Facebook Pixel Συνεχίζει να προβληματίζει ο Παναθηναϊκός - Γλίτωσε στο φινάλε από τεράστιο κάζο με Περιστέρι! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-01-07 21:20:00

Συνεχίζει να προβληματίζει ο Παναθηναϊκός - Γλίτωσε στο φινάλε τεράστιο κάζο με Περιστέρι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Συνεχίζει να προβληματίζει ο Παναθηναϊκός - Γλίτωσε στο φινάλε τεράστιο κάζο με Περιστέρι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δυσκολεύτηκε, ωστόσο κέρδισε το Περιστέρι, χάρη στους Γουόλτερς και Λι. Το Περιστέρι έτρεξε 14-0 σερί στην τελευταία περίοδο, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά στην τελευταία περίοδο με το Περιστέρι, αγγίζοντας ένα... ανεπανάληπτο κάζο, ωστόσο κέρδισε με 72-71.

Διακριθέντες για το Τριφύλλι ήταν οι Γουόλτερς, Λι και Καλαϊτζάκης, ενώ double double έκανε ο Αρτούρας Γκουντάιτις φωνάζοντας παρών ενόψει της συνέχειας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν απαράδεκτος στην τελευταία περίοδο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει έντονες αποδοκιμασίες, μιας και ενώ κέρδισε μέχρι και με 20 πόντους, είδε το Περιστέρι να κάνει επιμέρους 7-27 στην τελευταία περίοδο και τον Ντένμον να χάνει τεράστια ευκαιρία για να δώσει το διπλό στην ομάδα του Σπανούλη με μακρινό τρίποντο στο τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πράσινοι έπαιξαν χωρίς τους Μπέικον και Γκριγκόνις και αυτή την εβδομάδα υποδέχονται Φενέρ και Μακάμπι για την διαβολοβδομάδα, ενώ το Περιστέρι δίνει τελικό με την Ντιζόν για να δει αν θα συνεχίσει στην Ευρώπη.

 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά καλά τον αγώνα με το Περιστέρι, μιας και ήταν αρκετά συγκεντρωμένος και κάπως έτσι πήρε γρήγορα προβάδισμα στο σκορ χάρη στους Γιώργο Καλαϊτζάκη και Ντέρικ Γουίλιαμς και έτσι διαμορφθώθηκε αρκετά νωρίς το 10-3 υπέρ των πράσινων. Το Περιστέρι έμοιαζε αρκετά άτολμο και άνευρο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Κασελάκη να είναι ο μόνος που του έδινε σκορ. Κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με το 23-8 υπέρ των πράσινων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε με τρίποντο του Λι, ενώ ήρθε η άμεση απάντηση του Ντένμον για το 26-11. Στη συνέχεια το Περιστέρι βελτιώθηκε στο επιθετικό σκέλος, αλλά όχι στην άμυνα και ο Γουόλτερς έκανε το 32-16, ενώ απέμεναν 6.23΄ για το ημίχρονο. Μαντζούκας και Γουόλτερς έδιναν λύσεις στο τριφύλλι με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 20, τόσο στο 41-21, όσο και στο 44-24. Το σύνολο του Σπανούλη προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, ωστόσο το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με φόλοου του Γκουντάιτις για το 46-28.

 

Το Περιστέρι στο τρίτο δεκάλεπτο θέλησε να τα αλλάξει όλα και κάπως έτσι κατάφερε να κάνει αρκετά γρήγορα το 48-41 χάρη σε τρίποντο του Αγραβάνη, τρέχοντας ένα επιμέρους 2-13. Παρόλα αυτά το Περιστέρι ξέμεινε από καύσιμα και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έβγαλε κατευθείαν αντίδραση και το 48-41 έγινε σε χρόνο ρεκόρ 61-43. Κοινώς, οι πράσινοι έτρεξαν επιμέρους 13-2, απαντώντας σε αυτό του Περιστερίου, με τον Λι να βρίσκει ρυθμό και να φτάνει τους 13 πόντους, ενώ από πλευράς Περιστερίου αρνητική εντύπωση προκάλεσαν τα συνεχόμενα λάθη του Φρανσίσκο.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να νόμιζε... ότι είχε τελειώσει το ματς, ωστόσο το Περιστέρι έβγαλε για δεύτερη φορά αντίδραση στο ματς και κατάφερε στα πρώτα 5΄ του τετάρτου δεκαλέπτου να κρατήσει τους πράσινους χωρίς πόντο! Μάλιστα, η διαφορά πήγε στους 9, με το Περιστέρι να βάζει 12 έναντι 0 των πράσινων. Οι πράσινοι είδαν το σερί του Περιστερίου να φτάνει στο 0-14... ωστόσο ο Πονίτκα έδωσε λύση με καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ για το 67-60, ενώ ο Λι έκανε το 68-62, μετά από τεχνική ποινή που δόθηκε στον Σπανούλη, 3.00΄ πριν την λήξη του αγώνα. To Περιστέρι μετά από τρίποντο του Φρανσίσκο έφτασε τη διαφορά και στους 3 σε ένα ανεπανάληπτο σερί μέσα στο ΟΑΚΑ που είχε φτάσει το 3-21 στα 8΄ της τελευταίας περιόδου. Το ματς έγινε ακόμη μεγαλύτερο θρίλερ με τον Τζούστον να κάνει το 70-67 και να αναγκάζει τον Ράντονιτς να καλεί time out όντας σε έξαλλη κατάσταση.

O Παναθηναϊκός φάνταζε αγνώριστος κάνοντας διαδοχικά λάθη και το Περιστέρι έφτασε τη διαφορά στον πόντο, για το 70-69, με τον Λι να πηγαίνει στις βολές να κάνει 2/2 και τον Σπανούλη να καλεί time out με το σκορ στο 72-69. Ο Φρανσίσκο πήγε στις βολές για να μην εκτελέσει τρίποντο, κάνοντας το 72-71, ενώ στη συνέχεια πήγε στις βολές ο Λι και ενώ απέμεναν 6.3 δευτερόλεπτα με τον Λι να χάνει την πρώτη του βολή και την δεύτερη και τον Ντένμον να αστοχεί για να δώσει ένα τεράστιο διπλό στην ομάδα του!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags