Βαλένθια - Παναθηναϊκός: Σερί ήταν και... πάει. Σε ένα φοβερό παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις που κρίθηκε στην παράταση, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει νικητής από την έδρα της Βαλένθια, γνωρίζοντας την ήττα (έπειτα από 4 συνεχόμενα ροζ φύλλα αγώνα στην Euroleague) με το τελικό 94-91 σ' ένα δικό του ματς. Συγκλονιστικός Μπέικον στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν έφτανε, έπεσαν στο ρεκόρ 6-7 πλέον οι Πράσινοι.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα Ουόλτερς, Π. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι με τη Βαλένθια στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός. Σκορ στο παιχνίδι έδωσε από τα 6.75 ο Ντούμπλιεβιτς (3-0), με τον Ουόλτερς ν' απαντά με το ίδιο "νόμισμα" λίγο μετά (3-3). Το τρίποντο του Ουίλιαμς που ακολούθησε μάλιστα έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους Πράσινους (5-6), ενώ και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μπήκε στην εξίσωση με γκολ-φάουλ για το 8-9!

Το Τριφύλλι είχε μία τεράστια έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, ανανέωνε κατοχές του και μάλιστα έβρισκε καλάθια από τις δεύτερες αυτές ευκαιρίες. Κάπως έτσι και μετά από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Λι ανέβηκε στο 10-15, ενώ από νέο τρίποντο του Πάρις και μπάσιμο του Πονίτκα η ομάδα του Ράντονιτς αποσπάστηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (15-25)! Εκεί οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα μικρό σερί 5-1 και τελείωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -6 (20-26).

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός υπέστη καθολικό μπλακ άουτ, επιτρέποντας στη Βαλένθια να κάνει επιμέρους σκορ 8-0 για το προσπέρασμά της (28-26) δια χειρός Ριβέρο. Ο Πονίτκα με 4 συνεχόμενους δικούς του πόντους έδωσε ανάσα στον Εξάστερο (28-30), αλλά νέο σερί 6-0 αυτή τη φορά των Ισπανών τους επανέφερε σε θέση ισχύος (34-30).

Στην καλύτερη φάση του αγώνα ο Νέιτ Ουόλτερς στον αιφνιδιασμό ύψωσε για τον Ντέρικ Ουίλιαμς, ο οποίος με εντυπωσιακό alley-oop και φάουλ έδωσε πίσω στην ομάδα του το προβάδισμα, έστω κι αν ήταν οριακό (34-35). Και πάλι, όμως, η Βαλένθια έβγαλε αντίδραση. Με τρίποντα των Τζόουνς και Πρέπελιτς έφυγε για πρώτη φορά στο +6 (44-38), αλλά από τα 6.75 ξανά ο Ντέρικ ευστόχησε για το 44-41, με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ του Τριφυλλιού να διαμορφώνει έτσι το σκορ του πρώτου 20λέπτου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Ράντονιτς καλείτο να βάλει στο κλίμα του αγώνα και τον Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν άποντος με 0/6 σουτ. Με 1/2 βολές ο Αμερικανός έσπασε το "ρόδι" (47-42), ενώ αμέσως μετά ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με τρίποντο μείωσε σε απόσταση διπόντου (47-45). Η Βαλένθια είχε βρει ωστόσο για τα καλά ρυθμό από μακριά και με συνεχόμενα σουτ τριών πόντων από Τζόουνς, Ντούμπλιεβιτς, Ουεμπ ανέβασε την υπέρ της διαφορά στο +11 (56-45)!

Οι Πράσινοι έψαχναν τρόπο ν' απαντήσουν και να επανέλθουν στο ματς, αλλά η Βαλένθια δεν άφηνε το πόδι πατημένο από το "γκάζι", φτάνοντας με νέο τρίποντο του Τζόουνς στο +14 (59-45). Ο Ουίλιαμς με δικό του εύστοχο σουτ τριών πόντων επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να αναπνεύσει (59-48), με τον Πονίτκα από τα 6.75 και πάλι να μειώνει ακόμα περισσότερο (59-51). Ο Ουεμπ όμως είχε πάρει "φωτιά" και με 3/3 τρίποντα απομάκρυνε εκ νέου τους Ισπανούς (65-54).

Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν τα παράτησε, ο Μπέικον "ζεστάθηκε" κι άρχισε να βρίσκει το χέρι του, ο Πονίτκα ήταν καθοριστικός σε κάθε πλευρά του παρκέ και ως αποτέλεσμα αυτών, ο Εξάστερος έπειτα από ώρα μείωσε στους 5, χάρη σε τρίποντο του Ντέρικ και δίποντο του Μπέικον (68-63)! Το buzzer beater του Ριβέρο, όμως, ήταν που διαμόρφωσε το σκορ της τρίτης περιόδου (70-63).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Πράσινοι έτρεξαν αρχικά σερί 7-0, ισοφαρίζοντας με τον Νέιτ Ουόλτερς σε 70-70. Ο Ντουέιν Μπέικον πήρε "φωτιά" και με πολύ μεγάλα καλάθια μείωσε αρχικά σε 80-78, ενώ κατόπιν σε κρίσιμο σημείο έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία (84-84). Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την τελευταία άμυνα κι ενώ ο Μπέικον είχε την μπάλα για να επιτεθεί και να δώσει τη νίκη στο Τριφύλλι, για κάποιο λόγο σταμάτησε και μοιραία το σουτ από τα 9 μέτρα που επιχείρησε βρήκε στεφάνη, με την αναμέτρηση να οδηγείται έτσι στην παράταση.

Παναθηναϊκός και Βαλένθια πήγαιναν χέρι-χέρι στο έξτρα πεντάλεπτο, με το ματς τελικά να χάνεται από ένα επιθετικό ριμπάουντ του Ριβέρο (σ.σ. το έχασε ο Παπαγιάννης), ο οποίος εύκολα κάτω από το καλάθι διαμόρφωσε το τελικό 94-91. Σημειώνεται, ότι στην τελευταία επίθεση ο Ντέρικ Ουίλιαμς αστόχησε για τρεις εκτελώντας σχεδόν από τα 8 μέτρα.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 44-41, 70-63, 84-84, 94-91.