Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Εκτελεστής Πονίτκα και επανεμφάνιση Παππά! "Καθάρισε" την ΑΕΚ στο τέλος ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-12-11 21:02:00

Εκτελεστής Πονίτκα και επανεμφάνιση Παππά! "Καθάρισε" την ΑΕΚ στο τέλος ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Εκτελεστής Πονίτκα και επανεμφάνιση Παππά! "Καθάρισε" την ΑΕΚ στο τέλος ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα ματς που φάνηκε κάποια στιγμή να δυσκολεύει αρκετά, ο Πονίτκα έβγαλε αντίδραση, δίνοντας τη νίκη στο Τριφύλλι πριν την κρίσιμη διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 71-57 της ΑΕΚ. Ουσιαστικά, η Ένωση που έπαιζε χωρίς τον Φρέιζερ δυσκόλεψε τους πράσινους για τρία δεκάλεπτα, μιας και στην τελευταία περίοδο η διαφορά ξέφυγε αρκετά και είναι ενδεικτικό πως η ΑΕΚ είχε βάλει μόλις 1 καλάθι εντός πεδίας σε 7΄ στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Για τους πράσινους έκανε τρομερό ματς για μια ακόμη φορά ο Παρίς Λι, ο οποίος είχε 13 πόντους και 6 κλεψίματα, σε ένα προσωπικό του ρεκόρ, ενώ από εκεί και πέρα ένας ακόμη διψήφιος ήταν ο Πονίτκα των 14 πόντων, καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει 9 εξ αυτών σε λιγότερο από 2΄, στο διάστημα που τελείωνει το τρίτο δεκάλεπτου και στο ξεκίνημα του τέταρτου.

Πάντως, η διαφορά του 4ου δεκάλεπτου έδωσε την ευκαιρία στον Ράντονιτς να ανοίξει το ροτέισον, με αποτέλεσμα να παίξει μόλις 13.40΄ ο Μπέικον που είχε 5 πόντους με 2/6 σουτ, ενώ και οι Γουίλιαμς, Παπαγιάννης, Πονίτκα έμειναν λιγότερο από 20΄ στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Νίκος Παππάς αγωνίστηκε για 5.20΄ στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, έχοντας δύο ασίστ στην στατιστική του.

Όσον αφορά την ΑΕΚ που έμεινε αρκετά χαμηλά στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε τρομερό ματς ο Ακίλ Μίτσελ με 18πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ είχε και 4 ασίστ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να κυριαρχήσει από την αρχή του αγώνα και για αυτό τον λόγο ο Ράντονιτς έβαλε την καλή του... πεντάδα στην εκκίνηση του ματς. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τρίποντο του Λι και λέι απ του Μπέικον, για να μειώσει σε 5-2 ο Φλιώνης. Στη συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να το ισορροπήσει το ματς και ο Μαγκρίφ έκανε το 10-8, ωστόσο Γουίλιαμς και Μπέικον μετέτρεψαν το 15-8. Οι πράσινοι πήγαν ξανά στο +7 με το λέι απ του Παπαγιάννη για το 22-15, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του καυτού Παρίς Λι που έκανε το 25-17.

 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αρκετά πιο κακό ποιοτικά και το σκορ άλλαξε μετά από 1.30΄ χάρη στις βολές του Πονίτκα που έστειλε την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό, κάνοντας το 27-17. Ενδεικτικό του πόσο άσχημα μπήκε στο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ήταν πως χρειάστηκε 3.30΄ για να σκοράρει, χάρη στον Φιλιππάκο που έκανε το 29-19, ωστόσο στην επόμενη φάση ο Μαντζούκας έστειλε τη διαφορά στους 13 με δικό του τρίποντο. Πάντως, στη συνέχεια η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και με ένα δικό της 5-0 έκανε το 32-24, χάρη σε κάρφωμα του Μίτσελ. Η διαφορά μάλιστε πήγε ξανά και στους 6 χάρη στον αρκετά καλό Κένι Γουίλιαμς. Το δεύτερο δεκάλεπτο τελείωσε με 1/2 βολές του Γκουντάιτις, που προήλθε από δικό του επιθετικό ριμπάουντ, κάνοντας το 38-29 του πρώτου μέρους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με χουκ του Παπαγιάννη για το 40-29, ωστόσο οι Κένι Γουίλιαμς και Μίτσελ έκαναν... άμεσα το 40-34, χάρη σε λάθος του Γουίλιαμς. Ο Λι με το τρίτο του προσωπικό τρίποντο έκανε το 43-34, ενώ ο Καλαϊτζάκης χρεώθηκε με αντιαθλητικό, για να κάνει το 43-36 ο Φλιώνης με 2/2 βολές, σε ένα σημείο που πέρασε για πρώτη φορά στην επάνεμφάνισή του με τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Παππάς! Ο Έλληνας άσος αποθεώθηκε και μπήκε ενώ απέμεναν 6.29΄ για το δεκάλεπτο στη θέση του Μπέικον, ο οποίος λίγο πριν είχε έρθει σε ένταση με τον Κόνιαρη.

Πάντως, Λι και Γουίλιαμς εκτόξευσαν ξανά τη διαφορά σε διψήφια διαφορά, μιας και έκαναν το 48-36 και ενώ ο Νίκος Παππάς μοίρασε την πρώτη του ασίστ.

Η ΑΕΚ του Καντζούρη έβγαλε όμως αντίδραση και μέσα σε 1.30 μετέτρεψε το -12 σε -4, χάρη σε τρίποντα των Μαγκρίφ, Παπαδάκη και ένα προσωπικό καλάθι του εξαιρετικού Μίτσελ. Κάπως έτσι το ματς έγινε ντέρμπι, με τον Ράντονιτς να παίρνει τάιμ άουτ, ενώ απέμεναν 3.13΄ για το δεκάλεπτο. Κάτι που ανάγκασε σε εκείνο το σημείο τον Μαυροβούνιο, να κλείσει κάπως το ροτέισον του, σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Ο Ακίλ Μίτσελ συνέχισε να κάνει ότι ήθελε τόσο με Παπαγιάννη, όσο και με Γκουντάιτις και κάπως έτσι έκανε το 52-48, έχοντας 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου 14 πόντου;, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε ένα ασύλληπτο ματς για τον ίδιο.

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός με 4 προσωπικούς πόντους του Πονίτκα ξανά πήρε μαξιλαράκι... ασφαλείας 8 πόντων, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με 56-48 υπέρ της ομάδας του Ράντονιτς.

Μάλιστα, ο Πολωνός φόργουορντ το πήρε προσωπικά, μιας και έβαλε άλλους 5 πόντους στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου και έφτασε αρκετά γρήγορα τους 13 πόντους. Ουσιαστικά δηλαδή έβαλε 9 σερί πόντους σε λιγότερο από 2΄!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός... σκλήρυνε αρκετά την άμυνά του, με τον Ράντονιτς να πορεύεται για αρκετή ώρα με τους Λι, Καλαϊτζάκη Π., Γκουντάιτις, Πονίτκα και Μαντζούκα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε 4΄ οι πράσινοι να έχουν εκτοξεύσει την διαφορά στο 64-50, με την ΑΕΚ να έχει βάλει μόλις 2 πόντους σε 4.12΄. Κάτι που ανάγκασε τον Καντζούρη να πάρει τάιμ άουτ και ενώ ο Λι είχε φτάσει τα 6 κλεψίματα σε εκείνο το σημείο. Σε αντίθεση με το τρίτο δεκάλεπτο, ο Ράντονιτς στα τελευταία 10΄ είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει ακόμη και τον... Λι, χωρίς να εμφανίσει καθόλου τον Μπέικον, ο οποίος έπαιξε μόλις 13΄, παίρνοντας πολύτιμες ανάσες ενόψει της συνέχειας και της διαβολοβδομάδας που έρχεται.

Ενδεικτικό της τρομερής πράσινης άμυνας ήταν πως μέχρι το 68-57, 2΄ πριν το τέλος η ΑΕΚ είχε βάλει μόλις ένα καλάθι εντός πεδιάς! Στα.. παράδοξα του αγώνα ένα χαμένο κάρφωμα του Παπαγιάννη ενώ ήταν μόνος του και απέμεναν 1.37΄ για τον αγώνα. 1.23΄ πριν το τέλος μπήκε και ο Χουγκάζ για τους πράσινους, ο μόνος δηλαδή που δεν είχε παίξει.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags