Facebook Pixel Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός: Ή αλλάζει ή... βουλιάζει - Έχασε ντροπιαστικά με κάτω τα χέρια και στο Μόναχο ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ
| 2023-01-05 23:23:00

Ή αλλάζει ή... βουλιάζει - Έχασε ντροπιαστικά με κάτω τα χέρια και στο Μόναχο ο Παναθηναϊκός

Του Χρήστου Δημόπουλου
Ή αλλάζει ή... βουλιάζει - Έχασε ντροπιαστικά με κάτω τα χέρια και στο Μόναχο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν λέει να σηκώσει κεφάλι, αναστήνοντας αυτή τη φορά την Μπάγερν Μονάχου και γνωρίζοντας ήττα-διασυρμό στη Γερμανία με το τελικό 84-68.

Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός: Έτσι δεν πάει πουθενά! Ο Παναθηναϊκός δεν λέει να σηκώσει κεφάλι με τίποτα, αναστήνοντας αυτή τη φορά την Μπάγερν Μονάχου και γνωρίζοντας ήττα-διασυρμό στη Γερμανία με το τελικό 84-68. Ή ενισχύεται η ομάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ή εξελίσσεται σε... σάκο του μποξ στη συνέχεια της Euroleague.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα Ουόλτερς, Γ. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Ντέρικ Ουίλιαμς και Γκουντάιτις ξεκίνησε το παιχνίδι στο Μόναχο ο Ντέγιαν Ράντονιτς, που είδε τον Ρούμπιτ να δίνει σκορ στο ματς με ωραίο hook (2-0) και τον Ουόλτερς να απαντά άμεσα με floater (2-2). Ο Ντέρικ έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με εντυπωσιακό κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο (2-4), ωστόσο συνεχόμενες βολές της Μπάγερν την επανάφεραν σε θέση οδηγού (5-4).

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Μπόνγκα να βγαίνει μπροστά για τους Γερμανούς και με 5 δικούς του πόντους να τους βάζει για πρώτη φορά μπροστά με +3 (12-9). Οι Πράσινοι δεν είχαν επιθετικό ρυθμό, ήταν απελπιστικά άστοχοι, με αποτέλεσμα η Μπάγερν από τρίποντο του Γουάιλερ-Μπαμπ και δίποντο του Γκιφάι να ξεμακραίνει στο +7 (17-9). Μοιραία, το Τριφύλλι τελείωσε το δεκάλεπτο με σημαντικό νετσαβαντάζ 10 πόντων (21-11).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ με καλάθι από follow του Παπαγιάννη (21-13), με τον Λι να μπαίνει στην εξίσωση και να συνδέεται με το καλάθι για το 26-15, αλλά τον Χάντερ ακολούθως από τα 6.75 να μην αφήνει τους Πράσινους να πλησιάσουν (26-15). Ο Γκριγκόνις που είχε μπει νωρίτερα στο ματς έβγαζε μεγάλη διάθεση στην άμυνα, έχοντας μάλιστα δύο απανωτά κλεψίματα στον Ουόλντεν.

Όταν ο Εξάστερος άρχιζε να βρίσκει κάπως ρυθμό στην επίθεση, έχασε ταυτόχρονα τη συγκέντρωσή του στην άμυνα. Αποτέλεσμα; Με νέο καλάθι του MVP Ρούμπιτ η Μπάγερν ανέβηκε στο +13 (30-17). Το τάιμ άουτ του Ράντονιτς σ' εκείνο το χρονικό σημείο έδειξε να αφυπνίζει κάπως την ομάδα, που με την επάνοδό της στο παρκέ βρήκε τρίποντο σε ατομική φάση του Γκριγκόνις (30-20). Ο Μπέικον πέτυχε το πρώτο του σουτ εντός πεδιάς, ρίχνοντας γρήγορα την απόσταση στους 8 (30-22) και αναγκάζοντας τον Τρινκιέρι αυτή τη φορά σε εσπευσμένο τάιμ άουτ.

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε απανωτές ευκαιρίες για να μειώσει στους 5, με τον Γκιλέσπι να καρφώνει και να επαναφέρει τους Γερμανούς στο +9 (32-23). Για την Μπάγερν τη μεγαλύτερη ζημιά την έκανε ο... άχαστος Ρούμπιτ, που σε κάθε επίθεση σημάδευε όλα τα miss match στη θέση "4", είτε με αντίπαλο τον Ντέρικ, είτε με τον Μπέικον. Το τρίποντο του Ουόλτερς έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο (36-28), ωστόσο και πάλι η Μπάγερν είχε ηχηρή αντίδραση, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ της +15 (43-28).

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν αρχικά ξανά άστοχος από τα 6.75 με τον Μπέικον, όμως ο Ντέρικ μπόρεσε να σκοράρει στην αμέσως επόμενη επίθεση (43-30), ενώ ο Πονίτκα μείωσε άμεσα κι άλλο για την ελληνική ομάδα (43-32). Η δυστοκία στην επίθεση πάντως δεν έλεγε να λάβει τέλος, οπότε μοιραία όσο και να προσπαθούσε να κατεβάσει τη διαφορά το Τριφύλλι, κανένα αποτέλεσμα εν τέλει στην πράξη δεν φαινόταν.

Στα 4:37 πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου το +15 παρέμενε αναλλοίωτο (47-32), ενδεικτικό της αδυναμίας του Παναθηναϊκού να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός. Η διαφορά έφτασε την μέχρι εκείνη τη στιγμή υψηλότερη τιμή για το +18 (53-35), με την κακή τρίτη περίοδο για τους Πράσινους να κλείνει με το... καταδικαστικό 61-44 (-17 από το buzzer beater του Οθέλο Χάντερ).

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν περισσότερο τυπική διαδικασία, καθώς η Μπάγερν μόνο με αυτοκτονία θα έχανε το ροζ φύλλο αγώνα από αυτόν τον Παναθηναϊκό. Ο Μπέικον μπορεί να μπήκε στη ζώνη του "λυκόφωτος" και να πέτυχε μέσα σε ελάχιστα λεπτά 14(!) προσωπικούς πόντους (σ.σ. για το 74-60), ωστόσο ήταν τόσο κακοί οι Πράσινοι στην άμυνα στο "5", που επέτρεψαν στον Ρούμπιτ να συνεχίσει το... πάρτι του (σ.σ. τελείωσε με 23π.). Με το τελικό 84-68 ο Εξάστερος γνώρισε την 5η συνεχόμενη ήττα του στην Euroleague, αποδεικνύοντας ότι έτσι όπως είναι τώρα, δεν μπορεί να πάει πουθενά!

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 43-28, 61-44, 84-68.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags