Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Χωρίς… έλεος ο Ολυμπιακός – Διέλυσε τη Φενέρ και έστειλε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη
Μπάσκετ
| 2022-12-13 22:00:00

Χωρίς… έλεος ο Ολυμπιακός – Διέλυσε τη Φενέρ και έστειλε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη

Sportdog Team
Χωρίς… έλεος ο Ολυμπιακός – Διέλυσε τη Φενέρ και έστειλε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη

Δείχνοντας τα… δόντια τους και παίζοντας φοβερό μπάσκετ, ειδικά στο πρώτο μέρος, οι Πειραιώτες διέλυσαν την τουρκική ομάδα φτάνοντας τις 9 νίκες στην φετινή Euroleague και συνεχίζοντας ψηλά στη βαθμολογία.

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Παίζοντας, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, εντυπωσιακά, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν τα… δόντια τους σε όλη την Ευρώπη και έχοντας ξανά τον Βεζένκοφ μεγάλο πρωταγωνιστή κέρδισαν πολύ εύκολα με 94-67 την τουρκική ομάδα και ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 9-4. Την ίδια στιγμή η Φενέρ, δεν έδειξε σε καμία στιγμή να μπορεί να κοντράρει τους Πειραιώτες, έχοντας εκτός των άλλων και πολλά ζητήματα λόγω τραυματισμών και έφτασε τις τρεις ήττες στη διοργάνωση. Πλέον το μυαλό των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα πάει στην αναμέτρηση της Πέμπτης (15/12) με την Βιλερμπάν στην Γαλλία, με το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη να αγωνίζεται την Παρασκευή (16/12) με την Μπασκόνια στην Πόλη.

Το ματς:

Ξεκινώντας… σεληνιασμένοι και έχοντας σαν βασικό όπλο την άμυνά τους, αλλά εκμεταλλευόμενοι και τις απουσίες της τουρκικής ομάδας, οι Ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ, με 7 πόντους, θα προηγηθούν πολύ γρήγορα με 10-0 δείχνοντας από νωρίς τα… δόντια τους. Οι πρώτοι πόντοι για την ομάδα του Ιτούδη θα έρθουν από τη βολή των βολών, με τους Πειραιώτες πάντως να συνεχίζουν να πατάνε… γκάζι και να ανεβάζουν τη διαφορά στο +12 (14-2). Ένα τρίποντο του Παπανικολάου, με τη λήξη του χρόνου, θα φέρει τους παίκτες του Μπαρτζώκα με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά (19-6), έχοντας 8/10 σουτ, έξι ασίστ και κανένα λάθος μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα στο ΣΕΦ. Η εκπληκτική εμφάνιση των Ερυθρόλευκων, στο πρώτο δεκάλεπτο, θα συνεχιστεί και μετά από καλάθι του Βεζένκοφ θα φτάσει σε triple score (24-8) και τη διαφορά στο +16. H τουρκική ομάδα θα συνεχίζει να δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με διαφορά 20 πόντων (31-11).

Οι αλλαγές που θα κάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου θα δείξουν ότι μπαίνουν κατευθείαν στο κλίμα του αγώνα, με Πίτερς και Μπολομπόι να σκοράρουν με το… καλημέρα. Μάλιστα η… αιχμαλωσία της Φενέρ θα συνεχιστεί καθώς με νέα καλάθια των δύο Αμερικανών παικτών η διαφορά θα εκτοξευτεί στο +26 (42-16) με τους Ερυθρόλευκους να είναι απολαυστικοί σε άμυνα και επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι θα δείξουν σημάδι… ζωής, κάνοντας ένα μίνι σερί 5-0, όμως κάπου εκεί οι Πειραιώτες θα πατήσουν και πάλι γκάζι και με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Λαρεντζάκη θα…. ακουμπήσουν τους 30 πόντους διαφορά (50-21). Κάπου εκεί οι νέες αλλαγές που θα γίνουν από πλευράς Πειραιωτών, θα δώσει το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να εκμεταλλευτούν τα λάθη και να τρέξουν ένα νέο σερί 8-0, μειώνοντας σε 50-29, αλλά τους πρωταθλητές να αντιδρούν και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο +27 (58-31).

Το τρίτο δεκάλεπτο θα ξεκινήσει άσχημα και για τις δύο ομάδες μιας και οι άμυνες θα έχουν τον πρώτο λόγο, κάτι που θα κάνει να μην έχουμε καλάθι για ολόκληρα 2,5 λεπτά αγώνα. Η τουρκική ομάδα θα πιέσει πολύ τους Ερυθρόλευκους, που θα δείξουν αρχικά να χάνουν τη συγκέντρωσή τους και τη Φενέρ να κάνει ένα 6-0 σερί, ρίχνοντας τη διαφορά στους 21 πόντους (58-37). Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να δυσκολεύονται επιθετικά, ενδεικτικό είναι ότι στα μισά της τρίτης περιόδου είχαν κάνει τέσσερα λάθη, ενώ σε όλο το πρώτο μέρος είχαν εφτά, όμως παρόλα αυτά οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη δεν έδειχναν ικανοί να μειώσουν τη διαφορά και να γίνουν απειλητικοί. Ένα μίνι… ξέσπασμα των Ερυθρολεύκων θα φέρει πάλι την… κανονικότητα και τη διαφορά στο +27 (66-39).  Οι παίκτες του Ιτούδη θα εκμεταλλευτούν για ακόμα μια φορά την… χαλάρωση των γηπεδούχων, που είχαν δύο ευκαιρίες να φτάσουν τη διαφορά στο +30 και θα απαντήσουν και εκείνοι με νέο σερί 6-0, με δύο εύστοχα τρίποντα στο transition, μειώνοντας σε 66-45, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 74-51.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα στο ΣΕΦ έδειχνε διαδικαστικού χαρακτήρα, μιας και οι δύο ομάδες είχαν αγώνα σε ελάχιστες μέρες τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν ότι δεν θα σηκώσουν το... πόδι από το γκάζι και θα ξεκινήσουν με ένα γρήγορο 5-0 κάνοντας το σκορ 79-51 (+28). Η διαφορά θα συνεχίσει να είναι πάνω από τους 22 πόντους παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε βγάλει τους περισσότερους βασικούς παίκτες και τους Λούντζη, Μπολομπόι, Πίτερς και Λαρεντζάκη να παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Η εικόνα του αγώνα δεν θα αλλάξει μέχρι το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, που θα φτάσει τους 30 πόντους διαφορά (88-58) και τον Τζόρτζ Πάπας να αποθεώνεται όταν πέρασε στο παρκέ, να πετυχαίνει την ένατη νίκη του στην φετινή Euroleague, επικρατώντας τελικά της Φενέρ με 94-67.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags