Παναθηναϊκός: Τις εξελίξεις τού τελευταιου διαστήματος στο Τριφύλλι σχολίασε, με δηλώσεις του στο sportdog, ο Κώστας Σορώτος, προπονητής με πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ.

Πώς βλέπει αγωνιστικά τους Πράσινους, τι λέει για τον Μπέικον και τον Παπαγιάννη και ποια είναι η άποψή του για πιθανή αποχώρηση του Ράντονιτς; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

"Αστοχιές ο Παναθηναϊκός - Μπλοκάρει την ομάδα ο Μπέικον - One man show στο παιχνίδι"

"Αυτή τη στιγμή δεν παίζει καλά ο Παναθηναϊκός. Έχει κάποιες αστοχίες σε μερικές θέσεις, δεν έχει δεύτερο 5άρι για παράδειγμα, ενώ δεν έχει ούτε δεύτερο 4άρι. Στις περιφερειακές θέσεις είναι γεμάτος και καλός, ίσως παραπάνω από ο,τι πρέπει", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ο Μπέικον, που είναι πολύ καλός, έτσι όπως παίζει δημιουργεί εμπλοκή στους υπόλοιπους γιατί δεν υπάρχει κίνηση, δημιουργία, είναι one man show και τα υπόλοιπα παιδιά δεν είναι παίκτες χωρίς προσωπικότητα για να το δεχτούν".

"Για αυτό δεν πηγαίνει καλά ο Παπαγιάννης - Δεν κάνει για Ευρωλίγκα ο... - Με αλχημείες το πηγαίνουν μέχρι τώρα"

Ολόκληρη κουβέντα για τον Παπαγιάννη

"Ο Γκουντάιντιτς δεν έχει εικόνα παίκτη Ευρωλίγκας και το λέω με όλον τον σεβασμό προς το παιδί. Ο Παπαγιάννης είναι μια σειρά από συζητήσεις που πρέπει να γίνουν για εκείνον, γενικά έχει μια αδυναμία στην άμυνα, τον στέλνει να μαρκάρει ψηλά ο προπονητής, αλλά δεν τον εκμεταλλεύονται και στην επίθεση. Πρέπει να τον παίξουν περισσότερο στην αντίπαλη αρκετά".

Υποθετικά, αν μπορούσε να πάρει έναν-δύο παίκτες ο Παναθηναϊκός, που θα χρειαζόταν ενίσχυση;

"Στο 4 και στο 5 χρειάζεται παίκτη. Πίσω από τον Γουίλιαμς δεν παίζει κανείς, με αλχημείες το πηγαίνουν μέχρι τώρα".

"Για αυτό δεν παίζει καλή άμυνα ο Παναθηναϊκός - Πoιος θα έρθει στη θέση του Ράντονιτς - Δύσκολα για Σφαιρόπουλο"

Όταν είχε έρθει το περασμένο καλοκαίρι ο Ράντονιτς, στις προγραμματικές του δηλώσεις μαζί με τον Πεδουλάκη υποσχέθηκαν σκληρή άμυνα. Γιατί δεν βλέπουμε ούτε αυτό τον Παναθηναϊκό;

"Στο μπάσκετ η επίθεση και η άμυνα είναι ταυτόχρονα. Ένα παιδί που πηγαίνει επίθεση και δεν ακουμπάει την μπάλα, δεν έχει κίνητρο και στην άμυνα. Υποθετικά μιλάμε αλλά πώς θα παίξουν άμυνα 4 παίκτες που δεν ακουμπάνε την μπάλα στην επίθεση; Έχουν εγωισμό αυξημένο, δεν είναι όποιοι και όποιοι παίκτες. Ένα δεύτερο: Για να παίξεις μπάσκετ πρέπει να έχεις εργαλεία. Αν εξαιρέσουμε τον Λι, δεν έχει πολλούς αμυντικούς παίκτες στο ρόστερ ο Παναθηναϊκός. Ούτε ο Μπέικον, ούτε ο Παπαγιάννης, ο Γουόλτερς δεν έχει δυνατά πόδια και γρήγορα. Πώς θα παίξεις άμυνα έτσι;".

Τέλος, υπάρχει σενάριο για απομάκρυνση του Ράντονιτς. Πώς το ακούτε;

"Πες ότι φεύγει, ποιος θα έρθει στη θέση του; Ο Σφαιρόπουλος δύσκολα θα πάει στον Παναθηναϊκό. Μετά τον Ομπράντοβιτς έχει αλλάξει αρκετούς προπονητές, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να φύγει ο Ράντονιτς ή όχι, γιατί η δική του αποχώρηση είναι σε συνάρτηση με το ποιον θα φέρει στη θέση του".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίχνει χρήμα για 2 μεταγραφές ο ΠΑΟ - Αρέσει ο Αλίζ Τζόνσον σε Ράντονιτς - Όνομα-έκπληξη για γκαρντ