Facebook Pixel "Γιατί να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ;"
| 2012-11-25 12:12:00

"Γιατί να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ;"

"Γιατί να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ;"

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Τι λέει για το ενδεχόνενο μεταγραφής του στον Δικέφαλο.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής":

Πώς περιμένεις το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού;

Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα του, έχει το απόλυτο των νικών και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει βαθμό για να πλησιάσει στην κορυφή. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ήττα με τη Σάλκε στο Τσάμπιονς λιγκ και πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Γιατί να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ;

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι της Τούμπας;

Δεν υπάρχουν μυστικά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Υπάρχουν διαφορές στα δύο ρόστερ. Με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο νεανικός, λόγω των προβλημάτων που είχε και τον Ολυμπιακό να διαθέτει έμπειρους παίκτες. Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι αυτά τα παιχνίδια, και ειδικότερα στην Τούμπα, κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Η διαφορά ποιότητας των ράστερ δεν θα παίξει το δικό της ρόλο;

Αναμφισβήτητα διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες ο Ολυμπιακός. Παίζουν πολλά παιχνίδια μαζί δημιουργώντας ένα ομοιογενές σύνολο, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και παίζοντας φανατισμένα, έχουν πολλές πιθανότητες να κατακτήσουν τη νίκη.

Συμφωνείς με όσους υποστηρίζουν ότι μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί αυτήν τη στιγμή να σταματήσει την πορεία του Ολυμπιακού;

Απόλυτα. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα που να μπορεί να τον κοντράρει στα ίσα. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους συλλόγους, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει γίνει πολύ ισχυρός. Αν καταφέρει να περάσει και από την Τούμπα, τότε δεν αποκλείεται να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος.

Ακόμη και σε ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ η βαθμολογική διαφορά θα μειωθεί στους πέντε βαθμούς. Μεγάλη απόσταση...

Καταρχήν θα πρέπει να κερδίσει. Αν το καταφέρει υπάρχει κάτι περισσότερο από ένας γύρος για να προσπαθήσει να μειώσει ακόμη περισσότερο και θα χρειαστεί να μην πετάξει άσκοπα βαθμούς.

Πόσα φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ έχεις δει;

Σχεδόν όλους τους αγώνες τους έχω παρακολουθήσει. Η τελευταία εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν καλή και το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ορατό στα εκτός έδρας παιχνίδια, δείχνοντας μία αδυναμία, σε αντίθεση με την Τούμπα που εύκολα ή δύσκολα τα κερδίζει.

Μόνο η έδρα δεν φτάνει νια να πλησιάσει στην κορυφή. Χρειάζεται και νίκες μακριά από την Τούμπα...

Σίγουρα, δεν φτάνει. Χρειάζεται να δημιουργηθεί μία ομάδα με μεγάλες δυνατότητες για να μπορέσεις να κοντράρεις τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στο ράστερ του, αλλά η ποιότητα και η εμπειρία είναι σημαντικοί παράγοντες.

Το σχόλιο σου για την έλευση Σαββίδη στον ΠΑΟΚ;

Πρόκειται για την καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Μετά την εξυγίανση της ομάδας, που είναι όπως διαβάζω η βασική προτεραιότητα του κ. Σαββίδη, θα πρέπει να δημιουργηθεί μία δυνατή ομάδα. Χρειάζεται να αποκτηθούν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Παίκτες με εμπειρία και μεγάλες δυνατότητες για να μπορέσει να σπάσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Διατηρείς σχέσεις με τους παίκτες του ΠΑΟΚ;

Κυρίως όταν μαζευόμαστε με την Εθνική ομάδα, μας δίνεται η ευκαιρία για να συζητήσουμε με τον Σαλπιγγίδη, τον Αθανασιάδη και περισσότερο με τον Σταφυλίδη που είμαστε και πιο κοντά στην ηλικία. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που με ρωτάνε: πότε θα έρθεις στον ΠΑΟΚ;

Πότε παρακολούθησες για τελευταία φορά παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα;

Ήταν πέρσι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ. Με κάλεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας και είδαμε μαζί το παιχνίδι από τη σουίτα.

Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήθελες να αγωνιστείς στον ΠΑΟΚ;

Δεν υπάρχει λόγος και δεν θέλω να γυρίσω αυτήν τη στιγμή. Πρόσφατα ανανέωσα μέχρι το 2016 με τη Σάλκε κι αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να πάει ακόμη καλύτερα. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μου, αλλά κάποια στιγμή θέλω να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags