Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το Super Cup και πριν την έναρξη των αγώνων, δίνοντας το δικό του τόνο.

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: 

«Να έχομε μια καλή χρονιά μακριά από τους τραυματισμούς και να έχουμε υγεία που είναι το πιο σημαντικό. Η περσινή χρονιά ήταν άκρως πετυχημένη για εμάς, οπότε συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις. Σίγουρα είχαμε αλλαγές όπως όλες οι ομάδες. Χάσαμε παίκτες σημαντικούς για το ροτέισον, όπως ο κύριος αριστερά μου (σ.σ. δίπλα του ήταν ο Κώστας Σλούκας).

Αλλά η ομάδα μας καταφέρνει να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο και βρίσκουμε τον τρόπο να κρατάμε τον Ολυμπιακό ψηλά. Έχουμε αυτοπεποίθηση και χημεία και με τα καινούρια παιδιά ανυπομονούμε για τη νέα σεζόν».

Για το πως νιώθει για την μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό: 

«Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός με τον Κώστα και η συμπόρευση όλα αυτά τα χρόνια δεν αλλάζουν όσα έχουμε ζήσει. Δεν μπορεί να αλλάξει αυτό επειδή παίζουμε πλέον σε διαφορετικές ομάδες. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Πρέπει να κοιτάμε την μεγαλύτερη εικόνα και τι συμβαίνει στον κόσμο παρά μια μετακίνηση ενός παίκτη στους δύο αιωνίους. 

Στο τέλος της ημέρας είμαστε επαγγελματίες αθλητές. Πέρα από τον Κώστα το έχω ξαναζήσει με τον Ιωάννη Παπαπέτρου που κάναμε πάρα πολλή παρέα. Ο καθένας στο τέλος κάνει το καλύτερο για την ομάδα του μέσα στο παρκέ. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε μεγαλύτερο από ότι είναι».