Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 78-76 από την Αρμάνι Μιλάνο! Οι Ιταλοί πήραν τη νίκη 2/2 βολές του Νικολό Μέλι στα 11.6'' για το τέλος, με το τριφύλλι να αστοχεί στο τελευταίο σουτ και ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες για το φάουλ που χρεώθηκε ο Παπαγιάννης!

Ο Ντουέιν Μπέικον πήρε την ευθύνη σε isolation, έκανε το σουτ εκτός ισορροπίας, αλλά αυτό ήταν κοντό, κατέληξε στο σίδερο και έγραψε τον επίλογο.

Οι πράσινοι των πολλών απουσιών (Γιώργος Καλαϊτζάκης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Αγραβάνης, Αρτούρας Γκουντάιτις) στάθηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν στο ντεμπούτο του κόουτς Σερέλη, ο οποίος προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα, ξεκινώντας με τους Παπαγιάννη, Γουίλιαμς, Μπέικον, Πονίτκα και Λι, μια πεντάδα που δεν είχαμε δει ποτέ να ξεκινάει!

Tην επόμενη βδομάδα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αναντολού Εφές (2/3, 21:00), ενώ η Αρμάνι Μιλάνο δίνει δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι με ελληνική ομάδα, αυτή τη φορά κόντρα στον Ολυμπιακό (3/3, 21:30).

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τρίποντο του Σαμπάζ Ναπίερ, ενώ οι διαιτητές χρέωσαν επιθετικό φάουλ, ανύπαρκτο, τον Παπαγιάννη στην επόμενη φάση. Ο Παπαγιάννης έβαλε το πρώτο πράσινο καλάθι, ενώ απάντησε ο Χάινς για το 5-2. Ο Λι με τη σειρά του έβαλε 2/2 βολές

Ο Παναθηναϊκός πατούσε αρκετά καλά με την πεντάδα Λι, Μπέικον, Πονίτκα, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη και ο Λι με δίποντο έκανε το 11-15. Ο Γουίλιαμς ξεκίνησε να βρίσκει ρυθμό και έκανε το 13-17, ενώ ο Μέλι έβαλε 5 σερί πόντους για το 18-19. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Γουόλτερς για το 20-21.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι του Μπράντον Ντέιβις, ωστόσο ο Γουίλιαμς απάντησε με το πρώτο του τρίποντο για να πάρει... φωτιά στη συνέχεια! Ο Τονούτ έβαλε το 2ο του καλάθι για το 24-24 και το ματς πήγαινε... καλάθι καλάθι με τον Μπάρον να στέλνει την Αρμάνι στο +4 με το πρώτο του τρίποντο, 6.00΄ πριν το ημίχρονο. Μάλιστα, ο Τονούτ έκανε το 34-28, ενώ ο Ντέιβις έφτασε το σερί στο 7-0 για το 36-29. Εκεί πήρε ξανά μπρος ο Γουίλιαμς για το 36-31, ενώ έβαλε και 2ο σερί τρίποντο για το 36-34. Το πρώτο μέρος τελείωσε μες δίποντο του Γουίλιαμς για το 40-39.

Στο δεύτερο μέρος ο Βόιτμαν έκανε... σεφτέ για το 42-39, για να απαντήσει ο Παπαγιάννης έχοντας 4/4 δίποντα. Ο Ναπίερ συνέχισε να βρίσκει λύσεις επιθετικά, ενώ ο Παπαγιάννης κατάφερε να κάνει 3 επιθετικά φάουλ με τον ίδιο τρόπο! Ο Πονίτκα μείωσε σε 44-43 με 2/2 βολές, ενώ ο Μπέικον έδωσε πράσινο προβάδισμα για το 44-45, με τον Καμπαρό να κάνει το 47-45 με τεχνική ποινή. Οι πράσινοι ενώ είχαν ένταση στο παιχνίδι τους δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο κομμάτι της άμυνας με τους Ναπίερ, Μέλι και Μπάρον να βρίσκονται σε καλό βράδυ επιθετικά, όντας διψήφιοι. Η Αρμάνι ξέφυγε στους 8 με τρίποντο του Μέλι, ωστόσο ένα τρίποντο του Τόμας και δύο σερί καλάθια του Γουόλτερς για να λήξει η τρίτη περίοδος με 64-60 υπέρ της ιταλικής ομάδας. 

To 4o δεκάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι του Παπαγιάννη για το 64-62, μιας και είχε προηγηθεί άστοχο καλάθι του Τόμας, ωστόσο ο Ντέιβις έκανε το 66-62 και έγινε και αυτός διψήφιος. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο έβγαλε τραγική αντίδραση, μιας και ο Μπέικον έκανε επιθετικό φάουλ με τη διαφορά στους 4 και στη συνέχεια ο Τόμας πήρε τρίποντο πάνω σε άμυνα, ενώ οι πράσινοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για να βάλουν καλάθι στην αντεπίθεση. Τους τιμώρησε ο Μήτρου Λονγκ με δίποντο για το 70-64, με τον Γουίλιαμς να βγάζει άμυνα λίγο μετά και να κάνει κλέψιμο κερδίζοντας αντιαθλητικό φάουλ από τον Μήτρου Λονγκ και ενώ απέμεναν 6.22΄ για τον αγώνα. Ο Αμερικανός έκανε το σκορ 70-66 με 2/2 βολές ενώ έκανε και το σκορ 70-68 με κάρφωμα του Γουίλιαμς, μετά από τρομερή δημιουργία του Παρίς Λι.

Ο σεληνιασμένος Γουίλιαμς έφτασε εκεί τους 21 πόντους, για την 6η ασίστ του Λι. Στην επόμενη φάση οι πράσινοι έχασαν το αμυντικό ριμπάουντ για να τους τιμωρήσει ο Ντέιβις για το 72-68 και στην επόμενη φάση ο Μπέικον πήρε ένα ακατανόητο και άστοχο τρίποντο. Ο Τόμας... έσωσε την κατάσταση με κλέψιμο για να καλέσει τάιμ άουτ ο Σερέλης 5.00 πριν το τέλος του αγώνα. O Ισπανός άσος έβαλε και δίποντο για το 72-70, ενώ ο Ντέιβις έβγαλε μια τρομερή ατομική φάση για το 74-70. Ο Ντέιβις έκανε ότι ήθελε και έκανε το 76-70 βάζοντας γκολ φάουλ. Ο Τόμας μετά από time out πήρε... σκοτωμένο σουτ, ωστόσο η Αρμάνι έχασε την προσπάθεια της με τον Χάινς να κάνει φάουλ στον Πονίτκα που τον έστειλε στις βολές με το σκορ στο 76-70 και ενώ απέμεναν 2.41 για τον αγώνα. Ο Πολωνός έβαλε 1/2 βολές, η άμυνα βγήκε και ο Μπέικον έκανε το 76-73 και οι πράσινοι έβγαλαν νέα άμηυνα με τον Μπάρον να πατάει γραμμή 1.14΄ πριν το τέλος με τον Παρίς Λι να βάζει τρίποντο για το 76-76! Ο Παπαγιάννης έκανε... χαζό φάουλ, ο Μέλι πήγε στις βολές για να κάνει το 78-76, ωστόσο ο Μπέικον αστόχησε στο τελευταίο σουτ!