Νίκη στα… σημεία για την Εφές και πρόκριση στον τελικό του «5ου τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος». Η ομάδα της Τουρκίας έκανε την ανατροπή και πήρε την νίκη αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η Παρτιζάν ήταν καλύτερη. Δύο χαμένες ευκαιρίες για τους Σέρβους στην τελευταία επίθεση, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει παράπονα από τη διαιτησία για φάουλ που δε δόθηκε στην ομάδα του.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Παρτιζάν ήταν εξαιρετική έχοντας επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της σε άμυνα και επίθεση. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Άντζουτσιτς (είχε 15 πόντους στο ημίχρονο) η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 12-23. Η Εφές όμως στη συνέχεια αντέδρασε και πετυχαίνοντας 28 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, με πρωταγωνιστή τον Κλάιμπερ, ροκάνισε τη διαφορά με το ημίχρονο να «κλείνει» στο 40-43 για τους Σέρβους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εφές προσπάσθησε να ανατρέψει την κατάσταση και παρά το ότι η Παρτιζάν προηγήθηκε με 7 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, η ομάδα της Τουρκίας είχε την απάντηση. Έξι λεπτά πριν από το τέλος, μάλιστα, πήρε το προβάδισμα με 3 πόντους, 67-64 και το ματς έγινε ντέρμπι μέχρι το τέλος του. Στα τελευταία λεπτά για την Εφές ο Λάρκιν ανέλαβε δράση (αν και σε όλο το ματς ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό), αλλά ο Πάντερ με 2/2 βολές, 1:11 λεπτά πριν το τέλος έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με 78-79. Μια χαμένη επίθεση από τον Πάντερ και ένα φόλοου από τον Τόμπσον έδωσε προβάδισμα στην Εφές με 80-79, ενώ απέμεναν 14 δεύτερα για τη λήξη.

Στην τελευταία επίθεση  οι παίκτες της Παρτιζάν έχασαν δύο ευκαιρίες για να πάρουν την νίκη, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να διαμαρτύρεται για φάουλ, αλλά την Εφές να είναι εκείνη που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του «5ου τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος».

Τα Δεκάλεπτα: 12-23, 40-43, 54-61, 81-79.

Πηγή: sdna.gr