Λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση της αποχώρησης του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός έκανε την κίνηση - ματ και τον απέσπασε τη θετική απάντηση του παίκτη, που αλλάζει τις ισορροπίες όχι μόνο στη Basket League, αλλά και στην EuroLeague.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά, χρονικά, οι πράσινοι κατέθεσαν πρόταση την Πέμπτη 6 Ιουλίου, όπου έγινε προφορική κρούση στον Σλούκα!

Ουσιαστικά δηλαδή από όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο -και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε- ραντεβού του διεθνούς γκαρντ με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Μάλιστα, η τότε πρόταση ήταν στα 8 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια, με τον Κώστα Σλούκα να την αρνείται αρκετά ευγενικά, την ώρα που είχε έρθει σε συμφωνία με την Φενέρ του Ιτούδη, για τριετές συμβόλαιο που θα έφτανε τα 6 εκατ. ευρώ! Κοινώς, είχε θεωρήσει ότι τα 2 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας δεν ήταν ικανά να τον αναγκάσουν να πάει από το ένα στρατόπεδο στο άλλ.

Παρόλα αυτά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν πιο αποφασισμένος από ποτέ, με αποτέλεσμα να γίνει συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής στην Βιανέξ εκεί όπου του έγινε η πρόταση ΜΑΜΟΥΘ για 10 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια, χρήματα που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί όχι ο Σλούκας, αλλά κανένας άλλος Έλληνας αθλητής, μιας και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας άσος στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Πέρα, από το οικονομικό, ο Σλούκας γνώριζε πως θα είναι ο ηγέτης των πράσινων για την επόμενη τριετία!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σπάει" συμβόλαιο ο Χεζόνια μέχρι 15/7!