Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής την καλύτερη φετινή του εμφάνιση μακριά από το ΟΑΚΑ και έτσι μπόρεσε να πετύχει την δεύτερή του εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν κυρίως καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και έτσι έβαλαν τις βάσεις για να υποχρεώσουν την λιθουανική ομάδα στην πρώτη της εντός έδρας ήττα στην κορυφαία διοργάνωση.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς διάβασε όλες τις αδυναμίες της Ζαλγκίρις και τις αξιοποίησε την ίδια ώρα, που και στην άμυνα ήταν εξαιρετική. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο υπήρξε αντίδραση των γηπεδούχων, που έφτασαν και στους 4 πόντους, αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και μπόρεσε έτσι να διατηρήσει κάτι, που είχε στα χέρια του και που άξιζε 100%.

Η συνολική παρουσία του «τριφυλλιού» ήταν εξαιρετική, αλλά υπήρξαν και κάποιοι παίκτες, που βγήκαν μπροστά. Οπως ο Ντέρικ Ουίλιαμς, ο οποίος έδειξε για μία ακόμη φορά την μεγάλη του αξία. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ έβαλε για τα καλά την σφραγίδα του στην τρίτη περίοδο, όταν η Ζαλγκίρις έκανε αντεπίθεση και δεν ήθελε και πολύ να προσπεράσει.

Από κοντά του ήταν και ο Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του μετά τον Ουίλιαμς και για ένα ακόμη παιχνίδι έδωσε το κάτι παραπάνω. Και όλοι σκέφτονται τι έχασε ο Παναθηναϊκός τόσο καιρό, που δεν είχε πάρει τον Μπέικον. Σκέφτεται επίσης τι θα είχε γίνει αν είχε πάρει τον Τζέικ Λέιμαν και όχι τον Μπέικον.

Ο Παναθηναϊκός πλέον μπορεί να κάνει πλάνα για την οκτάδα και θα κάνει ακόμη περισσότερα αν μπορέσει να κερδίσει την άλλη εβδομάδα την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ. Προς το παρόν, πάντως, το μυαλό του είναι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό. Αν κερδίσει και εκεί, τότε δεν θα τον σταματάει τίποτε από κει και πέρα και μάλιστα κάποια στιγμή θα έχει και μία ακόμη προσθήκη, αφού θα επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Μάριους Γκριγκόνις. Τα πράγματα θα γίνουν τέλεια αν ξετιμωρηθεί και ο Μήτογλου και μπορέσει να τον εντάξει στο δυναμικό του.