Ο Παναθηναϊκός πήρε μια ηχηρή νίκη απέναντι στο Λαύριο, επικρατώντας με σκορ. Πανδαισία στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ με τους πράσινους να κάνουν το πιο παραγωγικό ματς της σεζόν και να βγάζουν αντίδραση μετά τις δύο σερί ήττες της περασμένης ''διαβολοβδομάδας'' στην Ευρωλίγκα. Απόλυτοι πρωταγωνιστές οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Μάριους Γκριγκόνις, δήλωσε παρών κι ο Κάιλ Γκάι.

Ο Χουάντσο έκανε δυναμικό μπάσιμο στον αγώνα και ήθελε να ρεφάρει για τις απογοητευτικές πρόσφατες εμφανίσεις του. Ευστοχώντας τόσο στα δίποντα όσο και στα τρίποντα, έδωσε γερό προβάδισμα στην ομάδα του. Το Λαύριο βρήκε κι αυτό επιθετικό ρυθμό και έτσι η πρώτη περίοδος έληξε με το εντυπωσιακό 31-20!

 
Ο Λούκα Βιλντόσα έπιασε το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει ο Ισπανός άσος και κάνοντας σπουδαίο δεύτερο δεκάλεπτο, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 56-45 και σκορ δεύτερου δεκαλέπτου 25-25. Η τρίτη περίοδος σήμανε και το τέλος της αναμέτρησης, καθώς η άμυνα του ΠΑΟ πήρε μπρος και η επίθεση δε σταμάτησε την παραγωγική διαδικασία. Με καταπληκτικό μπάσκετ και σημαντικούς τους Γκριγκόνις και Χουάντσο η διαφορά πήγε στο +32 και το σκορ περιόδου έφτασε το 30-9!
 
 

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, με το μυαλό του Παναθηναϊκού να ταξιδεύει στο ματς με την Μπασκόνια για την 5η αγωνιστική της Euroleague. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ματς με 111-75 και δήλωσαν παρόντες ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.