Facebook Pixel Εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη της Διπλής Ανάπλασης
| 2013-05-28 19:46:00

Εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη της Διπλής Ανάπλασης

Εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη της Διπλής Ανάπλασης

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το Πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα η κατεδάφιση του «Απόστολος Νικολαϊδης» θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ypodomes.com, στην περιοχή ανάπλασης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα ανεγερθεί αθλητικό μουσείο -εντευκτήριο, χώρος αναψυχής και εστίασης καθώς και η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης οχημάτων χωρητικότητας 700 θέσεων.
-Ανώτατος συντελεστής δόμησης 0,04
-Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη 5%
-Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων 4,5 μέτρα

Το 70% της επιφάνειας θα φυτευτεί με πράσινο εκ των οποίων το 50% υψηλό πράσινο (δέντρα). Μετά την κατεδάφιση του σημερινού γηπέδου του Παναθηναϊκού «Απ.Νικολαϊδης» θα τοποθετηθεί γλυπτό για την υπενθύμιση της ύπαρξης του ιστορικού ποδοσφαιρικού γηπέδου της ομάδας της Αθήνας.

Στην περιοχή του Βοτανικού θα αναγερθεί ποδοσφαιρικό γήπεδο (το νέο γήπεδο του Παναθηναικού) χωρητικότητας 40.000 θέσεων, αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας του τριφυλλιού, αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων, υπόγειοι χώροι στάθμευσης 450 θέσεων κ.α.

Στο γήπεδο ποδοσφαίρου εκτός από τις κυρίως αθλητικές δραστηριότητες και τις βοηθητικές τους εξυπηρετήσεις , θα υπάρχουν και οι χώροι ιατρικής υποστήριξης και αποκατάστασης αθλητών, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, χώροι εστίασης, εμπορικές χρήσεις , πολυλειτουργικοί χώροι άθλησης, αθλητικοί ξενώνες , χώροι φιλοξενίας, χώροι συνάθροισης κοινού, χώροι εξυπηρέτησης Τύπου και ΜΜΕ.

Οι εμπορικές χρήσεις δεν θα ξεπερνούν το 17,5% της συνολικής επιφάνειας. Συνολικά επιτρέπεται η δόμηση 47.000τ.μ (34.700 για το γήπεδο-7.500 αθλητικές εγκαταστάσεις ΠΑΟ-4.800 αθλητικές εγκαταστάσεις Δήμου Αθηναίων).
-Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη 30%
-Μέγιστο ύψος γηπέδου 35 μέτρα προσαυξανόμενο κατά 8 μέτρα για στέγαστρα, ικριώματα φωτισμού και εγκαταστάσεις ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος (και των δημοπρατήσεων) είναι ο Δήμος Αθηναίων ενώ θα έχει και την γενική ευθύνη και συντονισμό του προγράμματος. Σύμφωνα με την απόφαση η κατεδάφιση του γηπέδου της Αλεξάνδρας θα γίνει «μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ (Ελαιώνας)» και με την επίβλεψη του Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags