Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις Κάουνας: ΣΕ(ΛΙ)ΝΙΑΣΜΕΝΟΣ Παναθηναϊκός, διέλυσε την Ζαλγκίρις με μαγικό δεύτερο μέρος!
Μπάσκετ
| 2023-01-26 23:53:00

ΣΕ(ΛΙ)ΝΙΑΣΜΕΝΟΣ Παναθηναϊκός, διέλυσε την Ζαλγκίρις με μαγικό δεύτερο μέρος!

ΣΕ(ΛΙ)ΝΙΑΣΜΕΝΟΣ Παναθηναϊκός, διέλυσε την Ζαλγκίρις με μαγικό δεύτερο μέρος!

Ένας ΜΑΓΙΚΟΣ Λι με δεύτερο ημίχρονο από... άλλο πλανήτη πέτυχε 24 πόντους με 5/6 τρίποντα, οδηγώντας σε θρίαμβο τον Παναθηναϊκό επί της Ζαλγκίρις Κάουνας με το τελικό 89-65 στο ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις Κάουνας: Άλλη ομάδα μπήκε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο και άλλη βγήκε στο παρκέ! Ένας ΜΑΓΙΚΟΣ Λι με δεύτερο μέρος από... άλλο πλανήτη πέτυχε 24 πόντους (ρεκόρ καριέρας) με 5/6 τρίποντα, οδηγώντας σε θρίαμβο τον Παναθηναϊκό επί της Ζαλγκίρις Κάουνας με το τελικό 89-65 στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Ουόλτερς, Πονίτκα, Μπέικον, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη, ενώ οι πέντε πρώτοι για τη Ζάλγκιρις ήταν οι Ντίμσα, Μπραζντέικις, Ουλάνοβτας, Σμιτς και Χέιζ.

Οι Πράσινοι άρχισαν πολύ άσχημα το παιχνίδι και δεχόμενοι επιμέρους σκορ 4-11 στα τρία πρώτα λεπτά του αγώνα, ανάγκασαν τον Ντέγιαν Ράντονιτς να καλέσει τάιμ αουτ, αφού έβλεπε τους παίκτες τους να υστερούν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω ακόμα και -10 (4-14 στο 4’), αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα μάζεψε πολύ γρήγορα τη διαφορά (13-14 στο 6’) "χτυπώντας" στο τρανζίσιον. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να υπολείπονται πέντε πόντων της Ζαλγκίρις (19-24), σε μία πρώτη περίοδο, όπου και πάλι η άμυνα του Παναθηναϊκού έπαιρνε χαμηλό βαθμό. Την ίδια ώρα η αναλογία ασίστ-λαθών, που έγραφε 4-3, δεν κολάκευε καθόλου το σύνολο του Ράντονιτς, το οποίο μετρούσε 60% (6/10) στα δίποντα και 1/5 τρίποντα.

Όπως στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στο δεύτερο, η εκκίνηση των Πράσινων ήταν καταστροφική. Σε λιγότερο από ένα λεπτό η Ζαλγκίρις ανέβασε τη διαφορά και πάλι στο +10 (19-29) και με συνοπτικές διαδικασίες ο Ράντονιτς αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ. Το παιχνίδι δεν είχε ποιότητα, συμβάλλοντας σε αυτό και κάποιες διακοπές, την ώρα που οι Λιθουανοί ήλεγχαν απόλυτα τα ριμπάουντ, διατηρώντας έτσι τη διψήφια διαφορά (+11,23-34) στο 15’. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε και όσο αυτό ίσχυε οι φιλοξενούμενοι μεγάλωναν την απόσταση με τον Παναθηναϊκό, φτάνοντας και στο +14 (24-38) στο 17’.

Παράλληλα η στατιστική έγραφε 18 ριμπάουντ για την Ζαλγκίρις έναντι μόλις 9 του Παναθηναϊκού, αποτυπώνοντας τη θέληση και την ενέργεια που είχαν οι παίκτες του Μακσβίτις σε σχέση με αυτούς του Ράντονιτς. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι πίσω στο σκορ με -15 (27-42) και τους Πράσινους να αποχωρούν για τα αποδυτήρια υπό τις αποδοκιμασίες των περίπου 3.000 φιλάθλων που έδωσαν το παρών στο ΟΑΚΑ.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε με πολύ περισσότερη διάθεση, ήταν πιο πιεστικός στην άμυνα, βρίσκοντας πρώτος καλάθι με κάρφωμα του Γκουντάιτις. Μάλιστα το τρίποντο του Λι αμέσως μετά έφερε τους Πράσινους στο -10 (32-42), αναγκάζοντας τον Μακσβίτις σε εσπευσμένο τάιμ άουτ. Η διακοπή δεν έδειξε να δίνει ανάσα στους Λιθουανός, καθώς το Τριφύλλι με νέο καλάθι του Πονίτκα πλησίασε στους 8 (34-42).

Το επιμέρους 7-0 του Εξάστερου σταμάτησε με τρίποντο ο Σμιτς (53-45), αλλά ο Πάρις Λι είχε εκ νέου απάντηση με εύστοχο σουτ τριών πόντων και φάουλ για το 37-45 (σ.σ. αστόχησε στη βολή για το έμμεσο τετράποντο)! Ο Παναθηναϊκός είχε μπει στη ζώνη του "λυκόφωτος", πλησιάζοντας στους 5 από τρίποντο αυτή τη φορά του Γιώργου Καλαϊτζάκη! Ο Λι ήταν μαγικός, βρίσκοντας δεύτερο συνεχόμενο γκολ-φάουλ για το 43-48, ενώ και ο Μπέικον μπήκε στην εξίσωση σκοράροντας από τα 6.75, στέλνοντας μετά από ώρα τη διαφορά στους 3 (47-50). 2/2 βολές του Αμερικανού έφεραν τους Πράσινους σε απόσταση αναπνοής (51-52), με τον... σεληνιασμένο Λι να βάζει για πρώτη φορά μπροστά τον Παναθηναϊκό με τρίποντο ξανά (54-52)! Το εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε για τον Εξάστερο βρίσκοντάς τον στο +6 (64-58), από κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο του Πονίτκα έπειτα από κλέψιμο του ΑΠΙΘΑΝΟΥ Λι.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος άρχισε ιδανικά, με τον Γκουντάιτις να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ για το 67-58. Οι Πράσινοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι, φτάνοντας με δίποντο του Ουόλτερς για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (69-58)! Η απόσταση από την Ζαλγκίρις αντί να μειωνόταν ολοένα και αυξανόταν, με 2/2 βολές του Παπαγιάννη να φέρνουν το +13 (71-58).

Ο Λι με το πέμπτο του τρίποντο στη βραδιά εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (74-58), με τους Λιθουανούς κάπου εκεί να βρίσκουν μία μικρή έστω (όσο και προσωρινή όπως αποδείχθηκε) απάντηση για το 74-60. Το Τριφύλλι όμως είχε πατήσει "γκάζι" για τα καλά, ξεφεύγοντας με πάνω από 20 πόντους χάρη σε συνεχόμενα εντυπωσιακά καρφώματα του Παπαγιάννη (82-60). Με το τελικό κι εκκωφαντικό 89-65, ο Παναθηναϊκός όχι απλά επικράτησε της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ, αλλά το έκανε κιόλας με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ στο ημίχρονο έχανε με 15!

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 27-42, 64-58, 89-65.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags