Μεταγραφή βόμβα για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ η έλευση του Χουάντζο Ερνανγκόμεθ στον Παναθηναϊκό. Έχει όμως και πρακτικά στοιχεία, τα οποία μπορεί να αναλύσει κάποιος.

Και ο Μήτογλου στα καλά του και ο Μαντζούκας που μπαίνει σταδιακά σε επίπεδο ανδρών έχουν το σουτ.

Αλλά στο παιχνίδι που παίζει ο Αταμάν, στο 4-5, έλειπε αυτό το στοιχείο στον Παναθηναϊκό. Και επειδή μπήκαμε κατευθείαν στα τεχνικά, πάμε να το πιάσουμε από την αρχή.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο ο Παναθηναϊκός δημιουργεί ένα πάρα πολύ δυνατό ρόστερ. Το τί μπορεί να κάνει αγωνιστικά, θα φανεί από το δέσιμο και τη δουλειά του.

Σε επίπεδο Παναθηναϊκού, η ομάδα επιστρέφει σε ρόστερ πιο κοντά στα παλιά δεδομένα και κυρίως αναβαθμίζεται πάνω από 100% σε σχέση με πέρσι, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε είναι δείγματα και δεν λένε τίποτα από μόνα τους.

Αλλά ο τίτλος έχοντας συμπληρωθεί το 95 % του ρόστερ του Παναθηναϊκός είναι «Επιστροφή στην κανονικότητα».

Επαναλαμβάνω, η διεκδίκηση τίτλων είναι κάτι διαφορετικό από το χτίσιμο της ομάδας.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έχει γαλουχηθεί στην ισπανική σχολή, έχει παίξει από τα μικράτα του στην Εθνική Ισπανίας των ανδρών (και μάλιστα πήραν ένα από τα πιο αναπάντεχα ευρωπαϊκά όλων των εποχών πέρσι). Έπαιξε και δουλεύτηκε στο NBA επίσης από μικρή ηλικία και είναι μόλις 28 χρονών με δουλεμένο σώμα και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μπάσκετ.

Άρα αποτελεί στη χειρότερη περίπτωση ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια οποιουδήποτε προπονητή σε Ελλάδα, Ευρώπη και NBA.

 Δεν το συζητάμε, ότι είναι από τις μεγαλύτερες μεταγραφές φέτος στην Ευρώπη και από τους ποιοτικότερους παίκτες στη θέση του. Κυρίως όμως, για να κλείσουμε αυτό που ανοίξαμε στην εισαγωγή, ταιριάζει γάντι και στο μπάσκετ που παίζει ο Αταμάν αλλά και στο ρόστερ που χτίζει ο Παναθηναϊκός, λόγω των τεχνικών του χαρακτηριστικών, όχι εξαιτίας του ονόματος.

Αν θέλετε να προσθέσουμε κάτι δικό μας σπορντογκικό και ματσαριστικό, αυτό που θα θέλαμε να προσθέσουμε στον διάλογο, είναι η απορία, δίλημμα, τρίλημμα (κατά Fight Club), ερώτημα,όπως θέλετε βαφτείστε το, αν είναι πιο σημαντικός από τον Μίροτιτς ή τον Σενγκέλια.

Αν θέλετε, μπορείτε να συμματέσχετε στη σχετική ψηφοφορία που τρέχει στο Twitter ή στο X, όπως μετονομάστηκε πρόσφατα το δημοφιλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Κατά τη δικιά μας άποψη, προφανώς όλα θα φανούν στο παρκέ. Αλλά ο Μίροτιτς στα ντουζένια του, είχε μεγαλύτερη επιδραστικότητα στο παιχνίδι των ομάδων του. Θεωρώ όμως, ότι ο Ερνανγκόμεθ είναι περισσότερο ολοκληρωμένος παίκτης που μπορεί να παίξει με μεγαλύτερη άνεση και στο «5». Έχει τις κινήσεις και τα χαρακτηριστικά δηλαδή.

Σε σχέση με τον Σενγκέλια, μοιάζει πιο ποιοτικός σε όλους τους τομείς, αλλά ο Γεωργιανός είχε το γκελ και το εκτόπισμα της κυριαρχίας του στην Ευρώπη στα καλά του χρόνια. Μόνη ένσταση εδώ είναι, ότι με τον Μίροτιτς θα τον κράταγες μακριά ίσως από έναν άμεσο αντίπαλό σου, ενώ ο Ερνανγκόμεθ μπορεί να μην ερχόταν καν από NBA, είναι προσθήκη που την έφερες εσύ στο χώρο.