Facebook Pixel Χρόνια καλά και πολλά, Ηρακλή! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2012-11-29 16:30:00

Χρόνια καλά και πολλά, Ηρακλή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρόνια καλά και πολλά, Ηρακλή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα 104 χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο "γηραιός" και ο σκύλος σάς παρουσιάζει ένα βίντεο με την ιστορία του συλλόγου!

Παράλληλα, διαβάστε και μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον σύλλογο, τα οποία αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα του Ηρακλή, το iraklis1908.gr...

Πέρασαν 104 χρόνια ! Ο Ηρακλής είναι εδώ και δυνατός προσπαθεί να δείξει ότι έχει χαράξει τον δρόμο του μέσα από την ιστορία που δημιούργησε.

 

Σαν σήμερα πριν από 104 χρόνια ιδρύθηκε το ιστορικότερο σωματείο της Ελλάδος. Δεν πρόκειεται απλά για έναν σύλλογο, αλλά μια ομάδα με τεράστια κοινωνική προσφορά που όσο και αν θέλουν ορισμένοι δεν μπορούν να την διαγράψουν.

 

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ηρακλής» είναι ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1908 στην ακόμα τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη. Έχει πολλές επιτυχίες σε όλα τα τμήματά του που τον καθιστούν έναν από τους σημαντικότερους ελληνικούς αθλητικούς συλλόγους. Έχει κατακτήσει συνολικά 55 ομαδικούς τίτλους σε Πανελλήνιο επίπεδο, σε όλα τα αθλήματα που διατηρεί. Τα χρώματά του (μπλε και άσπρο) τα δανείστηκε από την κυανόλευκη ελληνική σημαία για να δηλώσει το πάθος των αρχικών του μελών για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους. Το παρατσούκλι της ομάδας είναι «Γηραιός».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags