Facebook Pixel Το καθαρό μήνυμα του Ελληνα για το ποδόσφαιρο που θέλει να παρακολουθεί
| 2012-09-14 12:04:00

Το καθαρό μήνυμα του Ελληνα για το ποδόσφαιρο που θέλει να παρακολουθεί

Το καθαρό μήνυμα του Ελληνα για το ποδόσφαιρο που θέλει να παρακολουθεί

Ηταν μια αυθεντική γιορτή ποδοσφαίρου, με αύρα, ποιότητα και πολιτισμό ευρωπαϊκό, όχι γηπεδικό ελληνικό. Ηταν μια βραδιά της Εθνικής ομάδας, όπως θα 'πρεπε να είναι. Του Βασίλη Σαμπράκου.

Κι ήταν μια καθαρή απάντηση, ένα πολύ καθαρό μήνυμα του «πελάτη» Ελληνα ποδοσφαιρόφιλο για το είδος του ποδοσφαίρου που τον προκαλεί, που τον τραβάει στο γήπεδο.

Ηταν μεγάλη, πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους εμάς που περιμέναμε να διαπιστώσουμε πόσος κόσμος θα έβρισκε νόημα σε μια βόλτα στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Τρίτης για ένα ματς με την «αντιεμπορική» Λιθουανία. Ηταν πολύς ο κόσμος. Πολύ περισσότερος και από αυτόν που η ίδια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία περίμενε να δει, όπως αποδείχθηκε από την επιλογή να ξεκλειδώσει μια κερκίδα που είχε κρατήσει κλειστή ως «αχρείαστη», προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι γεμάτες κερκίδες. Κι ήταν ωραίος κόσμος, κανονικός, πολιτισμένοι άνθρωποι που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη για να υποστηρίξουν την Εθνική ομάδα και να ψυχαγωγηθούν, όχι να εκτονώσουν άγρια και βία ένστικτα, όχι για να κάνουν τσαμπουκάδες, για να τα σπάσουν, για να μαυρίσουν την ψυχή μας.

Είχαμε, πολλοί, μεγάλη απορία σχετικά με την προσέλευση των Ελλήνων στο Καραϊσκάκη. Γι’ αυτό κι ήταν πολλοί αυτοί που έφυγαν χθες με χαμόγελο. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής με την ικανοποίηση για την αναγνώριση της χθεσινής επιτυχίας στο Euro και της σημερινής εκκίνησης στην προκριματική φάση του Μουντιάλ. Κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι με την ικανοποίηση της διαπίστωσης ότι ο Ελληνας, που απέχει από τις κερκίδες του πρωταθλήματος, έστειλε ένα καθαρό μήνυμα με την χθεσινή μαζική παρουσία του. Το μήνυμα ότι σε αυτή, την περίοδο της τόσο σκληρής και έντονης κρίσης, το ζητάει το ποδόσφαιρο, το θέλει, το χρειάζεται. Και το «καταναλώνει». Είτε ως θεατής στην κερκίδα, είτε ως τηλεθεατής από το σπίτι, όπως καθαρά έδειξαν οι τηλεθεάσεις των δύο πρώτων αγώνων.

Πόσοι θέλουν να διαβάσουν το καθαρό μήνυμα που έστειλε ο κόσμος το βράδυ της Τρίτης; Δυστυχώς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Ευτυχώς όμως οι υπόλοιποι δεν μπορούν να μας/σας παραμυθιάσουν. Μετά το βράδυ της Τρίτης, ξέρουμε όλοι την αλήθεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με αποδείξεις.

Πηγή: theinsiders.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags