Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Πότε θα χάσει; Ποτέ! - Απίστευτος Ολυμπιακός υποχρέωσε σε ιστορικό διασυρμό τον Παναθηναϊκό!
Μπάσκετ
| 2022-12-30 22:40:00

Πότε θα χάσει; Ποτέ! - Απίστευτος Ολυμπιακός υποχρέωσε σε ιστορικό διασυρμό τον Παναθηναϊκό!

Sportdog Team
Πότε θα χάσει; Ποτέ! - Απίστευτος Ολυμπιακός υποχρέωσε σε ιστορικό διασυρμό τον Παναθηναϊκό!

Τι κι αν του έλειπε ο Βεζένκοφ; Τι κι αν το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο; Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά και μάλιστα άνετα τον Παναθηναϊκό στο "σπίτι" του με το τελικό 95-71, φτάνοντας το σερί νικών του απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο στο 10-0!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Του έχει πάρει για τα καλά τον αέρα και δεν λέει να τον... αφήσει! Τι κι αν του έλειπε ο Βεζένκοφ; Τι κι αν το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο; Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά και μάλιστα άνετα τον Παναθηναϊκό στο "σπίτι" του με το τελικό 95-71, φτάνοντας το σερί νικών του απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο στο 10-0! Κορυφαίος του παρκέ ο ασύλληπτος Φαλ, τραγικός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια ο Εξάστερος, μοναδικός διασωθέντας ο Μπέικον.

Το ματς

Μέσα σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε το μεγάλο "αιώνιο" ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να δίνει σκορ στο ματς από το σημείο των βολών (2-0). Ο Παπανικολάου απάντησε άμεσα (2-2), ενώ ο φοβερός και τρομερός στο πρώτο ημίχρονο Φαλ έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του με γκολ-φάουλ (2-5).

Ο Γάλλος σέντερ έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε στο παρκέ, σκοράροντας, πασάροντας, παίρνοντας ριμπάουντ και διαλύοντας κάθε αντίπαλο που έβαζε πάνω του ο Ράντονιτς. Με δικό του καλάθι οι Ερυθρόλευκοι προσπέρασαν με +3 (18-21), ενώ ελεύθερο τρίποντο του Κάαναν αμέσως μετά απέσπασε τους Πειραιώτες στο +6 (18-24). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με buzzer beater λέι απ του Σλούκα για το 20-26, σε μία εικόνα στο παρκέ που έδειχνε καθολική υπέροχη των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμα πιο εφιαλτικό για τον Εξάστερο. Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 15-2, φτάνοντας στο 22-41 δια χειρός ΜακΚίσικ. Ο Ουόλτερς με ένα floater μείωσε προσωρινά (24-41), ωστόσο νέα τρίποντα κατά σειρά των Σλούκα και Λαρεντζάκη εκτόξευσαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (+23, 26-49)!

Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε απολύτως τίποτα ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση, με τον Μπέικον μόνο να "ξυπνά" κάπως προς το φινάλε της δεύτερης περιόδου, να πετυχαίνει σερί πόντους με δύο τρίποντα και επελάσεις προς το καλάθι. Αποτέλεσμα; Να πάει το Τριφύλλι στο ημίχρονο με το -16 (36-53), φτάνοντας να λέει "και πάλι καλά" που η διαφορά δεν ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ για την επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπρεπε να τα αλλάξει σχεδόν τα πάντα, αν ήθελε έστω να μπει στη διεκδίκηση του ροζ φύλλο αγώνα. Πράγματι, οι Πράσινοι μείωσαν σχετικά γρήγορα με τρίποντο του Μπέικον (39-53) και ακολούθως με δίποντο του Ντέρικ Ουίλιαμς (41-55), αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός είχε απάντηση με κάρφωμα του Παπανικολάου στο ανοιχτό γήπεδο (41-57).

Νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Ντέρικ έριξε και πάλι την απόσταση των δύο "αιώνιων" στους 14 (45-59), με τους Πειραιώτες να βρίσκουν ξανά όμως κι εκείνοι απάντηση από τα 6.75 αρχικά με τον Ουόκαπ για το 45-62 και εν συνεχεία με τον Κάαναν (εις διπλούν) για το 48-70! Όσο κι αν πάλευε να πλησιάσει ο Παναθηναϊκός, τόσο μπροστά του έβρισκε ένα "τοίχο". Μοιραία, το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους Ερυθρόλευκους μπροστά με το εκκωφαντικό +23 (50-73)!

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστική. Κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επιμέρους 17-2 με τον Μπέικον, αλλά όποτε ήθελε ο Ολυμπιακός πατούσε "γκάζι". Με το τελικό 95-71 οι Ερυθρόλευκοι υποχρέωσαν τον "αιώνιο" αντίπαλό τους σε ιστορικό διασυρμό μες στο ΟΑΚΑ, ενώ οι αποδοκιμασίες στο φινάλε για Ράντονιτς και παίκτες ήταν έντονες.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 36-53, 50-73, 71-95.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags