Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ολυμπιακός αυτός είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Οι Ερυθρόλευκοι με άμυνα, στοχευμένο μπάσκετ, πάθος και ψυχή, κέρδισαν την Ρεάλ μετά την Μαδρίτη και στο ΣΕΦ με το τελικό 73-60, βάζοντας πλώρη για την πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Euroleague! Υπερτερούν, πια, σε πιθανή ισοβαθμία με τους Ισπανούς οι Πειραιώτες.

Το ματς 

Πολύ ανταγωνιστικό ήταν από την αρχή το παιχνίδι στο ΣΕΦ, με Ολυμπιακό και Ρεάλ να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το 6-6. Το τρίποντο Παπανικολάου απέσπασε για πρώτη φορά τους Πειραιώτες στο +4 (12-8), με τον Σλούκα να πετυχαίνει ακολούθως ένα όμορφο step back για το 14-8. Παρά την αντίδραση των Μαδριλένων, οι Ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να διατηρούν τα ηνία, ανεβαίνοντας εκ νέου στο 19-12 από εύστοχο σουτ τριών πόντων του φανταστικού Ουόκαπ.

Η Ρεάλ άρχιζε να βρίσκει λύσεις με τον Χεζόνια, από τρίποντο του οποίου διαμορφώθηκε και το σκορ της πρώτης περιόδου (19-15). Η δεύτερη πεντάδα της ομάδας του Τσους Ματέο φάνηκε στην πράξη να βάζει πιο δύσκολα στους γηπεδούχους, κάτι που έγινε εμφανές στην εκκίνηση του επόμενου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο λοιπόν η Ρεάλ μπήκε με πατημένο το "γκάζι". Έτρεξε γρήγορα ένα επιμέρους 5-0, προσπερνώντας μάλιστα με κάρφωμα του Χεζόνια (19-20). Ο Ολυμπιακός μπορεί να ήταν αρκετά αποτελεσματικός στην άμυνα, αλλά το μακρινό σουτ συνιστούσε πληγή, με πολλά άστοχα σουτ από τα 6.75. Τα περισσότερα εκ των οποίων, κιόλας, ελεύθερα.

Ο πρώτος παίκτης των Πειραιωτών που ευστόχησε σε τρίποντο στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ο Σλούκας, ο οποίος έβαλε ξανά τους πρωταθλητές Ελλάδας σε θέση οδηγού (24-22). Ο ΜακΚίσικ πέτυχε απίθανο γκολ-φάουλ μπροστά στον Πουαριέ, με τον Ολυμπιακό όσο περνούσε η ώρα να φουλάρει, να ανεβάζει ακόμα περισσότερο στροφές σε άμυνα κι επίθεση, με αποτέλεσμα να πάει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ του +8, χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Ουόκαπ!

Το δεύτερο μέρος ξεκινήσε ιδανικά για τους Ερυθρόλευκους, με τον Φαλ ειδικότερα να ευστοχεί και να δίνει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (28-28). Η Ρεάλ όπως ήταν λογικό αντέδρασε και με τρίποντο του Κοζέρ έφτασε άμεσα στο -5 (40-35). Ο Βεζένκοφ μετά το κακό πρώτο ημίχρονο άρχιζε κι αυτός να "ζεσταίνεται", βρίσκοντας παλικαρίσιο γκολ-φάουλ για το 43-35!

Παρά μερικές μόνο εκλάμψεις, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι άστοχος από μακριά (σ.σ. ενδεικτικά ο Βεζένκοφ είχε για πρώτη φορά φέτος 0/5 κάποια στιγμή από τα 6.75), στοιχείο που κρατούσε σταθερά την Ρεάλ σε κοντινή επαφή με το σκορ. Όταν όμως άρχισαν να βάζουν τα τρίποντα, οι Πειραιώτες ξεμάκρυαν και πάλι. Συγκεκριμένα βρήκαν εύστοχα σουτ τριών πόντων με Ουόκαπ και Κάαναν κατά σειρά, εκτοξεύοντας εκ νέου την απόσταση από την Ρεάλ στο +12 (52-40)! Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε εν τέλει με το σκορ 54-44, από το buzzer beater αυτή τη φορά του Χεζόνια.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν... σπάζοντας τα καλάθια από μακριά, με τον Ολυμπιακό στον αντίποδα να είναι μαχητικός και ν' ανανεώνει τους χρόνους του μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ. Σε μία τέτοια δεύτερη επίθεση μάλιστα ο Σλούκας ευστόχησε ξανά για το 56-44, για ν' απαντήσει αμέσως μετά με κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο ο Χεζόνια (56-46). Φαινόταν, ωστόσο, ότι η Ρεάλ ήταν μακριά από το ροζ φύλλο αγώνα.

Η διαφορά αντί να μειώνεται όλο και αυξανόταν, με τις βολές του Βεζένκοφ να αποσπούν τον Ολυμπιακό στο +15 (65-50), περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη στο ΣΕΦ! Τίποτα φυσικά δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους Πειραιώτες να παίρνουν σπουδαία νίκη με σκορ 73-60, ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση της Euroleague με ρεκόρ 13-7!

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-28, 54-44, 73-60.