Facebook Pixel «One Team» με «ερυθρόλευκο» φόντο
| 2012-04-17 19:08:00

«One Team» με «ερυθρόλευκο» φόντο

«One Team» με «ερυθρόλευκο» φόντο

Ύστερα από ένα χρόνο προετοιμασίας το πρόγραμμα «One Team» είναι έτοιμο για την έναρξή του, ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει το μπάσκετ ως μέσο για να βελτιώσει τις ζωές των συνανθρώπων μας.

Με τη στήριξη της Turkish Airlines, της Ευρωλίγκας, αλλά και 8 ομάδων που αποτελούν ιδρυτικά μέλη (Ολυμπιακός, Άλμπα Βερολίνου, Αναντόλου Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολύμπια Μιλάνο, Ρεαλ Μαδρίτης και Ουνικάχα Μάλαγα) το πρόγραμμα «One Team» είναι έτοιμο για την έναρξή του.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι τα επόμενα δύο χρόνια να συμμετέχουν 24 ομάδες οι οποίες θα δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο στις τοπικές κοινωνίες με πρωτοποριακή μεθοδολογία.

«Το πρόγραμμα OneTeam θα ενώσει το πάθος των φιλάθλων μας, και οι ομάδες θα αναπτύξουν σχέσεις και δεσμούς εκτός των αγωνιστικών χώρων με τις τοπικές κοινωνίες. Πρόκειται για έναν πολύ αξιόπιστο συνδυασμό προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεπίδρασης και επιμόρφωσης που θα φέρει πιο κοντά τις ομάδες με την κοινωνία. Είναι το κυρίως μήνυμα όλων όσων πρεσβεύουμε αλλά και των αξιών και του πνεύματος του μπάσκετ», τόνισε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Turkish Airlines κ. Τεμέλ Κοτίλ ανέφερε με τη σειρά του: «Πριν από δύο χρόνια ήρθαμε σε συμφωνία για την χορηγία της Euroleague, πιστεύοντας ότι αυτή η διοργάνωση ήταν ικανή να προωθήσει αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα, ο δυναμισμός και οι ηγετικές ικανότητες ενώ ταυτόχρονα θα βοηθούσε και την κοινωνία. Σήμερα, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα OneTeam, νοιώθουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η συμφωνία ολοένα και μεγαλώνει επάνω στο αρχικό μας πλάνο. Η Euroleague και η Turkish Airlines έχουν από κοινού δεσμευθεί να βελτιώνουν τις ζωές των συνανθρώπων μας έχοντας σαν οδηγό τους αυτές τις αξίες. Με την βοήθεια των ομάδων, η Euroleague και η Turkish Airlines θα δουλέψουν μαζί για να πετύχουν κάτι τέτοιο.»

Η κάθε ομάδα έχει επιλέξει να ασχοληθεί με μια κοινωνική ομάδα, με την οποία θα ασχοληθεί για να βελτιώσει τις μπασκετικές ικανότητες των μελών της, αλλά και για να προωθήσει αξίες ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: www.one1team.org

Ο Ολυμπιακός επέλεξε το Ειδικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης για να συμμετέχουν από κοινού στο πρόγραμμα OneTeam και η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την 5η Απριλίου 2012.

Με αφορμή τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο Εμπορικός Διευθυντής της ΚΑΕ κ. Νίκος Λεπενιώτης ανέφερε: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι πολύ περήφανη που συμμετέχει στο πρόγραμμα OneTeam της Euroleague. Τα τελευταία χρόνια μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζουμε έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά από πολύ σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Τώρα μέσα από αυτή την προσπάθεια της Euroleague μας δίνεται η ευκαιρία να το αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο σε νέους τομείς. Η συνεργασία μας με το Ειδικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης, σε πρώτη φάση, θα αναδείξει μια κοινωνική ομάδα η οποία μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει τύχει της ανάλογης προβολής και υποστήριξης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags