Αήττητος παραμένει στο πρωτάθλημα της Basket League ο Παναθηναϊκός, που πέρασε νικηφόρα (65-75) από το Αλεξάνδρειο, σε ένα πραγματικά δύσκολο και επικίνδυνο παιχνίδι κόντρα στον αξιόμαχο Άρη.

Ο Ματίας Λεσόρ είχε 12 πόντους, ενώ Ντίνος Μήτογλου πέτυχε άλλους 12, ενώ κατέβασε και 8 ριμπάουντ. Εξαιρετικός και ο Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος άγγιξε το double-double με 9 πόντους, 9 ασίστ. Στους 10 πόντους και τα 4 ριμπάουντ ο Γκριγκόνις. Άποντος στο εγχώριο ντεμπούτο του ο Κέντρικ Ναν ο οποίος αγωνίστηκε για 8'58".

Με τον Εργκίν Αταμάν να ξεκινά το παιχνίδι με τους Βιλντόζα, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Αντετοκούνμπο, ο Παναθηναϊκός θέλησε να χτυπήσει μέσα στη ρακέτα και προηγήθηκε με 2-9 στο ξεκίνημα, χάρη σε 6 πόντους του Κώστα, ενώ το πρώτο τρίποντο των «πράσινων» με τον Γκριγκόνις έκανε το 7-14, 3:35 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο ο Άρης γύρισε την άμυνά του σε ζώνη, κράτησε τον αντίπαλό του χωρίς σκορ (με τον Ναν που μπήκε στο παρκέ να έχει 0/4 σουτ) και με δύο μεγάλα τρίποντα του Τολιόπουλου έτρεξε σερί 8-0 και προηγήθηκε με 15-14 στο τέλος της περιόδου.

Με σερί 0-5 οι «πράσινοι» χάρη στο δεύτερο τρίποντο του Γκριγκόνις και κλέψιμο που ολοκληρώθηκε με κάρφωμα του Λεσόρ πήραν και πάλι προβάδισμα στο πρώτο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ακολούθησε ένα ακόμα 3λεπτο χωρίς πόντο, με αποτέλεσμα ο Άρης να βρεθεί με δικό του 7-0 στο +3 (22-19). Πέντε προσωπικοί πόντοι του δημιουργού μέχρι εκείνο το σημείο Γκραντ (7 ασίστ στο πρώτο μέρος) έφεραν μια ακόμα αλλαγή στο προβάδισμα, με το ματς να πηγαίνει καλάθι-καλάθι στη συνέχεια μέχρι το 33-32 του ημιχρόνου, με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπάνκστον στην εκπνοή.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Έπαιξε καλή άμυνα, ανάγκασε τον Άρη σε 5 λάθη μέσα σε 3,5 λεπτά και 8 συνολικά στην περίοδο και με τον Αταμάν να εμπιστεύεται σχήμα με τρία γκαρντ (Σλούκα, Βιλντόζα, Γκραντ) αρχικά χτύπησε με τον Λεσόρ κοντά στο καλάθι κι εν συνεχεία «εκτέλεσε» τον Άρη από την περιφέρεια με 2 τρίποντα του Βιλντόζα και ένα του Σλούκα για να πάρει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά με το τέλος της περιόδου (44-55).

Οι ανάσες που έδωσε αναγκαστικά ο Αταμάν στους γκαρντ του, σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα των διαιτητών σε φάσεις που έκαναν έξαλλο τον Τούρκο προπονητή και τον χρέωσαν με τεχνική ποινή, έφερε ένα σερί 7-0 για τον Άρη στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 4 (53-57). Στο τελευταίο 5λεπτο, όμως, οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν, έπαιξαν άμυνα, εκμεταλλεύτηκαν τα mismatch και τέλειωσαν σχετικά εύκολα το ματς με τον Ντίνο Μήτογλου.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 33-32, 44-55, 65-75.