Euroleague: Η ομάδα του Ερντέμ Τζαν έφτασε στην πρώτη νίκη της πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 89-84, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Στα μέσα της τρίτης περιόδου ξέφυγε ακόμη και με διαφορά 21 πόντων και παρότι στο φινάλε χαλάρωσε, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τους Γάλλους.

MVP ο Λάρκιν με 18 πόντους, 6 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ, πρώτος σκόρε ο Κλάιμπερ με 19 πόντους, πρόσθεσε ακόμη 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Διψήφιοι ακόμη οι Τόμπσον (14π.), Μπομπουά (14π.) και Ζίζιτς (11π.).

Από την άλλη πλευρά πάλεψε μέχρι τέλους ο Νάντο Ντε Κολό και ολοκλήρωσε το ματς με 25 πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο Σκοτ πρόσθεσε 15 πόντους. Καλή παρουσία και από τον Πάρις Λι με 11 πόντους και 5 ασίστ.

Λάρκιν και Κλάιμπερν έκαναν τη διαφορά

Με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα έλλειψης συγκέντρωσης και χαλάρωσης, η Αναντολού Εφές είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι Τούρκοι μπήκαν ορεξάτοι, προηγήθηκαν 10-2, όμως η αντίδραση της Βιλερμπάν δεν άργησε να έρθει. Με την είσοδο του Ντε Κολό στο παρκέ και μεγάλα καλάθια του Λι από την περιφέρεια, οι Γάλλοι ισορρόπησαν την κατάσταση και ισοφάρισαν σε 24-24 στο φινάλε του δεκαλέπτου.

Η Εφές πάντως δεν άργησε να επαναφέρει τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους (35-28), εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως ο Τι Τζέι Πάρκερ είχε αφήσει στον πάγκο το δίδυμο Ντε Κολό-Λι. Η Βιλερμπάν χωρίς αυτούς τους δύο στο παρκέ έμοιαζε ασύνδετη. Μόλις επέστρεψαν κατάφερε να «ψαλιδίσει» κάπως τη διαφορά (39-33), όμως δεν είχε λύση στο μαρκάρισμα του Κλάιμπερν και οι Τούρκοι πήγαν στα αποδυτήρια με… αέρα 8 πόντων (43-35).

«Ξέσπασμα», +21 και… τέλος

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εφές μπήκε με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι. Ο Τόμπσον μπήκε στην επιθετική εξίσωση, Ζίζιτς και Μπομπούα ήταν… σταθερές και οι Τούρκοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων (63-42). Η Βιλερμπάν προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε μειώνοντας προσωρινά σε 67-56, όμως δεν είχε διάρκεια.

Έτσι, με τη διαφορά να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Εφές διατηρούσε σταθερά μεγάλη διαφορά (80-63) και μόνο στα τελευταία λεπτά χαλάρωσε και έδωσε την ευκαιρία στη Βιλερμπάν να «ψαλιδίσει» τη διαφορά (89-84) χωρίς πάντως να την απειλήσει.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 43-35, 70-56, 89-84