Και τώρα οι δύο τους: Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (18/2, 20:00) και όποιος αντέξει. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Αρη, ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε στο τέλος για να καταβάλλει τον Κολοσσό.

Ξεκάθαρα φαβορί στη μάχη, που έρχεται, είναι οι Πειραιώτες και τους λόγους μπορεί να τους καταλάβει και ένα μικρό παιδί, που απλά παρακολουθεί την επικαιρότητα του μπάσκετ. Επειδή, όμως, είναι νοκ-άουτ παιχνίδι, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάρει τη νίκη-πρόκριση ο Παναθηναϊκός. Σε ένα ματς μία κι έξω όλα μπορούν να γίνουν, άλλωστε το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Κάτι, που επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά τις μέρες, που διανύουμε, αφού στην Ισπανία αποκλείστηκε η Μπαρτσελόνα, στην Ιταλία η Αρμάνι, στην Γαλλία η Μονακό και στο Ισραήλ η Χάποελ Ιερουσαλήμ πήρε το Κύπελλο απέναντι στην Μακάμπι.

Για τον Ολυμπιακό η νίκη-πρόκριση είναι μονόδρομος, αφού βρίσκεται στα καλύτερά του χρόνια, δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο στην Ελλάδα και θα είναι αποτυχία αν χάνει κάποιον θεσμό. Αν δεν πάρει το Κύπελλο, δεν θα έρθει, πάντως, η καταστροφή.

 

Ούτε στον Παναθηναϊκό θα έρθει η καταστροφή, γιατί το αναμενόμενο και το λογικό είναι να χάσει αύριο. Από κει και πέρα, όμως, αν αποκλείσει τον Ολυμπιακό και πάρει το Κύπελλο, θα είναι μία βαθιά ανάσα για να υπάρχουν περισσότερες δυνάμεις στο κλείσιμο της σεζόν. Και βέβαια θα είναι μία ακόμη κατάκτηση τροπαίου και σε εποχές μάλιστα που ο Ολυμπιακός κυριαρχεί. Ένα τέτοιο τρόπαιο θα είναι μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό.

Πάρει, δεν πάρει Κύπελλο, πάντως, έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι η αμέσως επόμενη μέρα του. Θα αλλάξει τον Ράντονιτς ή θα συνεχίσει ως έχει; Είναι μία ερώτηση στην οποία δεν μπορεί κανείς να απαντήσει με σιγουριά.

Σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι «πράσινοι» ετοιμάζουν την ομάδα της επόμενης χρονιάς και προτεραιότητα είναι το θέμα προπονητή. Ο Πάμπλο Λάσο φαίνεται να είναι η επιλογή, που μπορεί να ευδοκιμήσει, χωρίς, όμως, κι αυτή να είναι εύκολη. Εκτός αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πάει σε μία πιο ψαγμένη λύση από το πιο κάτω επίπεδο της Ευρώπης (Μουμπρού, Λάκοβιτς) ή κατευθείαν από τις ΗΠΑ, όπως είχε κάνει με τον Ρικ Πιτίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό που έγινε με Ματ Τόμας είναι χειρότερο κι από την πιθανή ήττα από Ολυμπιακό!