Facebook Pixel Τα ρίσκα του Δώνη
| 2012-11-25 14:20:00

Τα ρίσκα του Δώνη

 Τα ρίσκα του Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης του ΠΑΟΚ δεν αποφεύγει τις εκπλήξεις. Αντιθέτως, δείχνει ότι τον εξιτάρουν. Τα ρίσκα που αναμένεται να πάρει και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι αρκετά. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.

Ορίστε μερικά από αυτά: η επανεμφάνιση του Βιβιάν με τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στην 11άδα, αντί του Κουμαλό, η επιλογή του 35άρη και αμυντικά «ξεχασιάρη» Λίνο για το αριστερό άκρο, αντί του Σταφυλίδη και η καθόλου απίθανη κοινή παρουσία Φωτάκη και Λαζάρ στη μεσαία γραμμή με τον Κάτσε στον πάγκο.

Ο Δώνης, βέβαια, μαζί με όλα τα άλλα, ρισκάρει και την δική του δουλειά και επαγγελματική υπόληψη. Διότι, ως γνωστό, παραδοσιακά τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποθεώνουν, αλλά και «αποκαθηλώνουν» προπονητές στη Τούμπα. Μέχρι και ο Φερνάντο Σάντος περνούσε... μαρτύρια και λαϊκά δικαστήρια μετά από κάθε ήττα από τον Ολυμπιακό στη Τούμπα, κάτι που θεωρείται από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αμάρτημα ασυγχώρητο.

Ο Δώνης, εν πάσει περιπτώσει, έχει δείξει ότι δεν πολυενδιαφέρεται για το τι ακούγεται τριγύρω του. Ακολουθεί την δική του τακτική, ακόμα και εάν αυτή φαίνεται εκ πρώτης όψεως παντελώς ανορθόδοξη. Όπως ήταν η τοποθέτηση του Λίνο στην θέση του δεξιού χαφ στην Κέρκυρα. Η επιμονή στην δική του φιλοσοφία είναι γενικά μια σωστή αρχή για έναν προπονητή, αρκεί να μην του επιστρέφει μπούμερανκ. Υπό την έννοια, ότι οι επιλογές του, εάν είναι αποτυχημένες, όσο ρίσκο, ή ασφάλεια, και εάν εμπεριέχουν, καταλήγουν ανώφελες.

Ο Βιβιάν, λοιπόν, έχει παίξει πολύ λίγο έως τώρα και σε κανένα ματς δεν δημιούργησε την αίσθηση ότι αποτελεί εγγύηση για το κέντρο της άμυνας. Το αντίθετο συνέβη. Κορυφαίο παράδειγμα η μοναδική 90λεπτη συμμετοχή του στο «ναυάγιο» του 3-0 στη Βιέννη. Σίγουρα ξέρει καλύτερη μπάλα από τον Κουμαλό, αλλά φτάνει αυτό; Πρέπει να είναι και καλός στόπερ.

Ο Λίνο όλα δείχνουν ότι κερδίζει στο νήμα την μάχη για μια θέση στην 11άδα από τον Σταφυλίδη. Ο Βραζιλιάνος είναι «μάνα» στις πλαγιοκοπήσεις, όταν βρεθεί στη μέρα του και εκτελεί πολύ επικίνδυνα τις στημένες φάσεις. Όταν, όμως, θα κατεβαίνει από την πλευρά του, για παράδειγμα, ο γρήγορος και τεχνίτης Αμπντούν τι θα γίνεται; Θα μπορεί να τον μαρκάρει;

Η κοινή παρουσία Λαζάρ και Φωτάκη, με τον Κάτσε στον πάγκο, ενδεχομένως είναι μια έξυπνη ιδέα. Ειδικά εάν ξαναβρεί την φόρμα του ο Ρουμάνος, στο δημιουργικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ θα είναι ισχυρότατος. Ποιος, όμως, από τους δυο θα τρέχει και θα καλύπτει χώρους; Ο Φωτάκης προσπαθεί, αλλά για τον Λαζάρ το μαρκάρισμα δεν είναι μια αγαπημένη συνήθεια.

Τέλος, το ερώτημα, Ετό ή Κωνσταντινίδης, στο δεξιό άκρο της άμυνας, παραμένει και ως δίλλημα. Ο Βραζιλιάνος είναι... εκτός τόπου και χρόνου φέτος στα περισσότερα παιχνίδια και ο Κωνσταντινίδης είναι εντελώς άπειρος από ντέρμπι. Σ’ αυτή την περίπτωση και να ήθελε ο Δώνης να αποφύγει το ρίσκο μιας παρακινδυνευμένης επιλογής δεν θα μπορούσε.

Πηγή: contra.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags