Facebook Pixel «Φίλε, άσε με να πάρω ρεβάνς»
| 2012-11-24 10:12:00

«Φίλε, άσε με να πάρω ρεβάνς»

«Φίλε, άσε με να πάρω ρεβάνς»

Η ιστορία των δύο πέναλτι του ΠΑΟ με τη Μάριμπορ, τα «καρύδια» του «Βίτο», η «κάψα» του Ιβοριανού να το εκτελέσει και η ευχή του με ένα φιλί στο κεφάλι προς τον συμπαίκτη του.

Είναι από τις... ιστορίες που «σημαδεύουν» αγώνες και πολλές φορές μνημονεύονται για χρόνια. Τα 14 λεπτά που μεσολάβησαν από το πρώτο μέχρι το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε ο Βίκτορ Βιτόλο στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Μάριμπορ έμοιαζαν με μία... τρελή διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισο, αλλά ο Ισπανός έδειξε ότι δεν «μασάει» και πως έχει πολλά «καρύδια».

Σε μία κίνηση που δεν... συνηθίζεται, παρά την άστοχη πρώτη εκτέλεσή του (δοκάρι), δεν κρύφτηκε (όπως δεν έχει κρυφτεί σε κανένα ματς φέτος) και πήρε πάνω του την ευθύνη να χτυπήσει και το δεύτερο πέναλτι. Δείγμα της εμπιστοσύνης που είχε στον εαυτό του, παρά το ρίσκο της απόφασης εάν δεν έβρισκε και πάλι δίχτυα.

Και στις δύο εκτελέσεις δημιουργήθηκαν «πηγαδάκια» ανάμεσα στους παίκτες ως προς τον εκτελεστή. Ελλείψει κλασικού «πεναλτάκια», ο Ρότσα δεν είχε δώσει οδηγία για το ποιος θα αναλάμβανε την εσχάτη των ποινών, αφήνοντας το θέμα σε αυτόν που θα είχε την καλύτερη ψυχολογία εκείνη τη στιγμή, όπως έκανε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο πέναλτι, πήρε την μπάλα αρχικά ο Φορναρόλι, με τον Βιτόλο να του τη ζητάει και να του λέει «άσε με να το εκτελέσω, έχω καλή ψυχολογία, γιατί το έβαλα και με τον ΠΑΟΚ». Ο Ουρουγουανός τον άφησε, ενώ το ίδιο έκανε όταν κινήθηκε προς την μπάλα και ο Σισοκό, με τον Ιβοριανό να τον αγκαλιάζει και να του δίνει το «ΟΚ».

Μετά την αστοχία του, οι περισσότεροι παίκτες έπεσαν πάνω του για να του ανεβάσουν το ηθικό. Τσαντίστηκε με τον εαυτό του και έψαχνε τρόπο να επανορθώσει. Το έκανε στο 66' όταν με προσωπική του ενέργεια κέρδισε το δεύτερο πέναλτι, με τον Σεϊταρίδη να του λέει «...χτύπα το πάλι εσύ και βάλ' το».

Ο Σισοκό, που λόγω της παρουσίας ανθρώπου της Βόλφσμπουργκ στα επίσημα ήθελε να κάνει τη διαφορά, πήρε ξανά την μπάλα για να αναλάβει αυτός την εκτέλεση. Ο «Βίτο» (όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά στην Παιανία) συνομίλησε για λίγο με τον συμπαίκτη του και του ζήτησε να τον αφήσει και πάλι. «Φίλε, σε παρακαλώ, άσε με να πάρω τη ρεβάνς μου» του είπε ο Ισπανός. Ο Σισοκό κοντοστάθηκε και μολονότι ήθελε σαν τρελός να το χτυπήσει, του έδωσε τελικά την μπάλα και την... ευχή του, φιλώντας τον στο κεφάλι για καλή τύχη.

Δευτερόλεπτα μετά η μπάλα έφευγε στην ίδια γωνία, ο Χαντάνοβιτς έπεσε ξανά αλλού, αλλά το χτύπημα ήταν καλύτερο βρίσκοντας πλαϊνό δίχτυ. Το 1-0 ήταν γεγονός και ο 29χρονος άσος έγινε ένα κουβάρι με τους συμπαίκτες του, ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

Ο πεναλτάκιας

Λίγοι γνώριζαν ότι ο Βίκτορ Βιτόλο είχε έρθει στην Ελλάδα κουβαλώντας τον χαρακτηρισμό του... πεναλτάκια από τη θητεία του στα ισπανικά γήπεδα. Στον Αρη δεν είχε την ευκαιρία να το δείξει, όμως στον ΠΑΟΚ έγραψε 3 στα 3 στις χρονιές που έμεινε στον «δικέφαλο» του Βορρά σκοράρωντας σε τρία ντέρμπι με Αρη, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Στον Παναθηναϊκό πέρσι ελέω Λέτο δεν είχε χτυπήσει ποτέ πέναλτι, ωστόσο φέτος, από τη στιγμή που ο Τοτσέ είχε χάσει την προηγούμενη εκτέλεσή του με την Ξάνθη και απουσίαζε ο Χριστοδουλόπουλος, θεώρησε πως είχε έρθει η ώρα να αναλάβει την ευθύνη. Με τον ΠΑΟΚ το έβαλε, με τη Μάριμπορ είχε ένα στα δύο και πλέον το ποσοστό του έχει πάει στο 5 στα 6.

Τα πέναλτι του Βιτόλο εν Ελλάδι

ΗΜΕΡ./ΑΓΩΝΑΣ/ΚΑΤΑΛΗΞΗ

22.11.09/ΠΑΟΚ-Αρης 4-1/γκολ

13.3.11/ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1/γκολ

18.5.11/ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1/γκολ

18.11.12/ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-0/γκολ

22.11.12/ΠΑΟ-Μάριμπορ 1-0/δοκάρι

22.11.12/ΠΑΟ-Μάριμπορ 1-0/γκολ

Η αφιέρωση στα «παιδιά» του

Μετά το 1-0 και τον ασπασμό με τον κολλητό του Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο Βίκτορ Βιτόλο σήκωσε το χέρι του και σχημάτισε με τα δάκτυλά του το «V». Το πρώτο γράμμα του ονόματός του, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να το αφιερώσει στο fan club του και σε όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια που κάνει για τα δικά του «παιδιά».

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags