Facebook Pixel Μονακό – Ολυμπιακός: Αυτοκτονία του Ολυμπιακού στο Πριγκιπάτο - Πλήρωσε την αστοχία και το... ξύπνημα Τζέιμς - Ντιαλό
Μπάσκετ
| 2023-01-10 22:02:00

Αυτοκτονία του Ολυμπιακού στο Πριγκιπάτο - Πλήρωσε την αστοχία και το... ξύπνημα Τζέιμς - Ντιαλό

Sportdog Team
Αυτοκτονία του Ολυμπιακού στο Πριγκιπάτο - Πλήρωσε την αστοχία και το... ξύπνημα Τζέιμς - Ντιαλό

Πλήρωσαν την αστοχία τους και ένα χαμένο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες στην έδρα της Μονακό σε μια αναμέτρηση... θρίλερ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μονακό – Ολυμπιακός: Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να ξεκίνησαν εκπληκτικά στο Πριγκιπάτο και οι περισσότεροι να περίμεναν ακόμα μια νίκη, και να επέστρεψαν διεκδικώντας το διπλό τελικά δεν τα κατάφεραν και γνώρισαν την ήττα με 64-60, μιας και πλήρωσαν την αστοχία τους σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Με το αποτέλεσμα αυτό οι Πειραιώτες  έφτασαν στα 7 συνολικά αποτελέσματα στην σεζόν μέχρι στιγμής, με τους αντιπάλους να τους προσπερνούν στη βαθμολογία και πλέον ο αγώνας της Πέμπτης (12/1) με την Βίρτους στην Μπολόνια να αποκτά χαρακτήρα… τελικού ώστε να μείνουν ψηλά στην κατάταξη.

Το ματς:

Με το πόδι στο… γκάζι ξεκίνησαν το παιχνίδι στο Πριγκιπάτο οι Ερυθρόλευκοι μιας και παρά τις σκληρές άμυνες είδε τον Παπανικολάου να σημειώνει γρήγορα πέντε πόντους, με ένα τρίποντο και ένα κάρφωμα, και να παίρνουν προβάδισμα 9 πόντων (2-11) σχεδόν στα μέσα της πρώτης περιόδου. Η καλή άμυνα των Πειραιωτών θα συνεχιστεί, κάτι που προβλημάτιζε ιδιαίτερα τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να πάρουν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στον αγώνα (+11) φτάνοντας στο 4-15. Η γαλλική ομάδα δεν μπορούσε να βρει λύσεις και ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι στο πρώτο 8λεπτο ο Μάικ Τζέιμς δεν είχε βρει καλάθι, έχοντας μάλιστα δύο μπλοκαρισμένα σουτ, αλλά και 1 λάθος. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα διατηρήσουν την απόσταση από τους αντιπάλους τους, αν και θα μπορούσαν να την έχουν διευρύνει αν ήταν πιο εύστοχοι στις βολές με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει στο +12 (8-20).

H άμυνα των Ερυθρόλευκων θα συνεχίσει να είναι εντυπωσιακή μιας και έβγαιναν σχεδόν πάντα μπροστά από τους αντιπάλους τους και παρά το γεγονός της αστοχίας τους επιθετικά δεν επέτρεπαν στους Μονεγάσκους να μειώσουν στο σκορ. Οι Πειραιώτες θα προηγηθούν με 10-24, όμως κάπου εκεί θα… ξυπνήσει ο Τζέιμς που με τρία συνεχόμενα τρίποντα θα φέρει την ομάδα του να μειώνει μετά από αρκετή ώρα σε μονοψήφια διαφορά διαμορφώνοντας το σκορ στο 19-27. Οι καλές άμυνες θα επανέλθουν για τους παίκτες του Μπαρτζώκα και μετά από τρίποντο του Πίτερς θα φέρουν τη διαφορά στο +12 (22-34).  Ένα νέο black out των πρωταθλητών  θα φέρει τους Μονεγάσκους να τρέχουν με τη σειρά τους ένα σερί 6-0 μειώνοντας σε 28-34, με τον Τζέιμς να συνεχίζει να σκοράρει, είχε 14 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και να μειώνει κι άλλο τη διαφορά, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 31-34.

To σερί των γηπεδούχων θα συνεχιστεί και στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα θα φτάσει στο 15-0, με τους Μονεγάσκους να παίρνουν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ, με τρίποντο του Ουατάρα (37-34). Το παιχνίδι θα γίνει… ντέρμπι με τον Κάνααν να ευστοχεί έξω από τα 6,75 και να φέρνει την αναμέτρηση στα ίσια (39-39). Η αστοχία των παικτών του Μπαρτζώκα θα συνεχιστεί με αποτέλεσμα η γαλλική ομάδα να πάρει εκ νέου προβάδισμα τεσσάρων πόντων (43-39). Παρά το γεγονός της κακής επιθετικής λειτουργίας οι Ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν να είναι πολύ καλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα, κάτι που τους κρατούσε κοντά στο σκορ. Η παρουσία του Μοντεγιούνας σε εκείνη το σημείο του αγώνα ο κάνει μεν λιγότερο αθλητικούς τους γηπεδούχους, όμως οι παίκτες του Ομπράντοβιτς θα βρουν σημείο αναφοράς επιθετικά κάτι που τους κάνει να έχουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

O αγώνας στο τελευταίο κομμάτι θα είναι ντέρμπι με τον ΜαΚίσικ να καρφώνει στο αιφνιδιασμό και μειώνει σε 48-45, όμως στην αμέσως επόμενη φάση ένα τρίποντο και φάουλ που θα βάλει ο Άλφα Ντιαλό θα ανεβάσει και πάλι στην διαφορά στο +7 (52-45). Η στασιμότητα επιθετικά των Πειραιωτών δεν θα τους επιτρέψει να περάσουν μπροστά στο σκορ, παρά το γεγονός ότι και οι Μονεγάσκοι δεν θα βρίσκουν εύκολα καλάθια, με το σύνολο του Μπαρτζώκα να μειώνει στο -3 (52-49) μετά από εύστοχη βολή του ΜακΚίσικ, ενώ ένα καλάθι του Μπλακ θα φέρει τον αγώνα στον πόντο. Η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί, με τους Πειραιώτες να βγάζουν άμυνες, αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν, με τον Σλούκα, με δύο εύστοχες βολές, 3:30 από το τέλος, να ισοφαρίζει το... θρίλερ σε 53-53. Κάπου εκεί δύο τρίποντα, ένα από τον Ντιαλό και ένα από τον Μακουντού θα δώσουν προβάδισμα 6 πόντων στους γηπεδούχους , με τον Πίτερς να απαντάει όμως διατηρώντας τους Ερυθρόλευκους στην υπόθεση νίκη (59-56). Ένα κλέψιμο του Ουόκαπ σε μια... τελειωμένη φάση και ένα εύστοχο σουτ έξω από τα 6,75 από τον ΜακΚίσικ θα φέρει τον αγώνα πάλι στην ισοπαλία. Ένα καλάθι του Τζέιμς 40 δευτερόλεπτα από το τέλος και ένα άστοχο σουτ του Σλούκα θα δώσει την ευκαιρία στον Ντιαλό να πάει στις βολές, 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο πρώην παίκτης του Λαυρίου θα είναι εύστοχος στη μια κάνοντας το σκορ 62-59, με τον Σλούκα να τον... αντιγράφει και τον Τζέιμς να καρφώνει στον αιφνιδιασμό κάνοντας το 64-60 που θα είναι και το τελικό σκορ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags