Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία ακόμη μεγάλη νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στην Μπαρτσελόνα, και πλέον το πλεονέκτημα έδρας είναι στην αγκαλιά του. Από δω και πέρα το ζητούμενο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η πρώτη θέση, αν και καμία φορά δεν ξέρεις αν σε βολεύει αυτό. Καθώς μάλιστα κοντά στην όγδοη θέση είναι η Εφές και την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης μάλλον καμία ομάδα δεν θέλει να την αντιμετωπίσει στα πλέι-οφ.

Τη νίκη επί των Καταλανών οι Πειραιώτες την στήριξαν στην εκπληκτική άμυνα, που έπαιξαν από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 22-11, αλλά από κει και πέρα ο Ολυμπιακός έμοιαζε με αστακό, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ταλέντο της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στην επίθεση εκείνοι, που βγήκαν μπροστά και έκαναν την διαφορά ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Δύο παίκτες, δηλαδή, που έρχονται από τον πάγκο και δίνουν πράγματα σε πολλά παιχνίδια. Κόντρα στην Μπάρτσα και ο Ελληνας γκαρντ και ο Αμερικάνος πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και ήταν τα «κλειδιά» ώστε ο Ολυμπιακός να νικήσει για δεύτερη φορά φέτος τους Καταλανούς. Ο Λαρεντζάκης μάλιστα είχε δράσει καταλυτικά και στο παιχνίδι της Βαρκελώνης.

Ο Σάσα Βεζένκοφ, κορυφαίος παίκτης της Ευρωλίγκας, κινήθηκε σε ρηχά νερά στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Προς το τέλος, όμως, φανέρωσε το μεγαλείο του και με τρομερά σουτ επέτρεψε στον Ολυμπιακό να μην νοιώσει ακόμη πιο καυτή την ανάσα των Ισπανών.

Ο Κάνααν με τον Σλούκα παρουσιάστηκαν για μία ακόμη φορά μακριά από τον καλό τους εαυτό, αλλά αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα για τους Πειραιώτες. Λειτουργούν ομαδικά και έτσι ξέρουν ότι στο ένα παιχνίδι θα βγει μπροστά ο τάδε παίκτης και στο άλλο ο δείνα.

Αλλωστε αν έπαιζε καλά ο Κάνααν δεν θα έπαιρναν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και μεγάλο χώρο τόσο ο Λαρεντζάκης, όσο και ο ΜακΚίσικ, οι παίκτες, δηλαδή, που έκαναν την διαφορά για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνας που... οργιάζει στην Τουρκία υπογράφει στον Ολυμπιακό - Πρόλαβε ΠΑΟ, "διώχνει" ξένο άσο!