Facebook Pixel Μπασκόνια - Παναθηναϊκός: Χάρμα στην αρχή... δράμα στη συνέχεια και νέο Πράσινο "ναυάγιο" στην Μπασκόνια
Μπάσκετ
| 2023-02-03 23:20:00

Χάρμα στην αρχή... δράμα στη συνέχεια και νέο Πράσινο "ναυάγιο" στην Μπασκόνια

Χάρμα στην αρχή... δράμα στη συνέχεια και νέο Πράσινο "ναυάγιο" στην Μπασκόνια

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά ξεκίνησε καλά, στη συνέχεια ήταν όμως που κατέρρευσε, χάνοντας μοιραία και από την Μπασκόνια στη "Φερνάντο Μπουέσα Αρένα" με το τελικό 95-90.

Μπασκόνια - Παναθηναϊκός: Μια από τα ίδια, απλά... αντίστροφα. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά ξεκίνησε καλά, στη συνέχεια ήταν όμως που κατέρρευσε, χάνοντας μοιραία και από την Μπασκόνια στη "Φερνάντο Μπουέσα Αρένα" με το τελικό 95-90. Ανήμπορος να αλλάξει την κατάσταση φαίνεται ξεκάθαρα, πια, ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

Το ματς

Ίσως το καλύτερο του ξεκίνημα σε παιχνίδι της Euroleague (σίγουρα εκτός έδρας) έκανε ο Παναθηναϊκός, φτάνοντας στη "Φερνάντο Μπουέσα Αρένα" σε ένα γρήγορο 2-7 από ένα τρίποντο και δύο απανωτά δίποντα του "καυτού" Μπέικον. Οι Πράσινοι είχαν μπει με το πόδι πατημένο στο "γκάζι", βρίσκοντας μάλιστα κατόπιν τρίποντο και φάουλ με τον Πάρις Λι (2-10, αστόχησε στη βολή)!

Η αντίδραση από πλευράς Μπασκόνια ήρθε δια χειρός Χάουαρντ (4-10), αλλά και πάλι ο Εξάστερος είχε τη λύση. Με μπροστάρη αυτή τη φορά τον Ντέρικ Ουίλιαμς έφτασε για πρώτη φορά στο +10 (4-14), με τον Μπέικον αμέσως μετά να ανεβάζει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+12, 14-6). Εκεί ωστόσο ήταν που ο διακόπτης έπεσε και ο... συνηθισμένος Παναθηναϊκός εμφανίστηκε. Η ομάδα του Ράντονιτς επέτρεψε στην Μπασκόνια να τρέξει ένα επιμέρους 17-7, τελειώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο μόλις στο -2 (21-23).

Στην πρώτη επίθεση της δεύτερης περιόδου οι Βάσκοι πήραν για πρώτη φορά τα ηνία, προσπερνώντας με τρίποντο του Χάιντεγκερ για το 24-23. Για να γίνει κατανοητή η κατάρρευση του Παναθηναϊκού, θα αναφέρουμε μόνο το εξής. Απ' όταν το σκορ έγινε 10-21, το Τριφύλλι υπέστη εις βάρος του σερί από την Μπασκόνια 16-2! Ήταν θέμα χρόνου, επομένως, να ξεφύγουν οι γηπεδούχοι αυτή τη φορά.

Ο Μπέικον μπορεί να μείωσε παροδικά σε 33-30 με ωραία ατομική προσπάθεια και καλάθι, αλλά το νέο Πράσινο μπλακ άουτ δεν άργησε να έρθει. Για την ακρίβεια με επιμέρους 11-4 η Μπασκόνια έφτασε για πρώτη δική της φορά στο +10 από τρίποντο του Γκεντράιτις (44-34). Ο Γκουντάιτις μείωσε με κάρφωμα προσωρινά όπως επίσης αποδείχθηκε στην πράξη για το 44-38, αφού ακολούθως οι Βάσκοι πάτησαν ξανά "γκάζι"... πυροβολώντας από τα 6.75 για το +12 του ημιχρόνου (52-38).

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός καλείτο, πρώτα απ' όλα, να παίξει πολύ καλύτερη άμυνα. Μπορεί να ακούγεται αδιανόητο, αλλά στο πρώτο 20λεπτο η Μπασκόνια εκτελούσε με πάνω από 93%(!!!) στο δίποντο. Σκορ στην επανάληψη έδωσε με φόλοου ο Κοστέλο (54-38). Η κατάσταση άλλαζε μόνο προς το χειρότερο για τους Πράσινους, με τον Κοστέλο και πάλι να πετυχαίνει γκολ-φάουλ για το +19 (57-38). Το σερί των Ισπανών σταμάτησε με προσωπικό καλάθι ο Μπέικον (57-40), όμως αμέσως μετά ο Αμερικανός δέχθηκε τεχνική ποινή, φτάνοντας παράλληλα τα 4 φάουλ.

Το κάρφωμα του Ένοκ λίγο μετά εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 20 (60-40), για έναν Παναθηναϊκό που μετά από τη διακοπή του ημιχρόνου παράπαιε. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως μια ομάδα που έρχεται από την ανάπαυλα, βγαίνει στο παρκέ με μηδαμινή συγκέντρωση.

Ο Λι με γκολ-φάουλ έδωσε μία ανάσα στο Τριφύλλι (60-43), για να προσφέρει ένα εντυπωσιακό κάρφωμα εν συνεχεία ο Ουίλιαμς (60-45). Η Μπασκόνια έδειξε να χάνει κάπως το μυαλό της, με τον Εξάστερο να το εκμεταλλεύεται, να βελτιώνεται και με γκολ-φάουλ του Ουόλτερς και νέο κάρφωμα του Ντέρικ να αντιδρά, φτάνοντας μετά από ώρα στο -10 (60-50)! Η απάντηση από πλευράς Παναθηναϊκού δεν είχε και περαιτέρω συνέχεια, με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει την ομάδα πίσω με 11 (76-65).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι Πράσινοι άρχισαν ιδανικά, με τον Ουόλτερς να κατεβάζει με λέι απ τη διαφορά κάτω από τους 10 (-9, 76-67). Ο Γκριγκόνις πήρε σκυτάλη, βρίσκοντας παλικαρίσιο καλάθι και φάουλ για το 78-70. Η Μπασκόνια είχε απάντηση με το ίδιο νόμισμα, καθώς με δικό του γκολ-φάουλ ο Κότσαρ απέσασε ξανά σε απόσταση ασφαλείας τους Βάσκους (80-70, έχασε τη βολή).

Με τρίποντο του Μπέικον ο Εξάστερος πλησίασε εκ νέου (83-75), αλλά σε μία αδιανόητη απόφαση οι διαιτητές πήραν πίσω το καλάθι, χρεώνοντας τον Γκριγκόνις με αντιαθλητικό στην αρχή της φάσης. Το απίστευτο είναι ότι οι διαιτητές δεν είχαν σφυρίξει καν φάουλ αρχικά στον Λιθουανό, τιμωρόντας τον Λιθουανό για... φιλονικία, γυρίζοντας κιόλας το χρόνο πίσω! Από 83-75 λοιπόν το σκορ, άλλαξε σε 85-72 με απόλυτη παρέμβαση των ρέφερι.

Το τρίποντο του Ουίλιαμς ακολούθως μέτρησε κανονικά (85-75), ωστόσο η Μπασκόνια έπαιξε όσο χρειαζόταν, φτάνοντας στο +13 από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Κοστέλο (90-77), 3:43 πριν το φινάλε. Φυσικά μέχρι τη λήξη δεν άλλαξε τίποτα (παρά τα δύο τρίποντα του Παπαγιάννη), με τον Παναθηναϊκό να φεύγει ηττημένος και από τη Βιτόρια με το τελικό 95-90.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 52-38, 76-65, 95-90.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags