Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός: Και οι ελάχιστες πιθανότητες που είχε να διεκδικήσει την 8άδα εξανεμίζονται. Ο βελτιωμένος μεν (κυρίως στην άμυνα) Παναθηναϊκός το πάλεψε όσο μπορούσε, γνωρίζοντας όμως την ήττα από την Βίρτους στην Μπολόνια με το τελικό 74-64. Έχασε το μυαλό της η ομάδα του Ράντονιτς με το που πέρασε μπροστά στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 7-13, πλέον, οι Πράσινοι.

Το ματς 

Με αρχική πεντάδα Ουόλτερς, Γ. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός, με τον Τεόντοσιτς από το τρίποντο να δίνει σκορ στον αγώνα (3-0). Ο Ουίλιαμς απάντησε επίσης από τα 6.75 (3-3), ενώ αμέσως μετά ο Ουόλτερς έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τους Πράσινους (3-5).

Οι Ιταλοί αντέδρασαν και έτρεξαν ένα γρήγορο επιμέρους 7-0, για το εκ νέου προσπέρασμά τους από το κάρφωμα του Οτζελέγιε και το τρίποντο του Σενγκέλια (10-5). Το σερί της Βίρτους σταμάτησε με κλέψιμο και καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο ο Νέιτ Ουόλτερς (10-7). Ο Πονίτκα λίγο μετά μείωσε ακόμα περισσότερο (12-9), αλλά ο Σενγκέλια βρισκόταν σε σούπερ βραδιά, έχοντας νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων για το 16-9. Το κακό επιθετικά πρώτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό έκλεισε με το σκορ στο 18-11.

Στη δεύτερη περίοδο η Βίρτους συνέχιζε να "ταΐζει" τους ψηλούς της στο "ζωγραφιστό", βρίσκοντας ακόμη δύο βολές με τον Μπάκο αυτή τη φορά (20-11). Μάλιστα αμέσως μετά με κάρφωμα και φάουλ πάλι ο Μπάκο ανέβασε τη διαφορά στο +12 (23-11). Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθώς εκτός των αμυντικών του προβλημάτων συνέχιζε να μην βρίσκει λύσεις ούτε στην επίθεσή του.

Μετά από ώρα ο Λι έδωσε λύση για το 25-13, όμως ξανά η Μπολόνια είχε απάντηση με τον Λούντμπεργκ για το εκ νέου +14 (27-13). Οι Πράσινοι αναλώνονταν πολύ σε προσωπικές φάσεις, όπως μας έχουν συνηθίσει δηλαδή στα περισσότερα ματς ειδικά στην Euroleague. Ο Γκριγκόνις πάντως από τα 8 μέτρα με τρίποντο μείωσε σε 27-16, ενώ και πάλι από τα 6.75 ο Ουόλτερς έριξε την απόσταση από την Βίρτους στους -8 (27-19).

Η τρίποντη... παράσταση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε από τον Μπέικον για το 27-22, ενώ ξανά ο Αμερικανός σκόραρε δύο φάσεις μετά για το 29-24. Η αντεπίθεση των Πράσινων αναχαιτίστηκε από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Χάκετ (32-24), με την ανάπαυλα του ημιχρόνου να βρίσκει εν τέλει την ομάδα του Ράντονιτς στο -13 (43-30), απόρροια της κακής εμφάνισης με παρά μόνο κάποιες εκλάμψεις.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έπρεπε να σκληρύνει αμυντικά και να βρει πολλαπλές λύσεις στην επίθεση, αν ήθελε να μπει έστω στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 20λεπτο από τους σέντερ του, Παπαγιάννη και Γκουντάιτις, είχε πάρει αθροιστικά 2 πόντους και 2 ριμπάουντ!

Στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου ο Ουόλτερς βρήκε γκολ-φάουλ (αν και αστόχησε στη βολή) για το 43-32, ενώ νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Λι έριξε άμεσα της διαφορά στους 8 (43-35). Από το αντιαθλητικό φάουλ του Τεόντοσιτς στον Ουόλτερς ο Εξάστερος πλησίασε στους 5 (44-39), ωστόσο ο Χάκετ με μεγάλο τρίποντο είχε απάντηση (47-39). Μάλιστα με 5-0 επιμέρους συνολικά οι Ιταλοί ανέβηκαν πάλι στο +10 (49-39).

Ο Παναθηναϊκός παρά τα νεκρά του διαστήματα δεν τα παρατούσε και με νέο γκολ-φάουλ του Πονίτκα μείωσε σε 52-47! Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε τελικά με τους Πράσινους να είναι κοντά (-4, 55-51), αλλά να χρειάζονται ένα μεγαλύτερο ξέσπασμά τους για την υπέρβαση και την πλήρη ανατροπή.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος άρχισε ιδανικά, με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να ευστοχεί σε τρίποντο για το 55-54! Μάλιστα με ελεύθερο τρίποντο του Ματέους Πονίτκα λίγο μετά ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά, για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα του ματς (55-57)! Η Βίρτους αντέδρασε και με εύστοχο σουτ τριών πόντων του Κορντινιέ ανέκτησε τα ηνία (60-57). Την ίδια στιγμή, οι Πράσινοι άρχισαν να... χάνουν το μυαλό τους επιθετικά, με τους Ιταλούς να το εκμεταλλεύονται και με μπροστάρη τον Τεόντοσιτς να πηγαίνουν στο +9 σε κρίσιμο σημείο (66-57). Τελικά όντως η αντεπίθεση του Τριφυλλιού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με την Βίρτους να επικρατεί στην Μπολόνια με σκορ 74-64.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 43-30, 55-51, 74-64.