Facebook Pixel Καρδίτσα - ΠΑΟΚ: Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στην Καρδίτσα - Δεν σταμάτησε να βάζει τρίποντα ο Χαντς
Μπάσκετ
| 2022-12-04 21:11:00

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στην Καρδίτσα - Δεν σταμάτησε να βάζει τρίποντα ο Χαντς

Sportdog Team
Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στην Καρδίτσα - Δεν σταμάτησε να βάζει τρίποντα ο Χαντς

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με τεράστια ευκολία για την 8η αγωνιστική της Basket League της Καρδίτσας χάρη στον Τζέιλεν Χαντς που σκόραρε 8 τρίποντα και υπέγραψε το τελικό 63-92.

Καρδίτσα - ΠΑΟΚ: Κανένα πρόβλημα στον δρόμο για την 5η νίκη του στην Basket League δε συνάντησε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση (63-92) στην έδρα της Καρδίτσας. Στο ντεμπούτο του Σάιμπερτ τα πράγματα απλοποιήθηκαν από τη στιγμή που ο Χαντς ευστόχησε σε 8 τρίποντα και συνολικά 28 πόντους.

Ο Αμερικανός ήταν αδιανόητα εύστοχος από την περίμετρο με 8/9, μοιράζοντας και 4 τελικές πάσες σε μία πραγματική ραψωδία. Από κοντά και ο Φράνκε με 15, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με την Καρδίτσα ουσιαστικά να παραδίδει τα «όπλα» μετά το πρώτο ημίχρονο. Πρίτζετ και Αγραβάνης με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα έκαναν ό,τι μπορούσαν για τους γηπεδούχους, αλλά το 1/23 από το τρίποντο ήταν καταδικαστικό.

Ο αγώνας

Μετά από ένα άγονο ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, ο Πρίτζετ πέτυχε τους πρώτους πόντους της ομάδας για το 2-6 (3'). Ωστόσο ο ΠΑΟΚ, παρότι και αυτός χωρίς να βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι με τον Ντελόριελ να δεσπόζει, έχτιζε σταδιακά διαφορά. Και αυτό κυρίως ελέω του Χαντς που πήρε από νωρίς το «όπλο» με ένα τρίποντο για το 10-17 (9').

Ο Χαντς ήταν ο οδηγός του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα, με 16 πόντους πριν καν συμπληρωθεί το ημίχρονο. Άλλωστε η ομάδα του Λυκογιάννη βρήκε το χέρι της από την περίμετρο με 7/15, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν 0/12. Οι μοναδικοί που έδειχναν να μπορούν να ανταπεξέλθουν ήταν οι Πρίτζετ και Αγραβάνης με 24 από τους 30 πόντους της Καρδίτσας. Όμως η είσοδος του Τσιακμά έδωσε έξτρα ενέργεια στον ΠΑΟΚ και έναν ακόμα πόλο για μακρινό σουτ, με τον «Δικέφαλο» να φτάνει στο +14 (25-39, 16') και να κλείνει τελικά με 15 πόντους διαφορά το ημίχρονο.

Η κατάσταση όχι απλώς δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, αλλά τα σουτ του Χαντς συνέχισαν να πληγώνουν την Καρδίτσα, με τους φίλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο κλειστό να στήνουν το δικό τους πάρτι. Ο Αμερικανός πέτυχε 6/7 από την περίμετρο για το 40-61 (25'), με τον νεοαποκτηθή Σάιμπερτ να μπαίνει και αυτός στον χορό. Ο Χαντς όμως ήταν πραγματικός ασταμάτητος, βάζοντας ακόμα δύο τρίποντα για το 46-75 στο φινάλε της 3ης περιόδου.

Φυσικά και η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού και οι δύο ομάδες χαλάρωσαν, με τον Λυκογιάννη να βρίσκει χρόνο να δώσει λεπτά στον Σάιμπερτ και το φινάλε να βγάζει τον ΠΑΟΚ νικητή με 92-63 και την Καρδίτσα να σκέφτεται ήδη την επόμενη αγωνιστική απέναντι στο Λαύριο, στο ντέρμπι παραμονής όπως εξελίσσεται η βαθμολογία.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 30-45, 46-75, 61-93

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags