Facebook Pixel Ζαλγκίρις Κάουνας - Παναθηναϊκός: ΤΕΡΑΣΤΙΟ διπλό στο Κάουνας με μπασκετάρα και ψυχή ο Παναθηναϊκός - Καλπάζει για 8άδα!
Μπάσκετ
| 2022-12-02 21:53:00

ΤΕΡΑΣΤΙΟ διπλό στο Κάουνας με μπασκετάρα και ψυχή ο Παναθηναϊκός - Καλπάζει για 8άδα!

Του Χρήστου Δημόπουλου
ΤΕΡΑΣΤΙΟ διπλό στο Κάουνας με μπασκετάρα και ψυχή ο Παναθηναϊκός - Καλπάζει για 8άδα!

Ο Παναθηναϊκός με ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και ένα ψυχωμένο δεύτερο, έσπασε την έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας και πανηγύρισε τεράστιο διπλό στη Λιθουανία με το τελικό 81-67!

Ζαλγκίρις Κάουνας - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός με ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και ένα ψυχωμένο δεύτερο, έσπασε την έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας και πανηγύρισε τεράστιο διπλό στη Λιθουανία με το τελικό 81-67! Συγκλονιστικός Ντέρικ Ουίλιαμς με 25 πόντους, από κοντά και οι Μπέικον (19π.), Ουόλτερς (11π, 4ασ.), Παπαγιάννης (6π., 13ρ., 3ασ.). Μία νίκη μακριά από την 8άδα πλέον οι Πράσινοι!

Το ματς

Με αρχική πεντάδα ΟυόλτερςΜπέικονΠ. ΚαλαϊτζάκηΝτέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έμελλε να κάνει ένα από τα καλύτερά του ημίχρονα όχι μόνο στη σεζόν, αλλά συνολικά σε εκτός έδρας παιχνίδια του στην Euroleague τα τελευταία χρόνια. Η Ζαλγκίρις μπορεί να έδωσε σκορ στο παιχνίδι από ένα φόλοου του Κεβάριους Χέις (2-0), όμως η συνέχεια για τους Πράσινους ήταν... εξωπραγματική!

Με ένα φοβερό tomahawk κάρφωμα του Παπαγιάννη από ασίστ του Μπέικον οι Πράσινοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (6-4) και από εκεί και πέρα, ο Ντουέιν Μπέικον πήρε για τα καλά το "όπλο" του! Τρίποντο του Αμερικανού για το 4-9, καλάθια σε απομονώσεις (για το 6-18) για έναν Παναθηναϊκό που έπαιζε total μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ, σε άμυνα κι επίθεση. Η Ζαλγκίρις αντέδρασε προσωρινά και με τον Έβανς και μείωσε σε 11-18, αλλά νέο τρίποντο αυτή τη φορά του Πονίτκα και καλάθια των Ουόλτερς-Γκουντάιτις αμέσως μετά, διαμόρφωσαν το 13-27 για το +14 του Τριφυλλιού στην πρώτη περίοδο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς μπήκαν με ακόμα περισσοτέρο πατημένο το πόδι στο "γκάζι", φτάνοντας δια χειρός Μπέικον και Λι στο +18 (16-34)! Όπως και στην πρώτη περίοδο έτσι και τώρα οι Λιθουανοί είχαν κάποιες εκλάμψεις μειώνοντας κάπως το σκορ (σ.σ. με τρίποντο του Μπραζντέικις έριξαν τη διαφορά στους 13 για το 25-28), όμως κάθε φορά ο Εξάστερος είχε απάντηση.

Μια απίθανη συνεργασία Ουόλτερς-Ουίλιαμς κατέληξε σε φοβερό alley-oop κάρφωμα του δεύτερου, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε double score (18-36) από νέο τρίποντο του Μπέικον. Η άμυνα των Πράσινων ήταν κυριολεκτικά απροσπέλαστη, με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να έχει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε αυτό. Οι δύο εύστοχες βολές του Πονίτκα για το 28-44, διαμόρφωσαν εν τέλει και το σκορ ημιχρόνου στο +16 για το Τριφύλλι (28-44)!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πολύ προσηλωμένος στην άμυνα, βρίσκοντας τρεις πόντους με 3/4 βολές του Ντέρικ Ουίλιαμς. Οι Πράσινοι άρχισαν να μην λειτουργούν το ίδιο καλά στην επίθεση, με αποτέλεσμα δύο συνεχόμενα εύστοχα σουτ τριών πόντων από τον Έβανς να ρίχνουν έπειτα από ώρα τη διαφορά στους 13 (34-37).

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν αποφασισμένος να φύγει με το διπλό από το Κάουνας. Ο Ντέρικ μπήκε στην εξίσωση, έτρεξε προσωπικό σερί 5-0 με τρίποντο για το 36-52, ενώ με floater του Ουόλτερς η διαφορά εκτοξεύθηκε και πάλι στο +18 (36-54)! Το μεγάλο εκ νέου προβάδισμα είχε ως συνέπεια το να χαλαρώσουν οι παίκτες του Ράντονιτς, με την Ζαλγκίρις να το εκμεταλλεύεται στον απόλυτο βαθμό και να μειώνει σε μονοψήφιο μετά από ώρα (-6, 48-54), χάρη σε μεγάλα καλάθια του Έβανς. Σε εκείνο το διάστημα ήταν απίστευτο το black out για τον Παναθηναϊκού. Ο Ουίλιαμς σε ένα δικό του 6-0 απέσπασε ξανά τον Παναθηναϊκό στο +10 (50-60), ωστόσο buzzer beater τρίποντο της Ζαλγκίρις με τη λήξη της τρίτης περιόδου επανέφερε τους Λιθουανούς στο -7 (53-60).

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με νέο τρίποντο των γηπεδούχων (56-60), με τον Μπέικον να απαντά και να δίνει ανάσα στον Εξάστερο όχι μία, αλλά δύο φορές (58-64)! Γκολ-φάουλ του Ουλάνοβας έδωσε... παράταση στην αγωνία και το ντέρμπι στο Κάουνας (61-66), με τον Παπαγιάννη να σκοράρει σε κρίσιμο σημείο για το 61-68! Ο Ντέρικ και σε αυτό το σημείο βγήκε μπροστά, πέτυχε σπουδαία καλάθια από κοντά και μακριά, ενώ με κάρφωμα επανέφερε τον Εξάστερο σε κρίσιμο σημείο στο +10 (65-75).

Το ροζ φύλλο αγώνα κρίθηκε όταν ο Νέιτ Ουόλτερς έκανε τάπα(!) πάνω σε τρίποντο του Έβανς, ανεβάζοντας τη διαφορά με lay up στο ανοιχτό γήπεδο στο +12 (65-77). Με το τελικό 67-81 ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστιο διπλό στη Zalgirio Arena και, πλέον, με ρεκόρ 5-6 βρίσκεται μία μόλις νίκη μακριά από την 8άδα!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 13-27, 28-44, 53-60, 67-81.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags