Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έβγαλαν ειδήσεις για Βεζένκοφ και Ουόλτερς οι Μπαρτζώκας και Ράντονιτς!
| 2022-12-29 14:09:00

Έβγαλαν ειδήσεις για Βεζένκοφ και Ουόλτερς οι Μπαρτζώκας και Ράντονιτς!

Sportdog Team
Έβγαλαν ειδήσεις για Βεζένκοφ και Ουόλτερς οι Μπαρτζώκας και Ράντονιτς!

Όσα αποκάλυψαν οι δύο προπονητές για τους δύο παίκτες τους εν όψει του αυριανού (30/12, 21:00) ντέρμπι.

Για το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό κλήθηκαν να μιλήσουν οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Ντέγιαν Ράντονιτς, οι οποίοι είναι αρκετά πιθανό να έχουν να διαχειριστούν τις πολύ σημαντικές απουσίες των Γουόλτερς και Βεζένκοφ!

Tι δήλωσε ο Μπαρτζώκας

Λίγες πιθανότητες να αγωνιστεί ο Σάσα Βεζένκοφ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα δίνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Δεν είναι αισιόδοξα τα πράγματα. Γενικά έχει ενόχληση. Θεωρητικά είναι πολύ δύσκολο να παίξει, αλλά θα δούμε όμως», τόνισε ο προπονητής των Πειραιωτών και για τη σημασία του αγώνα είπε: «Δεν μπορείς να αρνηθείς πως δεν είναι ένα παιχνίδι ξεχωριστό. Ιδίως με τη βαρύτητα που δίνουν οι αντίπαλοί μας. Έχουν κάνει sold out τόσες μέρες, περιμένουν πως και πως… Για εμάς είναι ένας εκτός έδρας παιχνίδι σε δύσκολη έδρα. Σίγουρα, με ένα πολύ καλό αντίπαλο. Αλλά για τους αντιπάλους μας είναι πιο σημαντικό από αυτό που φαίνεται».

Όσο για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό;

«Ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού εξαρτάται από τον Μπέικον. Νομίζω ότι δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Παίρνει πολλές προσπάθειες, έχει μεγάλη ικανότητα στο σκορ. Όταν είναι σε καλή κατάσταση και σκοράρει, ο Παναθηναϊκός σκοράρει γενικά πολύ. Όταν δε σκοράρει πολύ, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει χαμηλά. Άρα, αυτό το match up θα είναι πολύ σημαντικό, για οποιονδήποτε τον μαρκάρει και η συνολική μας προσπάθεια. Από εκεί και πάρα ο Παναθηναϊκός έχει ικανότητα και ταλέντο. Έχει σε όλες τις θέσεις παίκτες, που έχουν εμπειρία από την Euroleague. Έχει παίκτες να παίξουν αμυντικό ρόλο, έχει παίκτες να παίξουν επιθετικό ρόλο. Νομίζω πως γενικά πρέπει να κάνουμε ένα καλό αμυντικά παιχνίδι, όπως πάνω-κάτω κάναμε εδώ, όταν κερδίσαμε για το πρωτάθλημα. Αλλά πρέπει επιθετικά να είμαστε καλύτεροι. Να σκοράρουμε τα ελεύθερα σουτ που θα βρούμε σίγουρα, μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας. Να ανταποκριθούμε και αμυντικά στη στόχευση του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός στοχεύει κάποιους παίκτες σε iso καταστάσεις, είτε στο ποστ, είτε στην περίμετρο και πρέπει να αμυνθούμε καλά και ατομικά, αλλά και συνολικά η ομάδα πως θα καλύψει αυτά τα mismatch».

Τελευταία στιγμή του Γουόλτερς, λέει ο Ράντονιτς

Μπορεί ο Νέιτ Γουόλτερς να έβγαλε χθες (28/12) μέρος της προπόνησης του Παναθηναϊκού και να δείχνει διαθέσιμος για το ντέρμπι, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο Ντέγιαν Ράντονιτς, η συμμετοχή του Αμερικανού με τον Ολυμπιακό θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ.

Αναλυτικά, ο Ράντονιτς δήλωσε:

Για το ντέρμπι της Παρασκευής: «Όλα τα παιχνίδια στην Euroleague είναι σημαντικά. Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό είναι σπέσιαλ παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε πολύ καλά και έξυπνα, να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να κάνουμε πολλά καλά πράγματα στο παρκέ. Όπως έχω ξαναπεί σε αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικό να κάνουμε πολλά καλά πράγματα, κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Για το sold out στην αναμέτρηση: «Πάντα παίζουμε για τους φιλάθλους μας. Φυσικά και θα παίξουμε για αυτούς στο ντέρμπι. Η υποστήριξή τους είναι πολύ σημαντική για εμάς. Όμως, στο γήπεδο θα πρέπει να σκεφτόμαστε μπασκετικά και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε πολύ καλά, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα».

Για τα στοιχεία που θέλει από τους παίκτες του στο συγκεκριμένο ματς: «Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Δεν είναι έξυπνο να σκεφτόμαστε για έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι ή τις προηγούμενες εβδομάδες, γιατί στόχος μας είναι να δώσουμε το 100% και να είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Θα πρέπει να παίξουμε καλά σε άμυνα και επίθεση, να παίξουμε με ενέργεια και στα 40 λεπτά, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πιστέψουμε στη νίκη. Θα πάμε στο γήπεδο για να παίξουμε τον Ολυμπιακό και με πίστη για τη νίκη».

Για την κατάσταση του Ουόλτερς: «Έχουμε προπόνηση σήμερα και θα δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Ουόλτερς. Νομίζω πως θα αποφασιστεί η συμμετοχή του πριν τον αγώνα. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι καλά».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags