Facebook Pixel Tα 11 γκολ που... έφαγε η Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-03-26 00:03:00

Tα 11 γκολ που... έφαγε η Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Tα 11 γκολ που... έφαγε η Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Eίναι η πιο βαριά ήττα στην ιστορία της εθνικής Ελλάδας. Συνέβη πολύ παλιά και όμως υπάρχει βίντεο από τις 25 του Μάρτη του 1938!

Εχουν φροντίσει για αυτό οι Μαγυάροι. Ανήμερα του Ευαγγελισμού η Ελλάδα παίζει στη Βουδαπέστη για τα προκριματικά του Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Χάνει με το αστρονομικό 11-1 από την Ουγγαρία!

Εχουν σωθεί από την κάμερα της εποχής τέσσερα γκολ των Ουγγρων τα οποία και βλέπετε στο σχετικό βίντεο.

Εχοντας νικήσει δυο φορές την Παλαιστίνη πήγαμε για κάτι καλό στην Ουγγαρία ώστε να πάρουμε την πρόκριση για τα τελικά της Ιταλίας.

Οι περισσότεροι παίκτες μας πήραν άδεια από τη δουλειά τους για να συμμετάσχουν στην αποστολή, αλλά δεν γνώριζαν ανήμερα της εθνικής μας εορτής τι εφιάλτης τους περίμενε. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς, αλλά οι Μαγυάροι «πέταγαν» σε αυτόν και με ηγέτη τον δεύτερο σκόρερ του μουντιάλ που ακολούθησε, τον Γκιούλα Ζένγκελερ, έκαναν ό,τι ήθελαν.

Στο γήπεδο της ΜΤΚ, προηγήθηκαν 7-0 στο ημίχρονο (!) αλλά ευτυχώς έβαλαν μόνο τέσσερα στο δεύτερο μέρος και σταμάτησαν στα 11, πριν μειώσει με το γκολ της τιμής ο Λευτέρης Μακρής στο 89’. Ο Ζένγκελερ σημείωσε 5 γκολ, ενώ συνολικά σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, προς την ελληνική εστία έγιναν πάνω από 100 σουτ (!). Και όμως εκ των κορυφαίων της εθνικής μας (του απέδωσε τα εύσημα ακόμα και ο ουγγρικός Τύπος) ήταν ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Σπύρος Σκλαβούνος που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων.

Οι σκόρερς:(15', 23' πεν., 25', 67' 85' Ζένγκελερ, 18', 82' Τίτκος, 30' Βίντσε, 37', 41', 51' Νέμες-89' Μακρής)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Χάντα, Κοράνι, Μπιρό, Λαζάρ, Σουτς, Μπαλόγκ, Σας, Βίντσε, Νέμες, Ζένγκελερ, Τίτκος (προπονητής: Κάρολι Ντιτς)

ΕΛΛΑΔΑ: Σκλαβούνος, Τσαγανιάς, Παπαδόπουλος, Δεληγιάννης, Κοντούλης, Γκίκας, Μηγιάκης, Μαρόπουλος, Βικελίδης, Μακρής, Χριστοδούλου. (προπονητής ο Αγγλος Τζον Μπάκετ)

Η Ουγγαρία πέρασε στην τελική φάση φθάνοντας ως τον τελικό χάνοντας 4-2 από την Ιταλία.

Ο επαναληπτικός του 11-1 δεν έγινε ποτέ, αφού η ΕΠΟ με επιστολή στην ΦΙΦΑ τον ματαίωσε. Τζάμπα ο κόπος σκέφθηκαν τότε στην ΕΠΟ μετά τα γκολ που φάγαμε στην Βουδαπέστη...
 

ΠΗΓΗ: Sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags