Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο αήττητος Ολυμπιακός "λύγισε" τον ΠΑΟ στο τελευταίο σουτ - Παραλίγο να "κλέψει" τη νίκη ο Μπέικον! (Vid)
Μπάσκετ
| 2022-12-05 21:11:00

Ο αήττητος Ολυμπιακός "λύγισε" ΠΑΟ στο τελευταίο σουτ - Παραλίγο να "κλέψει" τη νίκη ο Μπέικον (Vid)

Sportdog Team
Ο αήττητος Ολυμπιακός "λύγισε" ΠΑΟ στο τελευταίο σουτ - Παραλίγο να "κλέψει" τη νίκη ο Μπέικον (Vid)

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Βεζένκοφ και Φαλ, ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με το τελικό 68-66, σε ένα "αιώνιο" ντέρμπι αντάξιο του μεγέθους των δύο ομάδων.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Σάσα Βεζένκοφ και Μουστάφα Φαλ, ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με το τελικό 68-66. "Αιώνιο" ντέρμπι από τα... παλιά, με τους Πράσινους να παλεύουν μέχρι τέλους για την υπέρβαση και το διπλό. Αστόχησε στο τελευταίο σουτ για τη νίκη ο Ντουέιν Μπέικον.

Το ματς 

Κάπως άστοχα ξεκίνησαν το "αιώνιο" ντέρμπι στο ΣΕΦ οι δύο μονομάχοι, με τον Βεζένκοφ να δίνει σκορ από τα 6.75 για τον Ολυμπιακό και το αρχικό 3-0. Ο Ουόλτερς απάντησε με το ίδιο... νόμισμα για την ισοφάριση, ενώ ο "καυτός" Μπέικον με συνεχόμενα καλάθια έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τον Παναθηναϊκό (7-8).

Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα σ' εκείνο το χρονικό σημείο αφύπνισε τους Πειραιώτες, που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αϊζάια Κάαναν γύρισαν το παιχνίδι. Με δικό του τρίποντο οι Ερυθρόλευκοι πήγαν στο +3 (13-10), ενώ 4 συνεχόμενες βολές του Βεζένκοφ αμέσως μετά απέσπασαν τους γηπεδούχους στο +7 (17-10). Ο Παπαγιάννης μείωσε με floater (17-12), ωστόσο χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Κάαναν ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10 (24-14)!

Μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε τον "αιώνιο" αντίπαλό του, καθώς με επιμέρους σκορ 13-2 πέρασε μπροστά από δίποντο του Ουόλτερς (26-27)! Μάλιστα μία φάση πριν είχε ευστοχήσει για τρεις και ο Παπαγιάννης. Το σερί του Τριφυλλιού σταμάτησε ο Μπόλομποϊ, αλλά οι Πράσινοι είχαν πάρει πια τον έλεγχο του αγώνα.

Με τον φοβερό Μπέικον να ρολάρει ο Εξάστερος αποσπάστηκε με +5 (26-31), ενώ τρίποντο του Λι μπροστά στον Φαλ και νέο καλάθι του Μπέικον (ξανά), ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά για την ομάδα του Ράντονιτς στο +7 (29-36)! Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, έπαιξε καλή άμυνα και με καλάθια των Σλούκα-Βεζένκοφ στο ανοιχτό γήπεδο από ισάριθμα κλεψίματα, μείωσε στους 3 (33-36). Το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε από το γκολ-φάουλ του Φαλ, με τον Γάλλο όμως να αστοχεί στη βολή για το 35-38 της ανάπαυλας.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παπανικολάου με 1/2 βολές έδωσε σκορ στο ντέρμπι (36-38), σε ένα... ρεσιτάλ λαθών και άστοχων επιθέσεων από τις δύο ομάδες. Ο Ουόλτερς με floater έκανε το 36-40, αλλά ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Ουόκαπ, γκολ-φάουλ του Βεζένκοφ και καλάθι του Φαλ, προσπέρασε εκ νέου (44-40) αναγκάζοντας τον Ράντονιτς σε εσπευσμένο τάιμ άουτ.

Όντως, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε αλλαγμένος στο παρκέ. Αρχικά μείωσε με καλάθι του Παπαγιάννη, με τον Λι να σκοράρει... κατά ριπάς από το τρίποντο και να βάζει μπροστά τους Πράσινους με 47-48! Ακριβώς πριν είχε προηγηθεί ντεμαράζ του Ουόκαπ από τα 6.75. Εν τέλει το Τριφύλλι τελείωσε το δεκάλεπτο πίσω με 49-48, χάρη σε lay up του Σλούκα.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Πονίτκα με δικό του καλάθι έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό (49-50), για ν' ακολουθήσει ένα σερί 4-0 του Ολυμπιακού με Ουόκαπ και ΜακΚίσικ για το Ερυθρόλευκο προσπέρασμα (53-50). Ο Βεζένκοφ ανέβασε κι άλλο την απόσταση των Ερυθρόλευκων στο +5 (55-50), ωστόσο ο Ουόλτερς με τεράστια καλάθια και προσωπικό σερί 4-0 μείωσε στον πόντο για τους Πράσινους (55-54)!

Σε κρίσιμο σημείο ο Σλούκας πέτυχε πολύ μεγάλο τρίποντο για το 60-56, αλλά ο Εξάστερος δεν έλεγε να τα παρατήσει. Με κλέψιμο του Λι και δικό του lay up στο ανοιχτό γήπεδο μείωσε στο δίποντο (65-63), ενώ το τρίποντο με ταμπλό(!) του Μπέικον έφερε το ντέρμπι στον πόντο (67-66), 4.7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη! Οι Πράσινοι έκαναν φάουλ στον Πίτερς, εκείνος αστόχησε στη μία βολή, αλλά στην τελευταία επίθεση ο Μπέικον αστόχησε για τρεις και ο Ολυμπιακός πήρε, έτσι, το μεγάλο αποτέλεσμα με το τελικό 68-66!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.​

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 35-38, 49-48, 68-66.

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags