Facebook Pixel Αυτή η ΑΕΚ θα σωθεί!
| 2012-11-18 20:06:00

Αυτή η ΑΕΚ θα σωθεί!

Αυτή η ΑΕΚ θα σωθεί!

Πρώτο εκτός έδρας τρίποντο για την ΑΕΚ, με το επιβλητικό 4-0 επί της Βέροιας. Μεγάλη ανάσα για την Ένωση, που σε ένα ματς έβαλε όσα γκολ είχε βάλει στα 10 προηγούμενα. Παραμένει τελευταία, αλλά έτσι ελπίζει!

Την πρώτη νίκη εκτός έδρας πέτυχε η ΑΕΚ την 11η αγωνιστική. Η Ένωση δείχνοντας άλλο πρόσωπο πιο... επιθετικό επικράτησε 4-0 της Βέροιας και με σπουδαία εμφάνιση άρχισε την αντεπίθεση... σωτηρίας. Κατίδης (19'), Φούντας (24'), Γκερέιρο (57') και Σταματής (89') τα γκολ των “κιτρινόμαυρων”, οι οποίοι παραμένουν ουραγοί, αλλά πλέον ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον, δεδομένου του ευνοϊκού προγράμματος και της κοντινής βαθμολογικής απόστασης με τους έτερους διεκδικητές της παραμονής.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τη Βέροια, η ΑΕΚ “κατέλυσε” την εικόνα που είχε παρουσιάσει τις προηγούμενες αγωνιστικές. Δεν θύμισε δηλαδή καθόλου την ομάδα που προσέχει πολύ την άμυνά της και δεν έχει λύσεις επιθετικά παρουσιάζοντας προβλήματα στο σκοράρισμα. Ίσα-ίσα, κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα με δύο γκολ. Και το κατάφερε χάρη στο στήσιμο του Λίνεν, ο οποίος μπέρδεψε τους γηπεδούχους με τη διάταξη της Ένωσης. Ο Φουρτάδο έπαιξε αριστερός εξτρέμ, αφήνοντας χώρο για τις κινήσεις των Κατίδη (κορυφή), Φούντα (δεξί εξτρέμ) και Γκερέιρο (επιτελικός μέσος).

Η Ένωση μπήκε φουριόζα στο γήπεδο, αναζήτησε από νωρίς το γκολ, έκανε φάσεις, μερικές από τις οποίες της βγήκαν, ενώ ήταν και τυχερή, αφού οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με την επικίνδυνη κεφαλιά του αφυλαχτου Μπαργκάν στο 5', η οποία δεν βρήκε στόχο.

Και τα δύο ήταν υπέροχα...

Από το 8' και μετά (με την κεφαλιά του Κατίδη μετά τη σέντρα του Λαγού) οι “κιτρινόμαυροι” έφεραν το ματς στα μέτρα τους και άρχισαν να βγαίνουν προς την εστία του Λόπεζ. 11 λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατίδη, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στη Super League. Το 1-0 ανέβασε περισσότερο την ψυχολογία των παικτών του Λίνεν και στο 24' κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα χάρη στην πονηριά του Φούντα. Ο 17χρονος μέσος έκλεψε την μπάλα στον άξονα από τον Αμαραντίδη, βγήκε στην κόντρα, αλλά δεν πήγε να περάσει τους δύο αμυντικούς που ήταν μπροστά του! Είδε τον Λόπεζ εκτός εστίας, τον κρέμασε με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-2.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ τον πρώτο λόγο των κινήσεων, ενώ θωρακίστηκε και αμυντικά κλείονοντας για τα καλά τους διαδρόμους στους Βεροιώτες (δεν μπόρεσαν να κάνουν φάση). Οι “κιτρινόμαυροι” θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει το σκορ, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Κορδέρο, το σουτ του οποίου στο 31' κόντραρε στον Αμαραντίδη, χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε εκτός γηπέδου.

0-3 η ΑΕΚ, με 10 η Βέροια

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ ήταν και πάλι τυχερή αφού στο 47' ο Καφές απέτυχε να μειώσει με κεφαλιά. Οι “κιτρινόμαυροι” πάντως έπαιξαν σωστά τους γηπεδούχους, τους έδωσαν χώρους με αποτέλεσμα να ανοίξουν την άμυνά τους. Στο 54' ο Φούντας βγήκε και πάλι στην κόντρα, αλλά άνοιξε την μπάλα και ο Λόπεζ τον πρόλαβε, δεν έγινε το ίδιο όμως δύο λεπτά αργότερα. Ο Γκερέιρο σούταρε, ο Λόπεζ απέκρουσε, ο Φουρτάδο στην επαναφορά πλάσαρε στην κενή εστία, αλλά ο Βοσκάκης ακύρωσε το γκολ δίνοντας πέναλτι, καθότι ο επιθετικός της ΑΕΚ ανατράπηκε από τον Καφέ, ο οποίος πήρε απευθείας κόκκινη... Ο Γκερέιρο ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα γράφοντας το 0-3 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Το 0-3 και το αριθμητικό πλεονέκτημα έδιωξε το άγχος από τους παίκτες της ΑΕΚ. Εξάλλου από το 57' το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα... Πάντως η Ένωση κατάφερε να ολοκληρώσει τον θρίαμβο και με τέταρτο γκολ, με σκόρερ τον Σταματή στο 89'.

Με τους πρώτους τρεις εκτός έδρας βαθμούς η ΑΕΚ μπορεί να παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας αλλά έδειξε ότι με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να ξεκολλήσει από την ουρά...

Βέροια (Καρύδας): Λόπεζ, Καλί, Αμαραντίδης, Ορέστες, Γεωργιάδης, Κάτζας (79' Μπελόν), Βίτορ (46' Καλογέρης), Καφές, Ολαϊτάν, Μπαργκάν, Ιωάννου (46' Κόστλι)

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Λαγός, Βλάχος, Κουτρουμπής, Κοντοές, Κορδέρο, Φούντας, Φέτσης, Γκερέιρο (79' Κοτσαρίδης), Φουρτάδο (70' Σταματής), Κατίδης (84' Αρκούδας)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags