Facebook Pixel Ο Κατσουράνης φταίει...
| 2012-10-21 22:28:00

Ο Κατσουράνης φταίει...

Ο Κατσουράνης φταίει...

Μαύρα χάλια ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα, που πάλι δεν κέρδισε εντός. Ο Άρης, με 10 παίκτες (!), ισοφάρισε στο 88΄ με Γιαννιώτα το πέναλτι του Λάζαρου και πήρε 1-1 στο ΟΑΚΑ! Πάλι γιούχα. Αστείοι οι πράσινοι και χωρίς το άλλοθι του Κατσουράνη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος για ακόμα ένα παιχνίδι και παρότι προηγήθηκε στο 76' με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου, κατάφερε να δεχθεί γκολ στο 88' από κεφαλιά – χαράκι του Γιαννιώτα, παρότι ο Άρης έπαιζε με δέκα παίκτες. Το τελικό σκορ και η νέα αποτυχία του «τριφυλλιού» να νικήσει εντός έδρας μετά από τέσσερις προσπάθειες, έφερε άγριο... κράξιμο από τον κόσμο.

Με... captain τον Σπυρόπουλο, αμυντικά ο Άρης

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρά τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές σχετικά με την αρχική ενδεκάδα, καθώς ξεκίνησε τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Βελάσκες και Πίντο στο κέντρο της άμυνας, τον Σεϊταρίδη δεξιά και τον Σπυρόπουλο ως αρχηγό στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Βιτόλο και Μαρίνος, στα άκρα οι Ζέκα και Κουίνσι και ο Χριστοδουλόπουλος πίσω από τον Τοτσέ.

Για τον Άρη το προπονητικό δίδυμο των Πασιαλή – Μπουγιουκλή ξεκίνησε τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Πουλίδο, Παπαζαχαρία, Ψυχογιό και Μαργαρίτη. Μπροστά από τα δύο στόπερ ήταν ο Κοέλιο, ενώ Παπαστεριανός και Καζναφέρης ξεκίνησαν στον άξονα. Στις πτέρυγες έπαιζαν οι Γιαννιώτας και Οικονομόπουλος, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αγκάνθο. Η τακτική πάντως των Θεσσαλονικών, ειδικά στα πρώτα λεπτά, ήταν να περιμένουν πίσω από το κέντρο τον Παναθηναϊκό, αν και μετά το μισάωρο... ξεψάρωσαν και ανέβηκαν αρκετά.

Κάντε σουτ να μην μας πάρει ο ύπνος...

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος στο παιχνίδι και στα πρώτα 20 λεπτά κυκλοφόρησε την μπάλα, εκμεταλλευόμενος το αμυντικό παιχνίδι του Άρη. Οι Θεσσαλονικείς είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, δίνοντας χώρο στους «πράσινους», οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Η μοναδική τους ευκαιρία σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, ήταν το απευθείας φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στο 21', όπου ο Βελλίδης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα. Μετά το πέρας του πρώτου 20λεπτο όμως, οι «κίτρινοι»... ξεψάρωσαν και άρχισαν σιγά – σιγά να κάνουν τις πρώτες ευκαιρίες τους.

Βέβαια, και ο Άρης δεν έκανε κάποια φοβερή φάση. Απλά επιχείρησε πολλά σουτ έξω από την περιοχή, με καλύτερο όλων αυτό του Αγκάνθο στο 40', που έπεσε και μπλόκαρε άνετα ο Καρνέζης. Γενικά, στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν πολύ κακό, ενώ υπήρξε και γκρίνια για την διαιτησία από το «τριφύλλι», καθώς στο 39' ο ρέφερι δεν άφησε το πλεονέκτημα σε φάουλ του Ζέκα, ενώ ο Κουίνσι έφευγε στην αντεπίθεση.


Η βελτίωση του ΠΑΟ και οι φωνές για πέναλτι!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε το ίδιο νωθρά όπως και το πρώτο, με τις δύο ομάδες για περίπου δέκα λεπτά να... κακοποιούν το ποδόσφαιρο. Στο 55' ο Άρης έχασε την πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ο Αγκάνθο κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε αδύναμα. Τρία λεπτά αργότερα πάντως, ο Παναθηναϊκός φώναξε για πέναλτι, όταν ο Χριστοδουλόπουλος απέφυγε μέσα στην περιοχή τον Πουλίδο, ωστόσο έπεσε στο έδαφος από «φράγμα» του Ισπανού. Παρά τις διαμαρτυρίες όμως, ο διαιτητής άφησε το ματς να συνεχιστεί. Από την φάση αυτή και μετά οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμούς και έψαξαν το γκολ. Στο 63' ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε σουτ αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Σισοκό, ενώ στο 67' ο Ιβοριανός δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από καλή θέση και τον Βελλίδη εκτός θέσης.

Γκολ με πέναλτι ο Λάζαρος, ισοφάριση με 10 ο Γιαννώτας!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει στα επόμενα λεπτά και στο 74' κέρδισε πέναλτι με τον Σισοκό, μετά από μαρκάρισμα του Παπαζαχαρία. Ο αμυντικός του Άρη φαίνεται από τα ριπλέι πως έβαλε το χέρι του στο μαρκάρισμα και ο Ιβοριανός πως έπεσε... χαρούμενος. Ο Καλογερόπουλος πάντως έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον αμυντικό των Θεσσαλονικών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ ο Άρης, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες, προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση και κατάφερε όχι μόνο να αγχώσει τους γηπεδούχους, αλλά και να τους περιορίσει στο μισό γήπεδο! Στο 88' μάλιστα, ήρθε και το γκολ, όταν ο Παπαστεριανός έβγαλε την σέντρα και ο Γιαννιώτας με υπέροχη κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη για το 1-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, παρότι το «τριφύλλι» προσπάθησε να αντιδράσει. Άγρια γιούχα και πάλι μετά το τέλος του ματς...


Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος, Ζέκα (68' Μαυρίας), Μαρίνος (46' Κουίνσι), Κουίνσι, Τοτσέ (81' Φορναρόλι)

Άρης: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος, Καζναφέρης (66' Καπετάνος), Αγκάνθο, Παπαστεργιανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κοέλιο (87' Σουνάς)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags