Facebook Pixel Εφές - Ολυμπιακός: Ήττα... deja vu με το Ισραήλ - Καλύτερος Ολυμπιακός για σχεδόν 30 λεπτά στην Πόλη αλλά νικήτρια η Εφές!
Μπάσκετ
| 2022-12-01 21:10:00

Ήττα... deja vu με το Ισραήλ - Καλύτερος Ολυμπιακός για σχεδόν 30 λεπτά αλλά νικήτρια η Εφές!

Sportdog Team
Ήττα... deja vu με το Ισραήλ - Καλύτερος Ολυμπιακός για σχεδόν 30 λεπτά αλλά νικήτρια η Εφές!

Ο Ολυμπιακός όπως και στο παιχνίδι με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια και του αγώνα στην Πόλη, ωστόσο ένα black out προς τέλος της τρίτης περιόδου και ακόμα περισσότερο στην τέταρτη, τον οδήγησε στην ήττα από την Εφές με το τελικό 82-71.

Εφές - Ολυμπιακός: Το πάθημα φαίνεται ότι, τελικά, δεν έγινε πάθημα. Ο Ολυμπιακός όπως και στο παιχνίδι με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια και του αγώνα στην Πόλη, ωστόσο ένα black out προς τέλος της τρίτης περιόδου και ακόμα περισσότερο στην τέταρτη, τον οδήγησε στην ήττα από την Εφές με το τελικό 82-71.​ Κορυφαίοι για τους νικητές οι τρομεροί Κλάιμπερν και Μπομπουά με 23 και 19 πόντους αντίστοιχα, Βεζένκοφ ο κορυφαίος για τους Ερυθρόλευκους με 18 πόντους.

Το ματς

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι στην Πόλη ο Ολυμπιακός, ο οποίος έτρεξε ένα σερί για το αρχικό του 7-0 με τον εξαιρετικό Ουόκαπ και τον ΜακΚίσικ. Χάρη σε τρίποντο μάλιστα του Σάσα Βεζένκοφ το επιμέρους σκορ για τους Πειραιώτες έφτασε στο 10-0! Η απάντηση για την Εφές ήρθε από τα 6.75 και τον Κλάιμπερν (3-10), ενώ συνέχεια στα εύστοχα σουτ από μακριά για τους Τούρκους έδωσε ο Τέιλορ (8-12).

Η ομάδα του Αταμάν εκτελούσε με συνέπεια από τη γραμμή των τριών πόντων, με τον Πλάις να μπαίνει κι αυτός στο... χορό και να φέρνει σε απόσταση αναπνοής την Εφές (13-16). Ένα floater του Βεζένκοφ, όμως, διαμόρφωσε το 13-18 υπέρ του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο.

Με κάρφωμα του Φαλ για το 13-20 ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο, με τρίποντο του Μπομπουά αμέσως μετά να μειώνει εκ νέου τη διαφορά για την Εφές. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχιζαν πάντως να έχουν τον έλεγχο, διατηρώντας για αρκετή ώρα μία απόσταση άνω των 6-7 πόντων από τους αντιπάλους τους. Όταν ο Πολονάρα για παράδειγμα έφερνε την ομάδα του Αταμάν με follow στο -3 (34-37), ήταν εκεί ο Σλούκας για να δώσει ξανά αέρα στους Πειραιώτες.

Με επιμέρους σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο 20-23, ο Ολυμπιακός απέδειξε την ανωτερότητά του η οποία αποτυπωνόταν απτά και στο σκορ (41-33). Η ομάδα του Μπαρτζώκα στο ημίχρονο ήταν η απόδειξη του αλτρουισμού, καθώς είχε πετύχει 41 πόντους χωρίς κανείς Ερυθρόλευκος να είναι διψήφιος!

Με πατημένο το "γκάζι" μπήκαν και στο δεύτερο μέρος οι νταμπλούχοι Ελλάδας, καθώς με νέο κάρφωμα του Φαλ έφτασαν για πρώτη φορά στο +10 (45-35)! Η Εφές αντέδρασε άμεσα με τρίποντο του Μπομπουά (38-45), παίρνοντας και την κατοχή στην επόμενη άμυνα από επιθετικό φάουλ του Ουόκαπ στον Μίσιτς, με τον Πολονάρα να μειώνει κι άλλο (40-45) από το σημείο των βολών.

Από το τρίτο τρίποντο του εκπληκτικού Μπομπουά η τουρκική ομάδα έφτασε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (46-47), αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός είχε απάντηση με 2 συνεχόμενα τρίποντα του Σάσα Βεζένκοφ για το 46-53! Η Εφές βρήκε τον τρόπο να ανασυνταχθεί, πάτησε εκείνη αυτή τη φορά "γκάζι" και με το φινάλε της τρίτης περιόδου πρόλαβε να περάσει και μπροστά με νέο τρίποντο του Μπομπουά (53-52)!

Η αστοχία του Σλούκα στο ξεκίνημα του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου έδωσε τη δυνατότητα στους Τούρκους ν' αποσπαστούν κι άλλο, έπειτα από δύο συνεχόμενα τρίποντα αυτή τη φορά του Κλάιμπερν (58-53). Το παιχνίδι έμοιαζε να ξεφεύγει από τον Ολυμπιακό, γι' αυτό ο Μπαρτζώκας επενέβη και κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ.

Η διακοπή δεν φάνηκε να βοηθά τους Ερυθρόλευκους στην πράξη, με την Εφές ξανά δια χειρός του απίθανου Κλάιμπερν να φτάνει για πρώτη φορά στο +7 (69-62). Ο Μπομπουά έκανε το καλύτερό του ματς στη σεζόν, δίνοντας αέρα 8 πόντων στους πρωταθλητές Ευρώπης (77-61). Το lay up του ΜακΚίσικ μείωσε προσωρινά την απόσταση για τους Πειραιώτες (77-71), όμως το τρίποντο του Κλάιμπερν από τα 8 μέτρα(!) τελείωσε ουσιαστικά την υπόθεση νίκη (80-71). Η Εφές επικράτησε με το τελικό 82-71 επί του Ολυμπιακού στην Πόλη, σ' ένα Ερυθρόλευκο... deja vu από την αναμέτρηση στο Τελ Αβίβ.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 41-33, 53-52, 82-71.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags