Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός δίκαια και πανηγυρικά πήρε ένα ακόμη πρωτάθλημα με ένα φινάλε, πάντως, που δεν το περίμενε κανείς. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, μην αντέχοντας την κυριαρχία του αντιπάλου, τα έκανε μαντάρα με αποτέλεσμα ο αγώνας να μην ολοκληρωθεί και οι Πειραιώτες να αναδειχθούν πρωταθλητές όχι στο παρκέ αλλά στα...αποδυτήρια τους.

Θα πανηγυρίσουν με την ψυχή τους πλέον όχι μόνο το πρωτάθλημα αλλά γενικά μια ονειρεμένη σεζόν, που θα ήταν τέλεια, αν είχε κατακτηθεί και η Ευρωλίγκα. Πήραν το πρωτάθλημα, πήραν το Κύπελλο, πήραν το Σούπερ Καπ, έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ, είναι μία χρονιά, που δύσκολα θα ξεχαστεί στο μεγάλο λιμάνι.

 

Το άκρως αντίθετο ισχύει για τον Παναθηναϊκό. Αγωνιστική μαυρίλα, που ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο και δη με τα επεισόδια στο χθεσινό παιχνίδι. Μία κατάσταση, η οποία θα οδηγήσει όπως όλα δείχνουν σε τιμωρία των «πρασίνων» για το νέο πρωτάθλημα με αφαίρεση δύο ή τεσσάρων βαθμών.

Οι επόμενες μέρες θα περάσουν με τους Ολυμπιακούς να το ρίχνουν έξω και τους Παναθηναϊκούς να μαζεύουν τα κομμάτια τους.

Και από την Δευτέρα αμφότεροι θα αρχίσουν τις ενέργειές τους για το κτίσιμο των ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος, που το έχει μεγαλύτερη ανάγκη, αφού το χάλι του το φετινό δεν περιγράφεται. Ηδη έχει πάρει Βιλντόζα, Κώστα Αντετοκούνμπο και Μωραϊτη, αλλά από δω και πέρα θα αρχίσουν οι «βόμβες». Και μέσα στα ενδεχόμενα είναι και ο Νικ Καλάθης με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη θέλει να δει πρώτα τι θα γίνει με τον Σλούκα και τον Βεζένκοφ. Αν θα μείνουν, δηλαδή, ή όχι. Θα πάρει σίγουρα έναν πολύ καλό ψηλό, είτε τον Μιλουτίνοφ, είτε κάποιον σαν τον Γεκίρι της Φενέρ ή τον ΛεΝτέι της Παρτίζαν.

Και βέβαια θα πάρει και έναν πλέι-μέικερ με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος της Ρεάλ να αρέσει, αλλά να μην είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Οσον αφορά στον Μιχάλη Λούντζη ανέβασε ακόμη πιο πολύ τις μετοχές του μετά τις δύο τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις, που έκανε στους τελικούς. Και έτσι θα αποτελέσει ένα ακόμη βοηθητικό στοιχείο στην περιφέρεια και την επόμενη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χαμός" με την κίνηση Μπαρτζώκα στη διακοπή του τελικού - Τι έδειξε στην εξέδρα! (ΒΙΝΤΕΟ)