Φοβερό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό να αρνείται να ηττηθεί και στην παράταση να παίρνει μια σπουδαία νίκη επί του ''αιωνίου αντιπάλου'' του με 78-88. Ασύλληπτη εμφάνιση Μιλουτίνοφ, εξαιρετικοί και οι Γουόκαπ - Πίτερς.

Με απουσίες και οι δύο στην πρεμιέρα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σχεδίασαν το κρίσιμο ματς έχοντας προβλήματα αμφότεροι. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να υπολογίζουν στο ελληνικό δίδυμο Ντίνος Μήτογλου - Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο πρώτος αναρρώνει από μία θλάση δευτέρου βαθμού, ενώ ο δεύτερος ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο γόνατο. Από την πλευρά των ερυθρόλευκων, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε τους Μουστάφα Φαλ και Ίγκνας Μπραζντέικις. Ο Γάλλος σέντερ έμεινε εκτός λόγω του γνωστού του προβλήματός στο γόνατο, ενώ ο Λιθουανός δεν είναι έτοιμος ακόμα.

Άλλο Ρόδος, άλλο ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι ξεκίνησε ακριβώς όπως όλοι περιμέναμε: με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει ορμητικά και τον Ολυμπιακό να κάνει το δικό του παιχνίδι. Το Τριφύλλι ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γκραντ, Γκριγκόνις, Βιλντόζα, Ερνανγκόμεθ και Μπαλτσερόφκσι. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας άρχισαν με Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Μιλουτίνοφ.

Από το πρώτο λεπτό το μήνυμα των παικτών του Εργκίν Αταμάν ήταν το εξής: ''εδώ είναι ΟΑΚΑ, δε θα είναι όπως στη Ρόδο''. Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Τόμας Γουόκαπ, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν αμέσως. Νωρίς στο ματς ο Παναθηναϊκός σημάδεψε την απουσία του Μουστάφα Φαλ και εστίασε στο να πάρει φάουλ από τον Μιλουτίνοφ.

Οι δύο ομάδες στην πρώτη περίοδο πήγαιναν πόντο - πόντο με πρώτο βιολί του Ολυμπιακού να είναι ο ανανεωμένος Πίτερς. Οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο και το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ 22-23. Αυτή η μικρή διαφορά ανατράπηκε στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου η στόχευση του Αταμάν έγινε πράξη. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ και ο κόουτς Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να τον αφήσει στον πάγκο για να μην κινδυνεύσει. 

Ο Κώστας Σλούκας έβγαλε ηγετικό χαρακτήρα και πήρε από το χέρι τους πράσινους, οι οποίοι έχτισαν και απόσταση ασφαλείας. Ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσεις επιθετικά, με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να έχει απαντήσεις. Ο Αμερικανός χρεώθηκε και με αντιαθλητικό φάουλ, σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι έγιναν έξαλλοι. Ο Παναθηναϊκός πήγε στη γραμμή των βολών λόγω των κερδισμένων φάουλ και το ημίχρονο έκλεισε με το υπέρ του 43-36.

Ισόπαλο το hard-rock ντέρμπι!

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ για να δείξει ότι δεν θα πεθάνει καθόλου εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα η ισχνή διαφορά που είχε να ανατρέψει, έφτασε σε απόσταση καλαθιού. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε τον 51ο του πόντο στο 24ο λεπτό, ενώ τόσους είχε πετύχει σε όλο το ματς της Ρόδου. Αυτό φανερώνει και το πόσο αλλιώτικο ήταν το αποψινό παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι βασίστηκαν στη σκληρή τους άμυνα με την παρουσία του ''τείχους'' Μιλουτίνοφ και στην επίθεση στόχευσαν στη γρήγορη κυκλοφορία μπάλας. Οι παίκτες του Αταμάν, όμως, έβγαλαν αντίδραση και η τρίτη περίοδος έληξε με 59-52. Η τέταρτη περίοδος ήταν αυστηρά ακατάλληλη για...καρδιακούς. Ο Ολυμπιακός έφερε τούμπα τα δεδομένα νωρίς-νωρίς χάρη σε τρίποντο του Γκος, όμως η απάντηση ήρθε από τον Κώστα Σλούκα. Αυτός έφερε ξανά μπροστά τους πράσινους με 64-63. Ο Λεσόρ με εντυπωσιακό κλέψιμο έκανε το 66-63, αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Γκος έκανε το 66-66, ο Γουόκαπ ευστόχησε σε τρίποντο κι αυτός γράφοντας το 66-69! Ο καταιγισμός τριπόντων δεν σταμάτησε και τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά...

Ο Λεσόρ έκανε λάθος και πούλησε την κατοχή με 20'' στο παιχνίδι. Ο Γουόκαπ δεν ευστόχησε, όπως και ο Σλούκας ο οποίος δεν πέτυχε το πολυπόθητο buzzer-beater.

Ερυθρόλευκη νίκη στην παράταση

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο πεντάλεπτο όπου κρίθηκε το ματς και με ''όργια'' Μιλουτίνοφ οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 88-78 δείχνοντας ότι είναι ακόμα το ''αφεντικό''.