελέγε, αλλά δεν έκανε συνολικά καλή εμφάνιση καθώς είχε πολύ κακό ποσοστό από το τρίποντο. Και είχε και πολλά νεύρα, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να αποχωρεί μετά από αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Λούντμπεργκ και Μίκι μείωσαν στον πόντο (76-77 στο 1:29), όμως ο Κλάιμπερν έβαλε το μεγάλο τρίποντο που κράτησε την Εφές σε απόσταση δύο κατοχών για να την οδηγήσει στο θετικό αποτέλεσμα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαβόρ, Πέρεζ, Σεμές

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-19, 33-40, 53-63, 80-85

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags