Facebook Pixel Πούλησε μία δική του νίκη!
| 2012-11-26 12:12:00

Πούλησε μία δική του νίκη!

Πούλησε μία δική του νίκη!

Το ότι ο Κλάους Αθανασιάδης μετείχε στην 11άδα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα το κατάλαβα σε μία ανώδυνη φάση στο 77ο λεπτό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Ανδρέας Δημάτος.

Το ότι επτά λεπτά αργότερα έγραφε την ισοφάριση ή καλύτερα υπέγραφε την αποφυγή μίας βέβαιης ήττας για την ομάδα του εκτός του ότι επιβεβαιώνει το ότι αποτελεί κλασικότατο killer περιοχής, μας δείχνει ότι πολύ απλά ο βέβαιος πρωταθλητής «πούλησε» μία δική του νίκη.

Δεν νομίζω ότι για τον Ολυμπιακό τίθεται θέμα κούρασης από το ματς με τη Σάλκε. Περισσότερο ήταν θέμα αλαζονείας και κακής διαχείρισης του δευτέρου ημιχρόνου με τους παίκτες του Ζαρντίμ να περιμένουν τη λήξη, ενώ θα μπορούσαν πολύ νωρίτερα να είχαν «καθαρίσει» το ντέρμπι με ένα δεύτερο γκολ. Και δεν είναι μόνο η ευκαιρία του Φουστέρ ή της νοοτροπίας του Ζαρντίμ, είναι θέμα συνολικής συμπεριφοράς.

Η μοναδική ομάδα που βγαίνει κερδισμένη από το ντέρμπι της αγωνιστικής είναι ο ΠΑΟΚ. Οχι γιατί την ισοπαλία, όχι γιατί έπαιξε καλό ποδόσφαιρο (που δεν έπαιξε...) αλλά μόνο για την προσπάθειά του στο δεύτερο ημίχρονο και για την αντίδραση που έβγαλε σε αντίθεση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ.

Καμία σημασία δεν έχει το +8 και το αν παρέμεινε ή αν μειώθηκε, πολύ απλά γιατί σε αυτό το πρωτάθλημα δεν υπάρχει καν θέμα για το ποιος θα το κατακτήσει. Ο ΠΑΟΚ απέχει εξίσου σε ποιότητα από τον Ολυμπιακό και το ότι το πάλεψε μέχρι το φινάλε, έχοντας μείνει πίσω στο σκορ από δικό του λάθος και χωρίς να μπορεί να κυριαρχήσει στο γήπεδο απέναντι σε μία πολύ καλύτερή του ομάδα, μετράει στα υπέρ του... Ειδικά μία εβδομάδα μετά την άνευ όρων παράδοσή του στον Παναθηναϊκό.

Το άσχημο βεβαίως για όλους είναι ότι σε λίγα ματς του φετινού πρωταθλήματος περιμένουμε με την προσδοκία να δούμε ποδόσφαιρο προοπτικής. Και όταν αυτό δεν γίνεται ούτε στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, όταν οι φάσεις απόρροια μίας νορμάλ ποδοσφαιρικής ανάπτυξης είναι ελάχιστες, τότε δύσκολα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Για τον Ολυμπιακό βεβαίως το ζητούμενο δεν είναι να έρθει πρώτος σε μία κούρσα στην οποία τρέχει μόνος του. Είναι να παίξει και μπάλα...

ΥΓ.: Για το πέναλτι που έδωσε ο Αρετόπουλος στον Βύντρα είναι λίγα όσα μπορεί να πει κανείς. Πόσα ακόμα θα κάνουν όλοι αυτοί τύποι στο έρμο το ελληνικό ποδόσφαιρο για να αναγκάσουν και τους τελευταίους αντί για την «Αθλητική Κυριακή» με την οποία μεγαλώσαμε να το γυρίσουμε στο «Dancing with the stars»;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags