Γιώργος Μπαρτζώκας: Στην πολύ καλή εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού, αιτία που έφερε την εύκολη επικράτηση κόντρα στους Πράσινους, στάθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Έλληνας τεχνικός, που πάντως έριξε τις... μπηχτές του για όσα γράφτηκα για τα προηγούμενα δύο παιχνίδια, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Σάσα Βεζένκοφ.

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για τον πιο σημαντικό τίτλο της χρονιάς. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια σεμνότητα και προσοχή όπως σήμερα. Καλύτερα να αναλύσουμε την χρονιά όταν ολοκληρωθεί». 

Για το αν οι παίκτες έπαιξαν και για τον ίδιο επειδή είχε γενέθλια: «Ξεκάθαρα όχι». 

Για το αν η άμυνα ήταν το κλειδί: «Πάντα είναι το κλειδί η άμυνα. Αλλά και οι δύο πλευρές είναι σημαντικές. Δεν αφήσαμε κάτι εύκολο στον Παναθηναϊκό. Οι τίτλοι παίζονται στα κλειστά παιχνίδια. Σε κάτοχος που αν τις πάρεις παίρνεις ψυχολογία. Έχουμε τραυματισμούς και κόπωση μετά το Final Four και βγάζουμε προβλήματα. Ο Σλούκας οκ δεν ήταν από αυτό, ο Βεζένκοφ είδε πρόβλημα στο γόνατο, ο Μπλακ δεν είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό. Οπότε το κάναμε καλά». 

Για το αν η κανονική εικόνα των δύο ομάδων είναι αυτή στο Game 3: «Οι τελικοί όλων των πρωταθλήματος στην Ευρώπη δεν είναι εύκολη. Εγώ κατηγορήθηκα και από Μέσα του Παναθηναϊκού για πράγματα που δεν είπα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος αντίπαλος αλλά έχει λιγότερη πίεση από εμάς. Γιατί ξέρουμε πως τα Μέσα και τα social media διαμορφώνουν καταστάσεις. Νιώθω όμως ότι είμαστε καλή ομάδα. Δεν υπήρχε εκνευρισμός όμως στο γήπεδο. Έχει ζέστη ρο γήπεδο. Καταλαβαίνω τις συμπεριφορές και σε εμάς και στον αντίπαλο. Να συνεχίσουμε».

Για τον Βεζένκοφ που έπαιξε τελικά: «Ο Σάσα είναι άνθρωπος που δεν φοβάται τις προκλήσεις. Σήμερα έπαιξε 20 λεπτά και μας βοήθησε. Είναι ψυχαναγκαστικός και έχει τη ρουτίνα του. Θέλαμε να παίξει αλλά να μην υπάρχει κίνδυνος υποτροπής. Χαίρομαι που έπαιξε μόνο 20 λεπτά και όχι παραπάνω. Συγχαρητήρια στους φυσικοθεραπευτές. Και τους οφείλουμε ένα μεγάλο μέρος της φετινής πορείας και της νίκης». 

Για την απόφαση να μείνει εκτός ο Κάνααν: «Όταν πήρα αυτήν την απόφαση πήγα με βάση τη λογική των αριθμών. Πόσους παίκτες έχουμε στην περιφέρεια και αν ας πούμε είχα κόψει ψηλό θα παίζαμε με έναν σέντερ σε σειρά best of five. Το ότι έπαθε γαστρεντερίτιδα ο Σλούκας και ο Γουόκαπ έμεινε έξω με αυτά που σφυρίχτηκαν ήταν κάτι που δεν ελέγχεται. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του Κάνααν, ήταν μια απόφαση με βάση τη λογική και δε μετανιώνω».

Για την ατμόσφαιρα σε σχέση με την Τουρκία: «Έχω τοποθετηθεί στο παρελθόν, στην Τουρκία δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια. Εδώ ελέγχεται, όπως και στη Σερβία. Αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος να κάνεις τη δουλειά σου; Ξεκάθαρα όχι. Τους τελευταίους 1-2 μήνες έχει ενταθεί πάρα πολύ. Αν με ρωτάτε θα ήθελα μια ατμόσφαιρα όπως στη Δυτική Ευρώπη, χωρίς πόλεμο ανακοινώσεων, προπαγάνδας που συνεπάγεται πίεση στους διαιτητές, που σχηματίζει γνώμη και στοχοποιεί ανθρώπους. Το ιδανικό σενάριο είναι να πάμε να παίξουμε 12 εναντίον 12 και ο καλύτερος ας κερδίσει».

Για την κριτική που δέχθηκε: «Το βρίσκω φυσιολογικό, παρότι δε μου αρέσει, δε θέλω να είμαι στο προσκήνιο. Για κάποιον λόγο είμαι ο κύριος στόχος της αντίπαλης προπαγάνδας. Μου γίνονται μαθήματα ηθικής από ανθρώπους που δρουν στο παρασκήνιο. Μου κουνάνε το δάχτυλο διάφοροι, καταλαβαίνω ότι κάνουν τη δουλειά τους. Υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζονται, άλλοι που όχι. Έχω αρκετούς φίλους Παναθηναϊκούς και πιο πολύ η δική τους γνώμη με νοιάζει, να ξέρουν ότι δεν είμαι αλλαζόνας. Ενώ την προηγούμενη φορά είχα χρησιμοποιήσει δηλώσεις των αντίπαλων πρωταγωνιστών. Αυτοί που μου κουνάνε το δάχτυλο έχουν αποδομήσει τους προπονητές του Παναθηναϊκού, τον τεχνικό σύμβουλο, τους παίκτες. Ότι είναι η χειρότερη ομάδα της 30ετίας. Πράγμα για το οποίο δε συμφωνώ ούτε για τον κύριο Ράντονιτς ούτε για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Και οι παίκτες είναι καλοί. Δεν ήθελα να προσβάλλω τον Παναθηναϊκό όταν είπα ότι δείχνει ευχαριστημένος αν παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και το είπα ότι θα είναι δύσκολη σειρά. Απομονώνουν έναν λόγο για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για… σεμινάριο ο Ολυμπιακός, δεν "υπήρχε" ο ΠΑΟ - Απαντήσεις από Λούντζη, κούπα σε ΟΑΚΑ ή άδειο ΣΕΦ