Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Κατάθεση ψυχής, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Μπέικον και στο τέλος ο ΠΑΟ νικητής στο θρίλερ με Αρμάνι!
Μπάσκετ
| 2022-12-08 23:15:00

Κατάθεση ψυχής, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Μπέικον και στο τέλος ο ΠΑΟ νικητής στο θρίλερ με Αρμάνι!

Κατάθεση ψυχής, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Μπέικον και στο τέλος ο ΠΑΟ νικητής στο θρίλερ με Αρμάνι!

Ο Παναθηναϊκός με κατάθεση ψυχής πήγε το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στην παράταση και εκεί το πήρε με το τελικό 90-77, χάρη στον ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Μπέικον που σταμάτησε στους 31 πόντους!

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Ο Εξάστερος με κατάθεση ψυχής πήγε το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στην παράταση και εκεί το πήρε με το τελικό 90-77, χάρη στον ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Μπέικον που σταμάτησε στους 31 πόντους! Εξαιρετικός και ο Λι με 22 πόντους, μεγάλη άμυνα του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη για να πάει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. Στο 6-6 ανέβηκε το Τριφύλλι στη βαθμολογία της Euroleague.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα Λι, Π. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι ο Παναθηναϊκός, με τον Μπράντον Ντέιβις να δίνει σκορ στο ΟΑΚΑ (0-2). Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στην εκκίνηση, με τους Πράσινους ειδικότερα να βρίσκουν τον πρώτο τους πόντο από βολή του Μπέικον, έπειτα από τρία σχεδόν λεπτά αγώνα (1-4). Το Τριφύλλι απόντος του Ουόλτερς είχε σοβαρό θέμα στο κατέβασμα της μπάλας, με τους Ιταλούς να πιέζουν έντονα όποιον κάλυπτε τη θέση "1" (σ.σ. είτε Λι, είτε Πονίτκα).

Ο Παπαγιάννης με πέντε συνεχόμενους προσωπικούς του πόντους, μεταξύ των οποίων και ένα τρίποντο, έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 6-4. Ωστόσο κάπου εκεί το Μιλάνο πάτησε "γκάζι" και με επιμέρους 12-5, αποσπάστηκε στα όρια της διψήφιας διαφοράς (11-20), 1:21 πριν το φινάλε της περιόδου. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τους Πράσινους ν' αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα ιδιαίτερα στην επίθεση και να υπολείπονται με -9 των αντιπάλων τους (13-22).

Στη δεύτερη περίοδο η Αρμάνι άρχισε ξανά με τρίποντο, ανεβάζοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (14-25), για ν' απαντήσει λίγο μετά με εντυπωσιακό γκολ-φάουλ ο Μπέικον (17-25). Και πάλι, όμως, οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν πήραν το έναυσμα για να τρέξουν δικό τους σερί και να μειώσουν κι άλλο. Μάλιστα την ίδια στιγμή στην άμυνα, υπήρξε επίθεση των Ιταλών που την ανανέωσαν 4 φορές με ριμπάουντ(!), σκοράροντας εν τέλει φυσικά για το 17-29.

Ο Μπέικον άρχισε να παίρνει μπρος και με φοβερές ατομικές προσπάθειες και νέο γκολ-φάουλ, μείωσε μετά από ώρα στους 6 (28-34). Αλλά ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν συγκεντρωμένος, με αποτέλεσμα 6 δέκατα πριν το φινάλε του δεκαλέπτου να γίνει φάουλ πάνω στον Μπάρον, από τρεις βολές του οποίου διαμορφώθηκε το 33-42 για το -9 της ανάπαυλας (33-42).

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός καλείτο να αλλάξει την εικόνα του, επιθετικά κατά βάση, καθώς με εξαίρεση τον Ντουέιν Μπέικον κανείς άλλος Πράσινος δεν είχε μπει στην εξίσωση του σκοραρίσματος. Όντως, το Τριφύλλι μπήκε δυναμικά και με καλάθια των Λι και Μπέικον μείωσε γρήγορα στους 5 (37-42). Για μία ακόμη φορά, ωστόσο, το black out που ακολούθησε ήταν μεγάλο.

Η Αρμάνι όχι απλώς έβγαλε άμεσα αντίδραση, αλλά με επιμέρους 8-0 και κάρφωμα του Ντέιβις εκτόξευσε για πρώτη φορά την απόστασή της από τον Παναθηναϊκό στο +13 (37-50)! Το σερί των Ιταλών συνεχίστηκε, με τον Μήτρου-Λονγκ να ευστοχεί και σε νέο τρίποντο για το 39-53, την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Ράντονιτς δυσκολεύονταν να σκοράρουν μέχρι και από τις βολές (1/2 ενδεικτικά ο Πονίτκα για το 40-53). Όταν όμως αποφάσισε να παίξει άμυνα, ο Εξάστερος κατάφερε να επιστρέψει! Ο Πονίτκα έκανε την αρχή με τρίποντο, ο Μπέικον το συνέχισε, ενώ 2/2 βολές του Λι έριξαν τη διαφορά στους 5 (52-57), αλλά το buzzer beater follow του Χάινς ήταν που διαμόρφωσε το 52-59 του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Γκουντάιτις για το 54-61, αλλά από τα 6.75 ο Μήτρου-Λονγκ έκανε διψήφια ξανά την απόσταση των δύο ομάδων (54-64). Ο Παναθηναϊκός έκανε μία ακόμη προσπάθεια να επιστρέψει, τρέχοντας ένα επιμέρους 9-0 με κύριο εκφραστή τον Μπέικον. Μάλιστα έφτασε το ματς στον πόντο (63-54), αλλά νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Χολ έδωσε ανάσα στο Μιλάνο (63-67).

Οι Πράσινοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με νέο ντεμαράζ και τον Λι να κάνει φοβέρα πράγματα σε άμυνα κι επίθεση, έφτασαν να ισοφαρίσουν με alley-oop του Παπαγιάννη σε 72-72! Στην επίθεση της Αρμάνι με ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Καμπαρό. Έτσι ο Παναθηναϊκός είχε αυτόματα δική του τελευταία επίθεση, στην οποία αστόχησε ο Μπέικον και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση!

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Μπέικον πήρε κανονικά το... όπλο του, από το χέρι του ο Εξάστερος αποσπάστηκε με +3 (78-75), ενώ με δικό του εύστοχο σουτ τριών πόντων η υπόθεση νίκη ουσιαστικά τελείωσε, αφού ανέβασε το σκορ στο 83-75! Το τελικό 90-77 διαμορφώθηκε από το buzzer beater τρίποντο του Πάρις Λι από τα 9 μέτρα, μέσα σε πανδαιμόνιο στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 33-42, 52-59, 72-72, 90-77.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags